Gå til innhold

Hvilket chipset bør jeg velge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var bra. Jeg var litt pågående, men det var fordi jeg følte det var noe som skurret. Jeg tror du gjør rett i det, og foretar en enhetlig oppgradering. Mange planlegger 6-7 mnd frem i tid - vel det går ikke. Få et forslag når du har penger, og bestill der og da. Prisene endrer seg raskere enn innspillene mine:)

Endret av jornboss
Lenke til kommentar

Det er en fordel å gjøre litt forskning på forhånd selv. Nå som det er 2-3 mnd (eller mer) til du faktisk skal handle. Lag deg en handleliste med komponenter du synes er "kult" (jepp, jeg sa kult og mener det!) så sjekker du først at det er mulig. PCI-E på hovedkortet, rett socket i forhold til CPU og rett minne type. Allerede nå har du trolig byttet ut 1-4 komponenter. Så leser du kanskje en review at hovedkortet og finner ut at dette ikke passer ditt bruk (kanskje du betaler for ting du ikke trenger eller det rett og slett er dårlig) Det samme gjør du med skjermkort, igjen. Godt mulig at du kan ta et billigere skjermkort og være mer fornøyd for nå har du også råd til en tur på byen. Også plutselig leser du en nyhet om en ny CPU som kommer, så bytter du innholdet i handlevognen igjen. Til slutt sitter du med mer kunnskap og en maskin som du har laget og er fornøyd med.

 

Jeg sier ikke at hjelp ikke er dumt! For all del, det er utrolig mye informasjon mellom alle brukerene her på forumet. Men det å gjøre litt selv er ikke dumt! ;)

Lenke til kommentar

Det er forsåvidt fornuftig det du skriver, men det er ikke alle som har mulighet til dette. Selv har jeg tidligere alltid holdt meg oppdatert på de nye produktene som kom på markedet. Jeg leste alle testene og reviewene på nye CPU'er, GPU'er, HK og RAM. Så når det var tid for oppgradering så visste jeg nøyaktig hva jeg skulle kjøpe. Det var den gang da jeg var student og bare hadde meg selv og tenke på.

 

Nå er jeg en travel familiemann som ikke lengre har tid til å holde seg oppdatert på nye produkter, derfor har jeg endel spørsmål jeg trenger svar på. Den gang visste jeg hva jeg ville ha, men hadde ikke penger. Nå vet jeg ikke hva jeg bør ha, men jeg har iallefall nok penger til å kjøpe det :laugh:

Lenke til kommentar

Hovedkortet er helt greit.

 

Jeg tror det blir hip som hap om du velger denne 1066 eller denne 1333. Grunnen til det er at den først har cas latency 7 og den andre har cl9; og totalt sett er den første raskere responstid enn den andre - tross lavere frekvens. Nå har jeg ikke spesifikt testet disee, men valget ligger i prinsippet på CL-X.

 

Har de samme CL-X lønner det seg å velge den med høyest frekvens. Har de forskjellig, som i dette tilfellet, er det relativt even. det vises forsåvidt også i prisen..

Endret av jornboss
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...