Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst]Maskina slår seg av etter Re-formatering


Anbefalte innlegg

Vel, vet nå ikke helt hvor jeg skal begynne.

Alt begynte med at jeg skulle Formatere maskina og legge inn Win 7 RC. maskina hang vær gang etter det kommer "windows 7"(den flotte\fine logoen osv) så tenkte jeg som så at det er ikke så farlig, legger inn vista istedenfor. slutten av installasjonen slår maskina seg av momentant. og innstalasjonen feilet og må kjøres inn på nytt. Da la jeg inn Win xp som funket litt bedre. Etter en stund så slo den seg av igjen! Mistanken var at den går for varm. Så slår av maskina, trykker DEL-knappen. Maskina slår seg av. Så re-setter jeg BIOSEN da(kanskje det er der feilen ligger)Kom inn der og fikset på litt av vært, og prøver engang til for morro skyld. Maskina slår seg av nok engang av når den loader BIOSEN.

Den går heller ikke for varm, har tatt bort alt av støv overalt inne i kabinettet nå.

men det samme skjer nå hele tiden. Eneste måten å få den til windows logoen er når jeg drar ut strømmen i 2 sekund og starte den. Men, går ikke mange minuttene før det skjer igjen. (Som oftes tar det ikke mer enn 10 sek)

 

Begynner nå selv å lure på om det kan være noe HW feil med maskina mi nå. har forresten kjørt en liten MEM test i 10 min og alt så bra ut.

 

Specs:

Asus m2n32 sli deluxe HK

geforce 8800gts skjermkort

550wattt bzerk PSU

crosair 4x1024mb RAM brikker

AMD 2 6000+ prosseor

 

Noe sier meg at det kan være PSU'en som kanskje er for liten og har tatt livet til hovedkortet mitt\biosen. leste at 550watt er litt lite for dagens HW.

 

Noen råd og innspill ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde du hatt en annen PSU enn den du har, så ville jeg ha sagt at den er mer enn nok til oppsettet ditt.

 

Men dessverre så har bZek et veldig dårlig rykte, i verste fall kan aluminiumen begynne å smelte under høy belastning. Så jeg vil anbefale deg å kjøpe ny PSU.

 

Du lese litt mer om den PSUen i denne tråden.

Endret av Chavalito
Lenke til kommentar

jøss. trodde ikke at de var så ille. Min har faktisk hold i 3 år pluss litt til nå. men den gamle maskina jeg hadde lagde svi merke på 24 pin kontakten.

 

Men, det hadde jo vært et forsøk å prøvd en annen PSU, men da er spørsmålet, åffer har det ikke skjedd før ? Og hvorfor slo den seg ikke av under Win XP installasjonen?

 

Men vis PSU'en er ødelagt eller alt for liten, kan det vel ha seg at HK er ødelagt å da ? ettersom den slår seg av vær gang jeg skal inn i BIOS.

 

Takker for svar :)

Lenke til kommentar

Joda, som sagt bZek er ikke verdens beste PSUer. Det enkleste du kan gjøre er å låne en PSU fra en kompis for å prøve. Starter PCen normalt da, er det nok PSUen din som skaper helvete.

 

Skjer derimot det samme som nå, kan du nok begynne å mistenke hovedkortet. Men som sagt, vil anbefale deg å få tak i en PSU av godt merke f. eks. Corsair, Seasonic eventuelt Gigabyte.

Lenke til kommentar

Slik som PCen din oppfører seg nå, altså den slår seg av etter veldig kort tid, er det å flashe BIOSen ikke å anbefale. Hvis PCen plutselig slår seg av under flashing er det store muligheter for at du sitter der med et dødt hovedkort. :whistle:

 

Som jeg sa, lån deg en PSU for å prøve, og den trenger ikke å være større enn den du har. En PSU på 500W, selv 450W av et bra merke burde lett kjøre PCen din.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...