Gå til innhold

Bra for pc at den ligger i senga?


Anbefalte innlegg

Kom egentlig til å tenke litt på at madrassen blir jo drastisk varm, og ta vil jeg jo tro at det ikke er direkte bra for maskinen heller. For jeg har stort sett en av laptopene liggende i senga, da stående på. Og er det rett og slett bra over tid?

 

Evt. hvilkne skade kan de gi maskinen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om jeg ikke tar feil så tar datamaskinen luft fra tastaturet også.

 

Uansett så skal det nok gå bra, om du blir urolig så kan du ta hånda og kjenne om det kommer luft ut. :)

 

Temperaturer er heller ikke særlig skadelig i mindre doser, alle normale PCer skal slå seg av om de blir for varme.

 

 

 

2mmy91: Støv er oppskrytt, bare brett noe stivt papir og kjør det mellom ribbene når PCen er av.

Endret av Blomsterbob
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-IBL5Pam9QB

Særlig hvis du legger laptopen på en dyne, så tetter du omtrent alt som er av ventilasjonshull. Maskinen blir nok fort varmere enn det den har godt av.

Lenke til kommentar
2mmy91: Støv er oppskrytt, bare brett noe stivt papir og kjør det mellom ribbene når PCen er av.

Uhm, og hva hjelper det da? Med engang du starter opp igjen pc'en så vil jo støvet bare blåse tilbake igjen på kjøleribben. Har selv vært vitne til at flere maskiner har tatt skade av gjentette kjøleribber.

 

Har foresten en 6715b jeg også og hvis du hadde åpnet den og sett så er de ikke til mye hjelp de "ventilasjonshullene" foran. Den får så og si alt av luft fra bak på venstre siden.

Endret av 2mmy91
Lenke til kommentar

har "gleden" av vedlikeholde et par hundre 6715b og har opplevd flere tilfeller hvor 6715b maskiner overoppheter og tar skader fra direkte smelting når brukt over lengre tid med inntakene under dekket, 6715b har et lite inntak under tastaturet men hovedsakelig trekker den luft underfra.

 

ikke lenger enn forige uke siden forige gang jeg fikk en med hull smeltet under fra dårlig kjøling :)

hovedproblemet med de på skader fra varme er som 2mmy91 nevner over at den har bare et stort utblåsningspunkt for varmluft, blokkeres dette snakker vi bare om tid før pcn overoppheter til det punktet at den tar skade fordi den desverre ikke vil slå seg av selv før dette skjer.

 

men i nidaroo sitt tilfelle er det vanskelig og si uten at vi vet modellen siden produsentene varierer veldig på luft inn/ut sugene selv fra modell til modell.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Min er også deformert etter at jeg lot den jobbe i sekken.

 

2mmy92: Nei, det blåser utrolig nok ikke tilbake. :)

 

 

 

Poenget mitt er: Om vifta ikke jobber som et helvete og om det kommer luft ut, så er alt fint. Støv proppes opp uansett, og du må uansett rense den en dag. ;)

Lenke til kommentar

@Blomsterbob: Støv er definitivt ikke overvurdert, veldig mange av de servicesakene vi har på jobb skyldes nettopp støv. (Da er maskinen gjerne brukt mye i senga eller av røykere.)

 

Papirtrikset ditt funker nok ikke på kjøleribber.

 

Selv om laptop'en har inntak på toppen så tviler jeg meget sterkt på at viftene er plassert slik at det blir utnyttet.

 

Jeg vil anbefale deg å kjøpe en Logitech Comfort Lapdesk, så slipper du å tenke på dette mer :)

 

 

EDIT: Slått på målstreken :p

Endret av ravii
Lenke til kommentar

generelt er det nok sant at pcn vil kjøre viftene på maks starter den bli for varm, i f.eks 6715b sitt tilfelle gjør den stortsett ikke det før det er for seint.

6715b måler tempratur for få steder så før varmen sprer seg til en av sensorene så den kjører opp viften er skaden allerede skjedd.

Lenke til kommentar

Papirtrikset fungerer fint for meg, jeg har dobbeltsjekket med lommelykt. :)

 

 

 

Dere argumenterer mot fakta, som jeg har sagt to ganger før: Kommer det luft ut av kjøleribben så spiller det ingen rolle om luftinntaket er blokkert eller finnes på toppen. Jeg vet ikke hva jeg gjør som dere ikke gjør, men jeg har nada med støv og bruker den i senga ofte.  :thumbup:

Lenke til kommentar

Legg noe hardt under der viften drar inn luft, så det ikke blir tett. Jeg bruker å legge et CD cover under om jeg bruker laptopen min på et mykt underlag. Litt tykk papp kan også funke.

 

Som sagt vil viften jobbe hardere dersom ventilasjonen ikke er tilstrekkelig. Maskinen vil skru seg av før temperaturen blir stor nok til å skade maskinvaren, men om vifta går for fullt, så blir det jo ekstra slitasje på den. Det kan også være en idé å blåse maskinens lufteinngang ren med trykkluft med gjevne mellomrom. Dersom det ikke rekker å samle seg for mye støv, så kan du være i stand til å få ut mesteparten, men om du lar det legge seg et tykt teppe, så blir dette vanskelig å få ut uten å skru opp hele maskinen. Du ønsker å unngå dette, siden du kan miste garantien og også komme til skade for å ødelegge noe. Verksteder liker heller ikke å gjøre dette gratis, siden tildekking av støv normalt ikke dekkes av garanti.

 

Blir litt som å klage til Volvo fordi bilen din er skitten. :p

Lenke til kommentar

samt blåse fra innsiden og ut ikke motsatt vei, bruker du for høyt trykk så ødelegger viften er dette heller ikke en standardvifte du får for en hundrelapp over disk og svir på pungen.

 

Maskinen vil skru seg av før temperaturen blir stor nok til å skade maskinvaren

selvom dette stortsett stemmer gjør desverre ikke alle modeller dette, spesielt hp sine 67xx maskiner har for få sensorer til at dette alltid stemmer samt ikke noe failover eller varsel om en sensor ryker.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...