Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Trøbbel med operasjon. Pasientskadeerstatning?


holst84

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Litt usikker om denne skal her eller på helsedelen. Men prøver meg her så får heller en moderator flytte den :)

 

Jeg kom hjem fra sykehuset idag og er mildt sagt forbanna..

 

For 2 år siden brakk jeg overarmen min. Og siden bruddet var såpass åpent ble det operert inn en metallplate i armen min som ble skrudd fast med 8 skruer. Denne platen har i ettertid vært veldig plagsom for meg. Armen er hele tiden øm i området hvor platen ligger, 3 ganger har armen hovnet opp til dobbel størrelse og vært veldig vondt pga jeg har fått en liten dult i denne platen. (har vært på akutten 2 ganger pga dette uten at de har funnet ut hva som er galt) Armen har også vært generell vond og svak i disse 2 årene.

 

Pga det jeg har beskrevet ovenfor ble det bestemt i samtale med en ortoped å ta ut denne platen og det ville mest sannsynlig lette mine plager. Så glad og fornøyd ble jeg altså trillet inn til operasjon idag tidlig. Jeg våknet opp et par timer senere og alt virket fint. Vel tilbake på rommet kommer derimot Kirurgen som opererte meg inn med dårlige nyheter. Det viser seg at den Kirurgen som skrudde inn platen min for 2 år siden strammet skruene så hardt til at 2 av skruene var umulige å få ut. Så nå sitter jeg her "ferdig" operert med en plate med 2 av 8 skruer i armen.

 

Så nå sitter jeg her som sagt meget forbanna.

Jeg er ikke no hevngjerrig elle noe sånn. Men jeg lurer på om jeg har rett på noen erstatning eller liknende. Jeg har liksom kuttet opp hele overarmen min igjen til ingen nytte pga en Kirurg har skrudd til noen skruer altfor stramt. Jeg kan ikke gjøre noe fysisk aktivitet med armen på 1 måneds tid. Han som opererte meg idag sa han ikke kunne huske å ha sett noe slikt før i sin karriere.

 

Konklusjon:

Har jeg rett på noen pasientskadeerstatning o.l?

Er det noen som har en lignende erfaring?

OG er det noen som har noe peiling på om kanskje andre sykehus klarer å få ut disse skruene? (operasjonen ble utført på kristiansand sykehus)

 

Jeg vil liksom ikke bare sette meg ned og si "ok" når dette faktisk er et problem de har skapt. Jeg hadde virkelig sett frem til å få ut denne platen iom jeg føler mange av plagene mine er knyttet til den.

 

Dette ble litt langt og kanskje litt rotete. Men håper noen med litt peiling ser det og forstår situasjonen :)

 

Takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det virker i utgangspunktet, slik du har presentert saken, som om du kan ha et krav om pasientskadeerstatning, jf pasientskadeerstatningsloven § 2 (1) e. Vilkår for erstatning er at du har lidd et økonomisk tap ved feilbehandlingen (såkalt oppreisning for ikke-økonomisk tap gis ikke), noe du ikke har spesifisert her.

 

Krav om erstatning meldes til NPE.

Lenke til kommentar

Takker for svar :)

 

Leste litt der du linka og jeg fikk vel følelsen av at jeg har en dårlig sak angående erstatning.

 

Jeg har i og for seg ikke lidt noe økonomisk tap pga dette. Jeg er student og har begynt min sommerferie så det at jeg må være hjemme med vond arm koster meg ikke noe. (Utenom at det hindrer meg i å skaffe meg en sommerjobb)

Fikk også tilbud om sykemelding om jeg trengte dette i forbindelse med noe jobb.

 

Men er igrunn ikke det økonomiske som er viktig. Jeg vil bare ikke at dette skal være så lett for dem. Jeg må gå rundt med en plate som skaper meg mye diskomfort i hverdagen pga de ikke klarer å skru ut 2 skruer.

 

Føler posten min hører bedre hjemme på helsedelen akkurat nå etter svaret til krikkert.

Lurer veldig på hva jeg kan gjøre med dette. Legen sa han IKKE hadde prøvd alt han kunne for å få tatt ut platen iom at dette kunne skapt komplikasjoner for meg

 

Usj.. kjenner det er godt å få ut litt frustrasjon her :p

Lenke til kommentar

"Jeg vil bare ikke at dette skal være så lett for dem". Dette kalles oppreisning, eller på godt norsk "erstatning for tort og svie", og er ikke noe vi har tradisjon for i Norge. Erstatning får man fordi man har tapt eller mistet noe, og det er noen andre sin skyld; ikke bare for at livet skal være kjipt for noen som har gjort en feil.

Lenke til kommentar

Jepp, skjønner hva du sier.

Er ikke ute etter å lage noe trøbbel for noen. Om jeg kunne betalt for å få ut platen nå hadde jeg gjort det. Så er ikke ute etter noe økonomisk. jeg vil bare ha armen min igjen..

 

Syns bare det ble litt for lett. "Fikk ikke ut alle skruene så du må leve med platen"

Føler liksom at hvis dette ble tatt alvorlig så hadde de klart å få ut disse 2 skruene. Noen må jo ha spesialisert seg på slikt.

 

Men men

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...