Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

[LØST] Farlig å spise rå kjøttdeig?


Timeo

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Lagde meg nettop noen hjemmelagde burgere av kjøttdeig. De var ganske tykke, så når jeg skulle spise den ene så den helt rå ut innerst. Men jeg var sulten og spiste den likevel og tenkte på at jeg f.eks. ofte har spist blodige biffer og sushi.

 

Men jeg begynte å tenke: Er det egentlig noe farlig å spise rå kjøtt? Kunne jeg spist en pakke med rå kjøttdeig uten at dette hadde vært farlig? Er biff og sushi mindre farlig enn kjøttdeig?

 

Edit: Takk for svar :)

Endret av Bellicus
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Såvidt jeg vet er fisk, okse og lam trygt å spise rått, så lenge det har blitt behandlet riktig. Jeg har hvertfall gjort det selv ved mange anledninger og lever ennå.

Svin og fugl (unntak: and) bør gjennomstekes.

Skrevet

Som sagt tidligere i tråden.

Biff tartar er jo rå kjøttdeig. (Og en av mine favoritter).

Har spist kilovis med rå kjøtteig og annet rått oksekjøtt. I tillegg til Sushi og svært mye annet "merkelig".

 

Lever i beste velgående enda :-)

Skrevet

Det er helt ufarlig.

 

 

Noe mer risikabelt er det dog, spesielt dersom maten allerede er "dårlig". Det er jo klart at godt stekt fordervet mat kanskje ikke er like farlig som rå.

 

 

Kylling skal man være litt forsiktig med, kanskje mest med tanke på salmonella. Men de fleste av oss tåler litt diare.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...