Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøpe bruktbil hos forhandler i disse dager?


Anbefalte innlegg

Vi skal selge bilen vår og trenger nå en stasjonsvogn. Vurderer Skoca Octavia 2007 modell. Har fulgt med på noen på Finn en stund og de har ligget der nå et par måneder.

 

Hvordan er markedet for å kjøpe slike biler om dagen - er ingen rev på pruting så vil gjerne ha litt tips om hva som er realistisk å prute seg til/evt få med i prisen. Er det noe å gå på om dagen? Bilene vi har sett på ligger på rundt 210.000 + registrering (10-14.000).

 

Håper noen har noen gode råd! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du bytte inn? Hvis ikke, har du en stor fordel, og du bør gå til en forhandler som har store lager, og som er villig til å strekke seg litt for å redusere lageret med en bil. Nye dekk trenger du nødvendigvis ikke, men dersom dekkene er halvbrukt, for eks, kan du få ned prisen et par tusen bare for dette. Trenger du takstativ/hengerfeste/annet utstyr, er det som regel lettere å få med dette enn å få avslag.

 

I din prisklasse bør du kunne oppnå 5-10.000 avslag uten. Hvor mye du faktisk får i "rabatt" avhenger av hva forhandleren har gitt for bilen inn, dersom forhandleren har overpriset bilen kan du oppnå mer, dersom bilen er priset lavt for å se bra ut på finn.no, får du mindre. Det er snakk om psykologi og taktikk fra begge sider.

Lenke til kommentar

Mange forhandlere begynner "nesten" å få mangel på nyere bruktbil, så om det er en attraktiv bruktbil så kan det være vanskelig å en kjempedeal.

 

Det er god fart i omsetningen av brukte personbiler. 90.144 eierskifter i første kvartal er 108 flere enn i samme periode i fjor.

 

Størst fart er det i salget av de nyere bruktbilene. Omsetningen av inntil 6 år gamle har økt med 13,9 prosent fra i fjor - som var et rekordår.

 

 

For biler som er 7 år og eldre har det derimot vært en nedgang på 5,9 prosent.

 

- Vi har i dag rund 30 prosent færre biler på lager enn for tre måneder siden, sier daglig leder Kjell Rese i Aktiv Bil hos Bertel O Steen Detalj.

 

- Fortsetter denne utviklingen, med lavt nybilsalg og høy omsetning av brukte, vil vi om ikke lenge ha for lite nyere brukte biler å tilby kundene.

 

 

Ved utgangen av første kvartal var det 19.025 brukte biler for salg. Det er ca 200 færre enn på samme tid i 2008:

 

4022.jpg

 

4023.jpg

Lenke til kommentar

Takk for svar. Vi har ikke bestemt oss helt enda om vi skal la bilen vi har nå gå til innbytte hos forhandler, eller om vi skal selge den selv på Finn. Vi har ikke solgt bil før så det er fristende å gjøre det via forhandler, men ser helt klart at vi sannsynligvis både får dårligere betingelser på bruktbilen vi kjøper og at vi får lavere pris på bilen vi lar de selge..

 

Hvor mye må man regne med at det koster om forhandler skal selge "gamlebilen" for oss.. kontra jobben det er å gjøre det selv? Noen som har et prisanslag på det?

Lenke til kommentar

Innbyttepris varierer sterkt, så dere bør sjekke med flere forhandlere hvis dere ikke velger å selge selv. Nå veit ikke jeg hvilken bil dere har i dag, og hvor mye denne er verdt, men det kan fort skille flere titusener på innbytteprisen hos forskjellige forhandlere.

 

Når det kommer til å selge bil selv koster jo ikke det noe annet enn evnt annonseprisen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...