Gå til innhold

Hvor mye kan jeg få i lån?


VonOs

Anbefalte innlegg

Pr. i dag leier jeg en leilighet for 9 000 i måneden. Jeg synes dette er i overkant mye å betale for å bo et sted jeg selv aldri kommer til å eie. Jeg vurderer derfor å kjøpe en leilighet selv.

Jeg har utbetalt ca 15000 i måneden etter skatt, og har spart opp omkring 250 000 selv. Hvor mye er det mulig for meg å låne? Har sett på diverse kalkulatorer osv. på nett, men de forteller jo ikke hvor mye jeg virkelig får i lån. De leilighetene jeg har tittet på ligger på omkring 1,8 mill.

 

Mvh

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kommer helt ann på, men har hørt flere som har vært til samtale med bankene sine og fått indikasjon på at man i utgangspunktet må ha ca 25% egenandel, for din del ender du da opp på 1 mill. Det er imidlertidig endel andre ting som også spiller inn, så jeg ville nok tatt en telefon til banken min og eventuelt andre aktuelle banker, det koster ingenting og forplikter heller ikke til noe.

 

/Espen

Lenke til kommentar

Først og fremst så bør du egentlig skille mellom det du får i lån, og det du bør ta opp i lån.

Nå er nok bankene mer forsiktige en for noen år tilbake, men legg uansett jobb ned i et budsjett.

 

Å svare direkte hvor mye du kan få i lån er avhengeig av mange ting, men ser vi kun på dagens inntekt og oppsparte midler så er nok 1,8 å sikte for høyt.

Selv om jeg ikke kjenner til alle forhold, så vil jeg tippe at banken KAN være villige til å gi deg opp mot 1 mill i lån.

Lenke til kommentar

Hvis du fyller ut kalkulatoren her hos Skandiabanken så kan du se hvor mye du får låne. Merk at de aldri låner ut over 80% av boligens verdi, så med en egenkapital på 250 000, så er det meste du får låne 1 000 000 uansett inntekt.

 

Etter litt prøving og feiling, så ser det ut til at du kan låne 1 000 000 dersom du har rundt 300 000 i årsinntekt.

 

9000 i måneden i leie er sure penger, så jeg skjønner godt at du har lyst til å kjøpe. Har selv et boliglån på 1,9 og betaler pr nå 7800 i renter og avdrag.

 

Har forøvrig erfart at selv om du kan dokumentere at du er i stand til å betale 9000 i måneden, så vil ikke bankene låne deg så mye at renter + avdrag blir 9000. Dette bla pga at rentene kan endre seg.

Lenke til kommentar

Glemte å nevne at jeg også studerer og får utbetalt studielån på ca 6000 i mnd. I tillegg får jeg rundt 8-10 000 i mnd av foreldre. Regner banken dette som "inntekt" også? Har spart i BSU ja:)

Er bosatt i Oslo, og vil også kjøpe leilighet her.

Lenke til kommentar
Glemte å nevne at jeg også studerer og får utbetalt studielån på ca 6000 i mnd. I tillegg får jeg rundt 8-10 000 i mnd av foreldre. Regner banken dette som "inntekt" også? Har spart i BSU ja:)

Er bosatt i Oslo, og vil også kjøpe leilighet her.

Studielån er ikke inntekt, du har jo forøvrig og lov til å finne noe billigere.. ;)

Lenke til kommentar

Du har jo null inntekt..(?)

Da får du ikke lån uansett.

 

Gave av foreldre er ikke inntekt. Stipend er ikke inntekt. et LÅN er ivertfall ikke inntekt, det er utgift! : D

 

edit: Utheving. Det er vel ikke så mye mer å diskutere..?

Endret av apegryn
Lenke til kommentar

Om man har spart på BSU, mottar stipend og lån fra Lånekassen, mottar støtte fra foreldre (kausjonister?) og evt. har deltidsjobb/sommerjobb, så behøver ikke alle muligheter være stengt... Ny(ere) borettslagsleiligheter med innskudd på 30% kan være et alternativ å få lån til.

 

Det kan forresten være dumt å tømme BSU-kontoen om du ikke har fylt den opp, da evt. går glipp av skattefordelen fremover. Men bare det at du har BSU-konto med litt penger på (?), gjør banken litt mer medgjørlig.

Lenke til kommentar

Virker ikke som att BSU var så ekstremt viktig når jeg og min samboer tok opp lån iallfall. Vår jobbstatus da var litt annerledes enn nå. Jeg hadde kun ett vikariat som gikk på månedsbasis og min samboer var akkurat blitt fast ansatt.

 

Vi fikk likevel lån på ca 1,1mill. 100% finansiering. Dette var DnB NOR. Det var faktisk snakk om at vi måtte ha kausjonister som kunne stå for 100 000 kroner av lånesummen. Vi fikk selvangivelsen fra min samboers foreldre som var villig til å stå som kausjoister men når vår bankkontakt fikk de sa hun at vi ikke trengte å ha kausjonist likevel... Merkelig.

 

Tror ikke alltid det er KUN tall bankene ser på. De ser nok på betalingsviljen også. Det fikk jeg høre fra en annen saksbehandler som jeg hadde når vi skiftet bank.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...