Gå til innhold

FOS BS 09 Kjevik


xcitu

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
I skrivet om FOS 09 som jeg har fått står det at man må ha med seg et armbåndsur av rimelig type. Er det bare fordi vi ikke får ha med mobil i felten (slik jeg har skjønt)? :hmm:

 

Er det noen som har anbefalinger til en rimelig klokke jeg kan kjøpe? Bør jeg gå for en digital eller analog modell?

Det er fordi tid er veldig, veldig viktig i forsvaret. Du bør til enhver tid vite hva klokken er, i større grad enn de fleste (i alle fall jeg) er vant med fra før.

 

Det går stort sett fortere å lese av en digital modell, så jeg anbefaler en slik. Helst en av god kvalitet, for eksempel casio g-shock som er nevnt.

 

Fikk et slikt ark med informasjon om sikkerhetsklareringen(ikke den personopplysningsblanketten) nå før FOS og lurer egentlig bare på om dette er noe jeg skal gjøre etter selve opptaket?

Er ikke meningen at du skal fylle ut personopplysningsblanketten på forhånd? Hvis ikke, ville de vel ikke sendt den til deg før opptak.

Lenke til kommentar

Takk for svaret, lexmyr og Herr Brun :) Jeg skal dra på en klokkebutikk etter jobb og sjekke ut Casio G-Shock. Ellers, er det noe mer jeg bør kjøpe inn eller ta med meg eller ta med meg, forutenom det som står på listen? Hvor mye skifteklær er nødvendig? Jeg har handlet inn sokker og boksere, just in case. Man får aldri for mye av det uansett :wee:

 

Angående personopplysningsblanketten; vil en steonkel godkjennes som sivil referanse? Jeg mener å huske at det var kun foreldre og søsken som ble ansett som "nærstående", men jeg er usikker på akkurat det punktet siden det ikke står noe om det i papirene mine.

Lenke til kommentar

Hmmm... Jeg driver stort sett og løfter vekter for meg selv, men en gang i tiden trente jeg Tae Kwon-Do i et år og designet logoen til klubben. Treneren kjenner jeg egentlig godt, men jeg har jo ikke hatt noen sosial omgang med han på lenge, forutenom et par helger siden da jeg var full og han sto bak pubdisken :fun:

 

Vil gymlærer fungere? Jeg har økt standpunktkarakteren min i faget fra 3 til 5 dette året, så det bør være bra, men samtidig har vi jo bare hatt to timer gym i uka, så det er jo en fare for at gymlæreren ikke kjenner meg godt nok :hm:

Lenke til kommentar

Bare foreldre/ste- far eller mor og søsken eller stesøsken som betegnes som nærstående ja.

 

Hva er nærstående personer?

Nærstående personer er ektefelle, partner, samboer (herunder tidligere ektefelle, partner eller samboer de siste tre år), forelder til felles barn, barn (herunder ste-, adoptiv- eller fosterbarn), foreldre (herunder ste-, adoptiv- eller fosterforeldre) og søsken (herunder ste-, adoptiv-, foster- eller halvsøsken). Se personellforskriftens §1-2 punkt 5.

"Sakset" fra: https://www.nsm.stat.no/Arbeidsomrader/Pers...onellsikkerhet/

Lenke til kommentar

Tar med meg 2 badehåndduker og 1 liten håndduk (sånn som en bruker å ha på doen) jeg. En er jo ren når en tørker av seg etter å ha dusjet, så litt gjennbruk er jo ikke noe farlig. Pakker også ned 4 tshirts og 6 par sokker.

Man får jo uniform om en går videre etter den første uka (blir aspirant), Fredag den 26. altså. Og såvidt jeg har forstått så er det bare den som skal brukes etter det. Regner også at en da får utdelt forsvarets tshirts, sokker og boksere. For å være på den litt sikre siden pakket jeg også ned 6 boksere :ph34r:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Grattis. Selv røk jeg ut... igjen!

 

Har forøvrig vurdert tipset ditt Herrbrun, men for meg blir noe slikt egentlig bare en jobb på linje med hvasomhelst annet. En fulltidsjobb jeg maks ville hatt 3 år. Da 3 årene vil jeg heller bruke på å skaffe meg en utdanning, om jeg aldri kommer inn på BS.

Lenke til kommentar

Trekte meg tilbake noen dager før jeg også. Ser ikke for meg at jeg passer til dette yrket i det hele tatt. Ble dessverre fristet for mye av de militærfolka som kom til skolen og viftet med seddlene rett foran nesa på oss alle.

Skal ta et forsøk på den andre veien som pilot istedet, men da må jeg stå på dette året! Var utrolig motivert for befalskolen, og trenet derfor veldig hardt for å greie det, men selv om det ikke ble noe av det, skal jeg fortsette med treningen jeg drev med. Befalskolen greide idet minste å få meg til å trene igjen da ^^

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...