Gå til innhold

tips til 24' skjerm til bildebehandling og filmredigering?


Anbefalte innlegg

Jeg har funnet ut at det er på tide å bytte ut min gamle 17-tommers NEC-skjerm. Har bestemt meg for å gå for en skjerm på 24', men jeg er usedvanlig lite oppdatert på hva som har skjedd på skjermfronten. Det hadde derfor vært topp om noen av dere kunne komme med tips til en aktuell skjerm til rundt kr 4000-6000.

 

Bruksområdet er generell bruk med en hovedvekt på bildebehandling og videoredigering. Jeg er ute etter god bildekvalitet, ikke nødvendigvis det aller beste dersom dette koster mer enn det smaker (noe det jo alltid gjør).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tipset. Men det ser ut til at S2431W er en utgått modell og at modellen som heter S2432W har tatt over. Sistnevnte finnes i alle fall i mange nettbutikker, mens den du nevnte kun listes hos én, og da som utsolgt. Skjermen er akutell men det hadde vært fint med tips om en som er litt billigere.

Lenke til kommentar
Har en Eizo FlexScan S2431W som jeg er godt fornøyd med - mulig den ligger såvidt over budsjettet ditt...?

 

Har en slik selv som jeg jeg er godt fornøyd med, skjermen er lett å kalibrere med hardware og har gode innstillingsmuligheter. Ser at Eizo har oppgradert denne skjermen:

https://prisguiden.no/product.php?p...6&cat_id=29

 

500 kroner over ditt budsjett, men det er verdt det!

Lenke til kommentar

Jeg har veldig god erfaring med en Dell 2408WFP. Den koster normalt rundt 7000, men er på tilbud av og til (20 eller 25% rabatt). Jeg fikk min til ca 5000, i grunn en grei deal.

 

Jeg vil heller anbefale at du kjøper en skjerm til ~3000-4000 for å så bruke 1000 kroner på et hardware kalibreringsverktøy. Da er jeg av den oppfatning at sluttresultatet blir bedre enn en ukalibrert dyrere skjerm.

 

Du bør også helst unngå TF paneler. flatpanels.dk kan være et godt utgangspunkt for å finne en godt egnet skjerm (til ditt bruk).

Lenke til kommentar

Jeg har 2 stk benq. De kostet 1400 stk. 24 " full HD. De er mye bedre enn det dyre 19 tommer skjermer var bare for 2-3 år siden. Det finnes mye bedre, men jeg kan garantere at det holder som nr 2 skjerm. Det lønner seg å ha 2 skjermer som er samme oppløsning, samme størrelse og som kan monteres i lik høyde og naturligvis med DVI, det er også en fordel med HDMI.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Jeg har en billig Samsung 24-tommer som jeg anskaffet i helgen og som skal brukes som nr 2 skjerm. Men skal fremdeles ha en kvalitetskjerm til bilde/film-redigering.

 

Jeg sjekket litt omkring den HP-skjermen, men ser at den får litt pepper fordi det er litt pes å få fargene bra i andre windowsprogrammer enn bildebehandlingsprog. Holder en knapp på Dell eller Eizo nå, men de er foreløpig litt over budsjett.

Lenke til kommentar

Har hatt Eizo i noen år og kommer ikke til å skifte med det første. Har hatt 24" ColorEdge, og har nå en S2431W (32W er den nye modellen). Forskjellen er at CE har hardware kalibrering (dvs kalibrering skjer i skjermen og ikke i softwae), men S2431W er ikke langt unna.

 

 

Sørg bare for at du har ett godt panel på skjermen du kjøper. S-PVA og S-IPS/H-IPS regnes som "standarden". Eizo S2431/2, HP L2475P og Dell 2408WFP er alle til å anbefale. Dell har jeg sett et par eksemplarer som har "banding" ved visning av f.eks gråskala. Synd, men ellers en flott skjerm.

 

Det er så sykt undervurder å ha en god skjerm. Folk spanerer titusener av kroner på "kult" kamerautstyr og så sitter dem på en pill rotten drittskjerm til tusenlappen og klager på at fargene er grelle og at kameraet eller møkkaobjektivet suger. :tease:

 

Jeg tør påstå at man bør ha like god skjerm som kameraet koster hvis man skal dra full nytte av bildene man ønsker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...