Gå til innhold

Utleie av ordensvakt


Anbefalte innlegg

Hei folkens. Jeg har fått forespørsel om jeg kan leie meg ut som ordensvakt for et lokalt hotell her nede.

 

Selvfølgelig har jeg ikke noe i mot det, men er det noen her som vet hva som kreves for at jeg skal kunne gjøre det? Jeg veit at jeg må ha et kurs, men er det noe utover dette? Er registrert som selvstendig næringsdrivende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rent regnskapsmessig og sånn regner jeg med du kjenner reglene (siden du er selvstendig næringsdrivende).

For å kunne jobbe som ordensvakt på skjenkesteder så må du så vidt jeg vet ha politigodkjenning, og i utgangspunktet ordensvaktkurs. Det kan gis dispensasjon fra kravet om ordensvaktkurs.

for å jobbe som ordensvakt på et hotell trenger du (med mindre det er snakk om i hotellbaren) så vidt jeg vet ikke noen kurs.

Lenke til kommentar

"Ordensvakt er i Norge tittelen til personer godkjent av politiet til å holde ro og orden ved serveringsteder. Tidligere oftest omtalt som utkaster eller dørvakt.

 

Det er serveringsloven § 16 som sier at politiet kan kreve godkjent ordensvakt på serveringsteder. Det er også politiet som bestemmer hvilke steder som trenger ordensvakt, hvor mange ordensvakter de minimum må ha, hvilke dager i uken dette gjelder og når på døgnet ordensvakt er påkrevd. I praksis er en ordensvakt vertskapets representant. En ordensvakts rolle går på å bestemme hvem som skal få adgang til serveringstedet, hvem som ikke lenger får lov til å være på stedet og å forebygge eller dempe konflikter. En ordensvakt skal også være en ressursperson og takle forskjellige situasjoner, slik som livreddende førstehjelp, branntilløp eller andre akutte hendelser."

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Ordensvakt

http://www.ordensvakter.com/

http://www.aktuellsikkerhet.no/id/35643.0

 

Du må nok ha kurs og bevis no om dagen. Men husk som ordensvakt har du ikkje fullmakt eller i nærheita av meir rettigheter enn ein vekter, men akkurat samme som alle oss andre altså sivile og vektare.. Om ikkje du bler tildelt rettigheita ta politiet til å kaste ein ut da selfølgelig. OG HUSK: VEKTER OG ORDENSVAKT YRKE ER EIT SERVICEYTANES YRKE. Du er der ikkje for å kaste ut, som en påminner til alle, og ikkje trådstarter som kvet kva han driv med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...