Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Får ikke bootet fra CD-ROM, RAID er problemet!


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg er usikker på om jeg har valgt den mest riktige kategorien, men jeg prøver meg her.

 

Jeg skal installere Windows 7 RC på en pc som nå bruker RAID. Jeg setter Boot-rekkefølgen i Biosen til å 1. CDROM og 2. HD, men det er ikke snakk om at den vil boote fra CD'en.

 

Når jeg starter opp maskinen går den gjennom "RAID-biosen" hvor de to HD-partisjonene står. Her står også CD-Romen, men den blinker av en eller annen grunn. Kan dette være relevant?

 

Det er nå installert Windows XP, og jeg har ikke opplevd problemer med CD-romen i selve Windows. Håper det er noen som kan hjelpe meg med dette problemet!

Endret av Lars_Olav_N
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mener du at CD-ROM teksten som står i RAID-bios blinker?

Eller er det lyset på CD-ROMen som blinker? Det siste er helt normalt og betyr at BIOS finner den. Regner med at det er en DVD-ROM du har fordi en ren CD-ROM kan ikke starte med en DVD disk i.

Kjører selv RAID5 med en DVD-ROM og en DVD brenner koblet til og ingen problemer her, så tviler på det er RAIDen som skaper problemer for deg.

 

Har du ikke problemer i Windows med CD-ROMen kan det tyde på en dårlig brent DVD etter som den ikke booter. Prøv å starte med CDen til XP i CD-ROMen og se om den booter. Gjør den det, bør du brenne den Windows 7 RC ISOen en gang til. :whistle:

 

Eventuelt sjekk om DVDen starter automatisk hvis du setter den i drevet når du er i XP. Det skal den gjøre hvis platen er OK.

Endret av Chavalito
Lenke til kommentar

Jeg har vært bort et tilfelle der jeg kunne boote fra CD, men ikke fra DVD ..

(Jada, det var en DVD-ROM/CD-R/RW combo drive ...)

Jeg mistenkte først det optiske drevet, men det hjalp ikke å bytte til et annet heller.

 

Samme DVD-plate kunne jeg boote fra uten problemer i en annen maskin.

Jeg vet ikke om DVD-booting krever noe mer av BIOS'en enn god, gammel CD-booting.

 

Noen ganger er det kjekt å ha noen PC'er "ståendes" ...

Lenke til kommentar

Takk for svar! Beklager at jeg var litt upresis. Jeg skal presiserer problemet nærmere:

 

Problemet er at når jeg setter OnChip SATA-mode til RAID så vil den ikke boote fra DVD, uansett hvilket bootbar DVD det er. Setter jeg den i AHCI så booter den uten problem. Men da får jeg ikke hatt harddiskene i RAID, slik som jeg har nå.

 

Det jeg tror er årsaken til problemet er at DVD-romen på en eller annen måte også blir satt i RAID. Den blir bare detektert (fremstår blinkende) i "RAID-biosen", den som kommer opp etter man kan trykke "delete"-tasten for å gå inn i Windows, men før oppstart av OS. Denne "RAID-biosen" kommer kun opp når OnChip SATA mode er satt til "RAID"

 

Jeg har for øvrig et Fatality F-190HD hovedkort.

 

Setter stor pris på forslag til løsninger, det er et forferdelig irriterende problem!!

Lenke til kommentar

Så vidt jeg vet kan ikke en DVD-ROM eller lignende bli satt opp som en del av et RAID oppsett. Jeg har jo Intel ICH10R chip med RAID5, og i den BIOSen kommer ikke DVD-ROMen opp i det hele tatt, kun hard diskene (har 5 HDer)

 

Kommer du deg inn i OnChip RAID biosen når den starter for å sjekke innstaiilinger? Og hvilke SATA porter har du hard diskene og DVD-ROMen tilkoblet?

 

Har du mulighet til å ta bilde av siden i BIOS hvor du setter OnChip til RAID mode, og evetnuelt av menyen i OnChip BIOSen og poste?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...