Gå til innhold

Realfag på videregående - vanskelig?


Anbefalte innlegg

Det er mye usikkerhet rundt hvilken fag på videregående som er vanskelige og hvilken bekjentskaper man må ha for å kunne få en nokså god karakter i de ulike fagene. Derfor lurer jeg på hvilken egenskaper som trengs og hvor vanskelig realfagene på videregående, egentlig er? Med realfagene mener jeg disse fagene: Matematikk (T1 og R1), Fysikk, Kjemi og Biologi. Kom gjerne med egne erfaringer og slikt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Matematikk T1 og R1 gikk egentlig veldig greit. Jeg lå nært opp til 6 i begge disse, og jobbet svært lite utenom timene. R2 har vært mye verre, men en del sykdom har nok spilt en rolle for meg, og jeg ligger fremdeles på en sterk femmer. Jeg hadde 6 på uskolen.

 

Biologi 1 var pisslett, for å være ærlig. Fikk glatt 6 uten å jobbe spesielt hardt. Biologi 2 er verre, med mye mer drøfting og vurdering og sånt, men jeg ligger på 5 tross omstendighetene. Hadde 6 i naturfag på uskolen.

 

Fysikk 1 var sånn passe. Jeg er overhodet ikke interessert i astrofysikk eller kjernefysikk, men jeg fikk en sterk femmer med litt skjerpings. Fysikk 2 har jeg ikke, men det virker litt verre.

 

Kjemi 1 var egentlig veldig greit. Lå på en veldig sterk femmer som vippet mot 6 hele tiden. Kjemi 2 har heller ikke vært så innmari fælt, men det er litt vanskeligere.

 

Det er en stor fordel om du er i stand til å se sammenhenger og trekke linjer mellom disse fagene, og du bør være litt interessert i slikt. Du bør også like å tilegne deg kunnskap fra andre kilder enn lærebøkene.

 

Jeg har aldri vært blant de som har vært nødt til å jobbe hardt for å få gode karakterer, men det viser seg at det hadde vært like greit for meg om jeg hadde vært vant til å gjøre lekser og jobbe litt, for de aller fleste trenger det i disse fagene, meg selv inkludert.

Lenke til kommentar

Trur det er litt avhengig av kor teoretisk anlagt du er. Dei aller fleste har lite problem med desse faga sjølv med lite jobbing og lekse lesing.

 

Grovt sakt så kan du samanlikne med karakterane frå ungdomskulen i samme faga, om du kan trekke fra to karakterer og fortsatt ha bestått så klarer du vidaregåande faga også.

 

Du kan også i mange omstendigheiter droppe biologi og kjemi med mindre dette er eit krav for den utdanning du vil ta, ei ingenør utdanning f.eks krever berre matte og fysikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...