Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvordan selge bil uten risiko for kjøper eller selger?


Anbefalte innlegg

Jeg skal selge bilen min, og lurer på hva som er den beste måten for alle parter?

Kikka litt på NAF sine sider. Under tips til selger står det at man ikke skal gi fra seg bilen før betaling er mottatt, og under tips for kjøper står det at man ikke skal forhåndsbetale. Med mindre man bruker kontanter eller en 3. part, som jeg regner med tar tid og koster penger, skjønner jeg ikke hvordan man skal få til dette...

 

Noen som har tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er da mulig å betale kontant også? Såfremt det ikke dreier seg om voldsomme summer, da.

 

Kontoutskrift eller kvittering stemplet fra banken er et gyldig bevis på betaling, og koster ingenting. For eksempel: Kjøper betaler pengene i bank, tar med seg kvittering - og henter bilen.

 

Tja, er i hvert fall 6 siffer, så det er nok for meg til at det ikke er noe jeg ønsker å bære rundt i en pose...

 

Om kjøper setter inn pengene før han har bilen er jo det å forhåndsbetale. Er greit for meg, men jeg skjønner ikke ikke kjøper vil det. Da kan han jo like gjerne overføre penger med nettbank, og få bilen når pengene er overført.

 

Tror uansett jeg har funnet en variant av den løsningen. Vi signerer kontrakter først, og han får bilen når pengene er overført. på den måten har begge i hvert fall en bindende kontrakt på hva som skal skje, før noen har gitt fra seg noe uten å få noe der og da.

Endret av Jon-d
Lenke til kommentar

Du har noe som heter en bankremisse, som ligner veldig på en sjekk, med den forskjellen at beløpet trekkes fra konto samtidig som den skrives ut, så det er ingen fare for svindel/manglende dekning som med vanlige gammeldagse sjekker, som først trekkes når mottaker prøver å heve sjekken. Bankremissen skrives også ut til en navngitt person eller firma, som forhåpentligvis må legitimere seg ved heving, så risikoen om du skulle bli frastjålet dette verdipapiret er mindre enn med kontanter.

 

Eller så kan kjøper og selger gå i banken sammen; han får nøklene og bilen, og du får samtidig bekreftelse fra banken på at pengene er overført. Dette fordrer vel da at kjøper bruker en bank med fysisk filial i området..

 

Edit: Å få utstedt en bankremisse krever vel også en fysisk bankfilial -men det er kanskje mulig banken som skriver ut denne kan trekke beløpet fra konto i en annen bank. :hmm:

Endret av Inge Rognmo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...