Gå til innhold

Google bildesøk blir nyttig


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er nesten litt trist at Google har lansert dette i det stille. Misbruk av bilder på nettet er et enormt problem og jeg skulle gjerne sett Google lansert denne tjenesten med brask og bram.

Men da er det ihvertfall bra at dere nevner det her :thumbup:

 

Hittil har jeg måttet holde meg til stock.xchng og lignende tjenester, så dette anser jeg som et supertips fra hw.no, og nok en god tjeneste fra Google.

Lenke til kommentar

Ja dessverre har vi pengegriskhet også på Internett. Kunne ikke de som eier bildene forstå at når de først slipper bildene i sin lavoppløselighet, så er disse fellesskapets eie for alltid?!

 

Jeg synes det burde vært en internasjonal gjeldene kjøreregel for bilder til internettbruk, som sa følgene:

 

"Dersom bildene skal vises på ett selskaps forside, så skal eier kontaktes eller eventuellt kontaktes for kontantoppgjør, og lage en lisensieringsplan for videre bruk. Dersom bildene blir brukt på under-sider av hovedsiden, så gir dette en formildende omstendighet. Bruker er kun tvungen til å inngå forlik om oppgjør, og risikerer ikke å bli saksøkt.

 

Samtidig hadde det vært ønskelig, at bruk av de samme bildene til ikke-kommersiell bruk skal være fritt. Se på hvor mange fan-sider det finnes av en eller annen hollywoodstjerne f.eks.

 

Ta stafettpinnen videre for de som gidder. :cool:

Lenke til kommentar
Ja dessverre har vi pengegriskhet også på Internett.

Jepp.

 

Og den finnes primært blant brukere/firmaer som stjeler bilder istedet for å betale fotografen for bruk.

 

Det er altfor mange snyltere der ute, det er bra at slike verktøy blir mer utbredt. Har selv brukt tineye i et halvt års tid - de dekker ganske liten del av nettet, men til tross for det har jeg funnet en håndfull av mine bilder som er stjålet og brukt i kommersiell virksomhet. Det reelle tallet for min del er nok enormt høyere enn det tineye har funnet, så jeg kommer til å bruke Google bildesøk flittig i fremtiden etterhvert som de forbedrer seg.

Endret av TubXtra
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...