Gå til innhold

Overføring av filer fra NTFS harddisk til Mac


Anbefalte innlegg

Hei

 

Denne tråden hører kansje ikke hjemme i dette forumet, men fant ikke noe annet forum som passet bedre i farten...

 

Har investert i en Macbook Pro (jepp, har meldt overgang fra PC til Mac) og skal overføre filene mine. Har alle sammen på en ekstern harddisk (NTFS-formatert). Har lest flere tråder om at harddisken må være FAT32-formatert. Gjorde en test og koblet til disken og fikk både overført noen filer (noen jpg-filer) samt lest de. Alt så ut til å fungere.

 

Er det ikke nødvendig med FAT32 alikevel, eller kan noe gå galt med andre filer eller på et senere stadium...?

Endret av El chico
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker så mye :)

 

Sjekket og det er ikke mulig å skrive (eller "endre" som Apple kaller det) på en disk som er NTFS-formatert (hverken dra-og-slipp eller kopier/lim).

 

Men det er fint at lesing går i det minste. Får kopiere over filene mine og så formatere den en ekstern disk.

 

På PC'n (har XP) får jeg bare velge å formatere i NTFS. Kan disken formateres til FAT32 på Mac'n? Finner ikke noen mulighet for dette i OSX. Overser jeg noe?

Lenke til kommentar

Det kan du. Kjør Diskverktøy/Disk Utility som ligger i Programmer/Applications -> Verktøy/Utilities. Der får du tilgang til avansert diskbehandling. :)

Velg disk det gjelder -> "Slett" -> Velg format i rullegardinen og navngi disken -> Trykk på "Slett" for å utføre formateringen. MS-DOS FAT er FAT32.

 

Men siden du spør om FAT, skal du bruke maskinen på Win-pc og Mac? I så fall vil jeg heller anbefale å la den være i NTFS og innstallere Macfuse eller Paragon for å kunne lese og skrive fra Macen. Da får du også brukt disken til filer over 4gb som FAT32 utelukker, pluss at disken vil kunne brukes på tvers av ulike operativsystemer. Windows verken leser eller skriver OSX-disker, FAT32 er begrenset mens NTFS (med litt ekstra programvare) fungerer på begge systemene.

Endret av Marius E
Lenke til kommentar

Yep, FAT32 fungerer greit, men har den relativt betydelige begrensningen at det ikke takler filer over 4gig. Det kan enten være veldig betydelig eller ikke så stort problem avhengig av hva slags filer du pleier å lagre, men løsningen Marius foreslår over er nok den mest elegante på lang sikt selv om det kanskje medfører at du må bruke litt mer tid på å sette det opp.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Det stemmer, Chico. Du må først innstallere Macfuse og deretter NTFS-3G-driveren som du finner her. (Direktelink til download)

 

Når dette er fikset, har det dukket opp to nye ikoner nederst i Systemvalg-vinduet. Der må du gå inn og aktivere programvaren før det fungerer, dette finner du lett ut. Dette er det som trengs for at Macen skal lese og skrive NTFS.

Fornøyd med Macen ellers?

Lykke til!

 

Edit: Husk at du må starte maskinen på nytt etter at du har innstallert NTFS-3G.

Endret av Marius E
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei igjen.

 

Beklager sent svar. Vært skrekkelig opptatt i det siste.

 

Har fått installert NTFS-3G versjon 2009.4.4. Den inneholder MacFUSE (2.0.2/2.0.3) så slapp med 1 nedlasting og 1 installasjon. Fungerer ypperlig. Har ikke testet den med Time Machine enda, men vil anta det fungerer like smertefritt. Har oppgradert til Snow Leopard og det fungerer like greit med nytt OS. Takk for godt råd.

 

Godt fornøyd med Macken, men litt uvante plasseringer på noen av tastene. Men det kommer seg.

Macbooken mangler kjente og kjære taster for "del", "insert", "page up/down" og "home/end". Funnet ut at alt-tasten og cmd-tastene fikser dette, men det trengs litt tilvenning for å få opp tempoet.

 

Chico

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...