Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det slo meg her om dagen at jeg skulle ta del i fotografenes rekker for første gang i mitt liv, og fotodokumentere denne sommeren. Problemet er bare at jeg ikke har et kamera, og tenkte jeg skulle kjøpe meg dette asap.

 

"Looken" på bildene jeg kunne tenke meg er enten svart-hvitt eller en slags sepiatone à la bilder fra 60-70 tallet (håper noen skjønner hva jeg mener :p ) Etter diverse søk på internett fant jeg et Kodak Tourist 2, hvordan vil bildene fra dette se ut? Noen andre forslag til andre kameraer som er lett å få tak i, som gir kule bilder?

 

btw, leflet litt med tanken om å filme med 8mm kamera også, noen som har gjort dette før?

 

Jeg får bare unnskylde hvis fotografterminologien ikke er på plass, jeg er som sagt helt grønn på dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kodak Tourist er et mellomformatkamera som tar bilder i 6x9 cm. Det bruker den utgåtte filtypen 620 (kodak sitt egne format), men det er ikke så vanskelig å modifisere 120-film til å passe på kameraet.

 

Når det gjelder utseendet på bildene, er dette mest avhengig av etterbehandlingen (enten denne skjer digitalt eller med kjemi). Det er ingen automatikk i at gmale fotoapparat tar bilder som ser gammeldagse ut. Sepiabilder kan du få fra et hvilket som helst digitalt kompaktkamera.

 

Dersom du har lyst til å forsøke mellomformat for en billig penge, kan jeg anbefale Yashica Mat-124G. Det er en toøyd sjaktsøkerkamera som virkelig har den gammeldagse looken. Og folk synes det er fryktelig gøy å bli tatt bilde av med et sånt kamera. Hvis du leter litt på ebay, kan du få det for 60-70-80 USD.

 

Litt info her.

 

Edit: lagt til link

Endret av Adelsmannen
Lenke til kommentar

Minste motstands vei er utvilsomt å kjøpe ett helt vanlig digitalkamera og enten stille det til sepia eller svart/hvitt. Husker ikke hvilke modeller som har det, men støtter ikke kameraet det direkte kan det alltids gjøres i et editeringsprogram på PCen. Alle digitale kompaktkameraer har mulighet for video også, men selvsagt ikke 8mm. Det finnes imidlertid sikkert filter i vieoediteringsprogram som kan gi deg en gammeldags utseende på videoene.

 

Hvis du er på jakt etter hele prosessen med film, fremkalling osv osv. er det enkleste å kjøpe et 35mm kamera og svart-hvit film, men som Adelsmannen skrev så er slutresultatet helt avhengig av hvordan bildene lages på laben (eller av deg, men da har du mye å lære). Og vil du ha virkelig gammeldags følelse på hele prosessen med stort kamera, mellomformat film osv er det også mulig, men da får du en ganske omfattende og potensielt dyrt sommerprosjekt.

Lenke til kommentar
Takk for begge svar :)

 

Har kikket litt rundt omkring nå, Yashicaen ser temmelig fristende ut, pga at den er billig. Men har også sett en Rolleiflex TLR, som ser noe mer robust ut. Noen som har prøvd dette kameraet?

 

Rolliflex er fryktelig overpriset, spør du meg. Dersom du har lyst på en TLR som er mer solid enn Yashicaen kan du se på Mamiya sine 330 eller 220.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...