Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Worklog/showcase: Husbygging i Sverige


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har knipset litt bilder av de seneste endringene på huset for å tilfredstille oppdaterings-junkiene på diskusjon.no -

 

Nå som det er blitt mildere vær var vi redde for at isolasjonen, som lå utendørs, ville bli fuktig, derfor bar vi denne inn under tak. Fikk plass til alle 5 tonn i kjøkkenet :) Fint med romslig kjøkken!

post-105714-1265832895_thumb.jpg

 

Taket oppe er ferdigduket. Nå gjenstår bare å spikre ferdig glespanelen, så ikke isolasjonen skal ramle ned. Glespanel spikres fast i takstolene på undersiden av duken med mellomrom 30 cm.

post-105714-1265832906_thumb.jpg

 

Monterte som nevnt opp strømkontakter forrige uke, plassert litt hulter til bulter

post-105714-1265832920_thumb.jpg

 

Også dro vi rør og kabel

post-105714-1265834200_thumb.jpg

 

Vindusruter

Som jeg har vært inne på tidligere skal vi ha gammelt, munnblåst glass i yttervinduene. Disse skal først monteres ut fra gamle vinduer vi har samlet på oss, skjæres, vaskes for deretter å monteres inn i de nyproduserte vinduene.

post-105714-1265834222_thumb.jpg

 

Rutene må skjæres med en spesiell glasskutter med olje, slik at de ikke sprekker

post-105714-1265834242_thumb.jpg

 

Også knekkes de lett mot kanten

post-105714-1265834262_thumb.jpg

 

En fin liten haug med ferdigtilpassa ruter

post-105714-1265834281_thumb.jpg

 

Glassmesteren var litt utålmodig med å komme i gang med å montere inn rutene, så vi må prøve å skjære til alle sammen så fort som mulig. Satser på at dette blir klart i løpet av de nærmeste dagene. Da er planen å fortsette med klargjøringen av taket slik at vi får isolert.

post-105714-1265834210_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Sideprosjekt #1

 

Tenkte å legge inn mitt første sideprosjekt i denne tråden. Er greit å ha litt å gjøre de dagene det står stille oppe på byggeplassen, så har derfor plukka inn en av dørene vi skal ha i underetasjen for litt renovering. Døra er gammel, tidlig 1700-tall, så den er ganske lav. Vi skal derfor ha den under trappa, der det blir et lite bøttekott.

 

Døra har et par skavanker; flassete maling, diverse hull etter spiker, stort kvisthull som de har skåret vekk og gjort enda verre, rustent lås, rustent innerhåndtak og en låsanordning som er påmontert i senere tid.

 

Planen er å skrape vekk all maling, sparkle igjen alle hull og sprekker, fjerne rust fra lås, finne nøkkel til lås, fjerne uoriginal låsanordning, fjerne rustent innerhåndtak og til sist male døra.

 

Her er innsiden på døra. Kan se det oppsmuldra håndtaket på øvre delen der

post-105714-1266265870_thumb.jpg

 

Her er forsiden. Rett til venstre for nøkkelhullet er bøylen jeg skal plukke vekk. Har begynt å skrape vekk malinga øverst til venstre der. Treverket er i bra stand

post-105714-1266265795_thumb.jpg

 

Forholdsvis rusten lås. Men den funker!

post-105714-1266265830_thumb.jpg

 

Sånn så den ut innvendig. Gikk fint å skru ut den ene skruen den var festa med (de to andre var borte). Ganske enkel mekanisme.

post-105714-1266265901_thumb.jpg

 

Drukna låsen i en ganske avansert løsning. Satser på at den tar knekken på rusta.

post-105714-1266266024_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Interessant tråd, som jeg ikke fant før nå...

 

 

 

Det blir magnetkontakter i alle vinduer og utgangsdøra som utløser alarmen, ingen infrarød sensor inne. En hovedenhet til alarmen i systemrommet og en magnetboks i hallen som man (av)aktiverer alarmen med.

Er du ikke da like langt, om noen knuser et vindu som er stort nok til å krype gjennom UTEN å åpne det? Jeg ville nok hatt sensorer også.

 

 

Den "nye" innsjøen dere får, blir den helt inn på tomta deres, slik at dere da vil få mindre landeiendom, eller kommer den ikke så nær?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Å bare benytte seg av magnetkontakter vil være dumt ja, PIR-detektorer er et must. Magnetkontakter er mye mer usikre, f.eks. om du knuser en rute, og da må du nesten supplere med glassbruddetektor i tillegg. Enhver person med kunnskap om alarm vil anbefale PIR-detektor i rom på bakkenivå hvor det er verdisaker (stue, kontor, o.l.), samt i gangen mellom rommene (slik at du ikke kan ta deg inn i et ubevoktet soverom og videre til andre rom).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Jupp, hvis jeg ikke tar helt feil er de fleste PIR-detektorer i dag laget slik at de ikke vil detektere husdyr under 7 kg, eller noe i den duren, og jeg mener også det er mulig å få detektorer som ignorerer større dyr, men det skal jeg ikke si for sikkert. Du vil uansett kunne be montøren om å sette opp PIR-detektoren i rom X på en egen sone, slik at du kan deaktivere den sonen om du skal la husdyrene være hjemme.

Lenke til kommentar

Har vært både inne og ute på tanken med sensor før, og har egentlig bestemt oss for ikke å ha det, men vi får gå en runde til, hehe. Greia vi kom fram til sist er at for å komme seg inn gjennom vinduene må de skjæres i stykker noe som vil utløse alarmen. Dessuten bygger vi jo ikke akkurat i verdens mest kriminelle område. Men absolutt, sensor er jo en billig ting å kjøpe inn, det er bare viktig at bikkjene ikke utløser alarmen.

Lenke til kommentar

Sorry for at jeg overså dette spörsmålet tidligere;

 

Jo, om det blir sjö (er en som har satt seg litt på bakbeina angående den sjöen) så kommer den til å komme helt i nederkanten på tomten. Blir vel en 250 meter fra huset kanskje. Går alt etter planen blir det til å bygge ei brygge der og ha en liten pram så vi kan ro ut og fiske litt.

Lenke til kommentar

I helgen måkte vi av hustaket for förste gang. Det var litt av en jobb i mildväret gitt!

 

Har spikret ferdig glespanelen på den ene halvsiden av taket nå. Har også isolert alle vindusåpninger provisorisk og begynt å sette duk for veggene. Her skal vi også isolere med lösull, som vi altså da bare spruter inn i veggene med ei stor pumpe.

 

Ny varmerekord inne i går, 10 grader! Med -3 ute må det sies å väre en sensasjon. Håper på enda varmere hus de kommende dagene.

 

Lite stemningsbilde:

post-105714-1267426479,8351_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Jupp, hvis jeg ikke tar helt feil er de fleste PIR-detektorer i dag laget slik at de ikke vil detektere husdyr under 7 kg, eller noe i den duren, og jeg mener også det er mulig å få detektorer som ignorerer større dyr, men det skal jeg ikke si for sikkert. Du vil uansett kunne be montøren om å sette opp PIR-detektoren i rom X på en egen sone, slik at du kan deaktivere den sonen om du skal la husdyrene være hjemme.

Kan ikke disse lures ved bruk av speil?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Nei, detektoren vil se en stor flate med forskjellig temperatur (tenk varmesøkende kamera). På samme måte som et varmesøkende kamera ser den ikke et "bilde", men forskjeller i temperatur. Infrarødt lys penetrerer ikke glass så lett, så en person som går forbi utsiden av et vindu vil ikke bli sett, men her snakker vi om at selve speilet beveger seg, og detektoren vil se dette som en forskjell. Mythbusters har allerede testet mange slike myter, du finner sikkert noe på youtube om du søker.

Lenke til kommentar

Ser at det går igjen mye av de samme bildene når jeg knipser. Det er reisverk og duk. Tenker at det kanskje ikke er det mest interessante å se om igjen og om igjen. Det har skjedd forholdsvis mye, men forandringen er ikke så altfor synlig på bilder.

 

Nærmer seg hvertfall isolering. Vi er klare med alt av forberedelse oppe. Skal bare opp med reisverk til det siste soverommet og en garderobe, samt plaste taket så tror jeg jammen vi kan dra igang med løsullen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...