Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Overvektig, vil inn på institutt for å slanke meg.


Gjest Instituttklar

Anbefalte innlegg

hvis du har som mål å bli slank, for deretter å hoppe tilbake på normal kost og godterier på lørdagene, så kan du bare gi opp. det er tydelig at du har lettere for å bli overvektig enn folk flest (?). du skal ikke bare på en diett - du skal endre livsstil.

 

kutt ut godteri helt og holdent. mange er rett og slett avhgengige av godteri. godteri på lørdagene er ikke greit - suget kommer ikke til å gi seg. dersom du går lenge nok uten godteri og søtsaker generelt så vil du merke at blodsukkeret stabiliserer seg, og du mister suget. ligg unna ting som kartongjuice, biola og andre fake "sunne" varer.

 

spis langsomme karboydrater (brun ris, fullkornsbrød, knekkebrød, havregrøt) og unngå raske karbohydrater (hvitt brød, hvit ris, boller osv).

 

som pålegg bør du unngå tuber og lignende med 100 forskjellige ingredienser du ikke kan uttale navnet på. gjør det enkelt: bruk tunfisk, makrell i tomat, kjøttpålegg eller ost. dess mindre ingredienser med merkelige navn, dess bedre.

 

øk mengden fett og protein fra animalske kilder i dietten din. lag deg en omelett på morningen, fiks deg en digg kyllingsalat som du kan ha til lunsj.

 

kutt ut melk. pasteurisert og homogenisert melk er et unødvendig onde i dietten din. dersom du har muligheten til å fikse deg økologisk, rå melk, så er det supert. hvis ikke, så kan du egentlig bare ligge langt unna melk.

 

ta tran hver dag. det finnes ikke et bedre kosttilskudd enn tran; det senker blant annet risikoen for psykiske lidelser, hjerte og kar sykdommer og revmatiske lidelser.

 

dersom det er mulig så bør du øke inntak av økologiske produkter i kostholdet ditt. kjøp økologiske egg og du er langt på vei. økologiske varer bidrar også til å bedre sædkvaliteten din.

 

dersom du tror du har viljestyrke nok så kan du prøve intermittent fasting. det finnes mange varianter, men de to vanligste variantene er:

1) du har en "spiseluke" hver dag på 2 eller 4 timer hvor du spiser så mye du vil. resten av døgnet kan du enten juicefaste eller vannfaste. på en juicefaste kan man spise små mengder frukt og grønnsaker og drikke litt juice (ikke kartongjuice fra konsentrat), og på en vannfaste drikker man selvfølgelig kun vann.

2) du har 2 eller 3 dager i uken hvor du faster 24 timer. i følge eat stop eat teorien skal dette være tilstrekkelig for at en skal kunne miste vekt.

 

faste er fullstendig trygt, og er med på å rense kroppen. dersom du tror at du kommer til å være sliten og daff når du går uten mat, så er det en tilvenningsprossess. etterhvert kommer du til å få mer energi når du faster, enn når du spiser.

 

jeg er naturligvis veldig interessert i kosthold siden jeg har hatt leddproblemer i flere år. etter at jeg økte mengden animalsk fett og protein i kosten, samt begynte å faste et par dager i uken, så har jeg merket enorm forbedring. før gikk jeg rundt med støttebandasjer på begge armene og orket så vidt å løpe grunnet smerter i anklene. nå er jeg så nærme frisk som mulig, enda jeg mest sannsynlig er stuck med revmatisme resten av livet.

Endret av IsaachElric
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Der har IsaachElric helt rett. Jo-jo slanking er ikke den rette veien å gå. Men skal du gå inn for å endre en livsstil som har vært spekket med godteri og brus, til en sunnere livsstil uten disse godsakene i det hele tatt, er det sinnsykt lett å sprekke. Så kanskje lurt å tillate seg pittelitt sjokolade på lørdager. En annen ting er at du, enten du vil det eller ei, må spise litt mindre. En hel Grandiosa er veldig mye mat. Vanligvis ville to eller tre stykker holdt til én person.

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Mia_*

[som sagt så har jeg mistet helt lysten til å dra på trening etter jobb. Som nevnt, trøtt og utmattet. I helgene drar jeg hjem.

Som sagt så er motivasjon et stort problem. Jeg klarer ikke pakke meg på en gåtur uten at jeg ikke har andre alternativer. Klarer ikke dra på treningssenter p.g.a tretthet og at jeg "ikke har lyst" (Vanskelig å forklare).

 

 

Så langt har jeg ikke funnet den rette "formelen" til å gå ned i vekt. Og med min pessimistiske holdning og negative bakgrunn klarer jeg nok ikke å motivere megselv.

 

Hei!

Høres ut som du har kommet inn i en vond sirkel. Alt er et ork, og du er ikke motivert.

Det blir vel ikke lettere av at jeg sier at å slanke seg er veldig enkelt og likevel så veldig vanskelig! ;)

Som flere har vært inne på her i tråden så må det brukes mer energi enn den du tar inn- altså så enkelt og likevel så vanskelig. Du må bare gå igang. Skal ikke bruke flere ord på det.

 

Når det gjelder ditt spr om hva det offentlige ( el private) har å tilby så er statens intensjon at alle de regionale helseforetaken skal opprette et kompetanse-senter for sykelig overvekt. Jeg har tatt en rask runde på nett, og det ser ut til at senteret for Helse Midt Norge ligger i Trondheim, m/ samarb rehab Røros : ,http://www.helse-midt.no/templates/StandardMaster____96268.aspx

 

I Sogn og Fjordane er det også et Rehabiliteringssenter som har tilbud- i samarbeid med Helseforetaket-: http://www.helse-forde.no/Modules/article....Article.ID=1336

Fastlegen din må søke deg inn. Og: du kan ikke forvente at alle tilbud er rett utenfor dørstokken din :)

 

Ta å sjekk ut landets rehab-senter, vet det er flere. Ellers har vi Danmark, der jeg vet om person som har vært med stort hell.

 

Det går også an å en kontrollert bruk av tablettene Reductil, som legen din må søke for deg for at du skal få. Disse demper apetitten, men har noen bivirkinger. Har du effekt av disse, kan de brukes til å få av de første kiloene- komme i godt gjenge treningsmessig- altså til å endre livsstil og bli mer motivert. Du bør følges opp av lege så lenge du går på disse, og du bør trappe ned når du skal slutte ( ikke slutte fra den ene dagen til den andre).

Lykke til!

Lenke til kommentar
Gjest IKKE instituttklar

Takk for mange gode svar. Min mor ringte idag og fortalte om en i nærområdet som driver med kostold. Hun satt faktisk i sykebilen den gangen jeg hadde hjernehinnebetennelse da jeg var 10 :)

 

Jeg har fått vite at hun har startet opp noe privat der hun analyserer en blodprøve og sjekker hva kroppen trenger for å komme i balanse. Litt som med syrer og baser, Målet er å få dette på det nøytrale punktet der kroppen utnytter matinntaket på best mulig måte. Dette er en løsning en av mine tidligere naboer vistnok har prøvd og det fungerte for han. Det som skjer da er at jeg får vite hva jeg må forandre på MITT kosthold, ikke hva andre synes jeg bør forandre på. Denne blodprøven er noe jeg ser frem til. Jeg skal overse alt jeg ikke skal kjøpe i butikken og gå rett til det jeg trenger mer av. Forhåpentligvis fpr jeg time denne helga. Fortsetter uken med Kyllingfilet og spaghetti. Må prøve å koke til litt grønnsaker og. Får meg et Wokkurs også, wok er på min top 10 mat jeg liker så dette blir spennende :)

 

Noen diett som nevnt tidligere er fra mor's side bare negativt da det er en stor sjangse for å gå tilbake til den vekten jeg hadde når nutrilettsjokolade og shaker blir byttet ut med vanlig mat igjen. Jeg har også den siste uken merket at hengemagen henger mindre, og at liggesårene jeg har hatt antydninger av (pga. belte jeg må bruke) older på å forsvinne.

 

Skjer det noe mer positivt idag skal jeg gå til sentrum og tilbake imorgen etter jobb (4km en vei)!

Lenke til kommentar

Herregud, du trenger ingen eksperter enn deg selv for å gå ned i vekt. Les mye om kosthold og forstå konsekvens av for mye mat og for lite trening, deretter så gjør du det som er logisk for å gå ned i vekt. Nemlig trene mer, spise mindre. ER faktisk så lett. Ingen triks eller avanserte vurderinger.

Tro meg jeg vet.

 

Jeg gikk ned 45 kg på 10 måneder uten hjelp fra noen andre enn internettsider om ernæring og trening + et nærliggende fjell..

BMI på 42.1 og vekt på 129 kg når jeg starta - BMI på 25.8 nå. Har ligget rundt 25-26 siden oktober..

Høyde: 175 cm

Lenke til kommentar
*Snip*

 

For å være helt ærlig, så virker det som om du er ute etter lette løsninger på vektproblemet. Uten å vite mer om dette blodprøve-opplegget, så høres det veldig tvilsomt ut. Antageligvis koster det en del penger, og udokumentert alternativ medisin får det til å ringe varselbjeller hos meg.

 

Det jeg skrev om måltidserstattere, handlet bare om å få hele prosessen i gang. Erstatter du måltider med pulver og sagflis, går du i et kaloriunderskudd, og kroppen forbrenner fett og muskler for at kroppen skal ha nok energi til å komme seg gjennom dagen. Om du trenger 2500 kalorier for å drive kroppen, og du får i deg 1500 kalorier per dag, går du ned i vekt. Går du på vekten hver uke, og ser jevn nedgang i vekt, er det mye lettere å bli motivert til å ta det et steg videre, med lett trening og endring av matvaner.

 

Hva din mors erfaring med slanking er, vet jeg ikke, men om det er noe lignende min mor og hennes dameklubb-venninner, så er de antageligvis på en eller annen slankekur tre kvartal i året. Og, hun har egentlig helt rett, om du går tilbake til "vanlig mat" (les: grandis og potetgull) etter målet er oppnådd, så blir du feit igjen. Om du forandrer kostholdet og aktivitetsnivået ditt, derimot, så holder nålen seg på stedet hvil.

 

Jeg vet jeg høres ut som alle de spretne kukene jeg hatet før, men det er sant det de sier. Det er, til syvende og sist, du selv som må gjøre noe for å gå ned i vekt. Det er du som må gå på trening og løpe deg rød i trynet på 3d-møllen, og det er du som må hoppe over kaker og potetgull, ene og alene. Det er noe dritt til å begynne med, men det blir enklere.

Endret av psilocybe
Lenke til kommentar

Men hva har jeg gjort til nå? Daglig går det et normalt måltid og 5 brødskiver. Hver ukedag har jeg gått minst 45 minutter. Og tillegg så kommer jeg meg inn på en diett skreddersydd min kropp. Hvor mye hokus pokus dette egentlig er får vi finne ut. Men naboen sa det selv og han kjenner jeg godt. Og min mor jobber aktivt med beboere med forskjellige medfødte sykdommer som gjør at de ikke kan ta avgjørelser selv i det daglige. Dette har hun drevet med i 20 år snart.

Den dagen jeg var hos en kostholdsekspert for å få tips og råd om kosthold hadde jeg en viss peiling og lærte ikke stort for mor hadde fortalt meg alt det som ble sagt da. Sammendraget var identisk med det hun hadde sagt.

 

Jeg har kuttet på kake, potetgull og brus. Ikke på flekken men gradvis. Det har roet seg ned og jeg har muligens fått mitt første fremskritt som nevnt, mindre hengemage og jeg merker det er lettere å gå til jobben, mindre sliten i beina. hadde jeg bare hatt en vekt eller penger til en vekt hadde jeg målt meg og.. Men det får jeg ta senere.

 

Det med å prøve ting du(dere?) ikke har tro på.. Jeg har prøvd hypnose. Hvorfor ikke prøve dette? uansett så slår jeg til. Funker det så skal dere få vite det ;)

Lenke til kommentar
Veldig sant! Løsninger som ikke har noen dokumentert effekt og lover gull og grønne skoger slanker bare lommeboka.

Jeg håper ikke det er for krast, men jeg er såpass belest innen biologi at det som står på den siden ikke har noen mening utover det å virke vitenskaplig.

 

Du må innse at det kommer til å ta tid og kommer til å kreve litt slit. Du kan som det så pent ble skrevet velge dameklubbløsningen å leve livet i en evig slankekur eller endre kostholdet.

 

Lykke til. :)

Endret av Gronko
Lenke til kommentar
Kanskje jeg skrev det utydelig? Det er ingen heksedoktor.

 

http://www.phforlivet.no/ps/page.aspx?id=2

 

Derfor kan det faktisk hjelpe. Det er ikke kostholdet men en presis analyse som sier hva kroppen har behov for.

Hva? Den linken der er helt standard heksedoktorside (som du kaller det). Å spise for å beholde PH-balansen er ikke legevitenskap, og ren alternativ medisin.

Endret av Alastor
Lenke til kommentar

Dersom det bare blir motsigelser i tråden så tror jeg at jeg heller får fortsette slik jeg gjorde før og heller prøve meg på phforlivet, vi lever vist i en paranoid verden der vi ikke stoler på noe og ikke tør å prøve. Og er det nytt er det bare svindel og lureri.

Lenke til kommentar
Gå en tur daglig (gir bare opp)

Treningssenter med plan gitt av ansatt der (Klarer ikke dra dit ofte nok pluss at jeg mistet motivasjonen av å være der)

 

Kjøp deg heller en bra sykkel og benytt den nesten uansett hvor du skal. Ta også en del turer i skogen, enten på sti eller skogsveier, så kanskje du finner ut at det er moro.

Jeg ser på trening som en bieffekt av å holde på med en sport man synes er gøy. Jo morsommere man har det, jo bedre trent blir man.

Lenke til kommentar
Men hva har jeg gjort til nå? Daglig går det et normalt måltid og 5 brødskiver. Hver ukedag har jeg gått minst 45 minutter. Og tillegg så kommer jeg meg inn på en diett skreddersydd min kropp. Hvor mye hokus pokus dette egentlig er får vi finne ut. Men naboen sa det selv og han kjenner jeg godt. Og min mor jobber aktivt med beboere med forskjellige medfødte sykdommer som gjør at de ikke kan ta avgjørelser selv i det daglige. Dette har hun drevet med i 20 år snart.

Den dagen jeg var hos en kostholdsekspert for å få tips og råd om kosthold hadde jeg en viss peiling og lærte ikke stort for mor hadde fortalt meg alt det som ble sagt da. Sammendraget var identisk med det hun hadde sagt.

 

Jeg har kuttet på kake, potetgull og brus. Ikke på flekken men gradvis. Det har roet seg ned og jeg har muligens fått mitt første fremskritt som nevnt, mindre hengemage og jeg merker det er lettere å gå til jobben, mindre sliten i beina. hadde jeg bare hatt en vekt eller penger til en vekt hadde jeg målt meg og.. Men det får jeg ta senere.

 

Det med å prøve ting du(dere?) ikke har tro på.. Jeg har prøvd hypnose. Hvorfor ikke prøve dette? uansett så slår jeg til. Funker det så skal dere få vite det ;)

 

Hypnose har du prøvd. Virket det? Veier du mindre nå enn hva du gjorde før det? Det at folk her ikke tror på blod-ph-analyse, har med at det er hundrevis, tusenvis av tilsvarende produkter, kurer eller alternative behandlinger som lover mye, men aldri holder det de lover. Det er snakk om å utnytte folk som er langt nede og er villig til å prøve kjappe og enkle løsninger, og legge skylden for fedmen over på alt annet enn seg selv. Hvem har vel ikke hørt "I'm not fat, I'm big boned"? For all del, jeg håper at jeg tar feil, og at du er slank og smekker til neste sommer på grunn av denne fantastiske blodanalysen, men jeg tror ikke at det kommer til å skje.

 

Jeg syns også det er synd at du ikke vil ta til deg velbegrunnede og gode råd her i tråden, og avfeier kritikken vår med noe så simpelt som "paranoia".

 

Du skriver at du spiser et "normalt" måltid og 5 brødskiver. Lyst brød, grovt brød? Hvilke pålegg bruker du? Hva er et normalt måltid for deg? Ingen mellommåltider? Drikker du noe i løpet av dagen?

 

Du skriver over at du skal fortsette med kyllingfilet og spaghetti, og kanskje koke noen grønnsaker. Jeg syns heller du skal fokusere mer på kylling eller annet kjøtt, mye mer på grønnsaker, og mindre på pasta, ris og poteter. Kjøp deg en wok-kokebok, det er en finfin måte å tilberede grønnsaker på.

Lenke til kommentar

Det er 5 solsikkebrød, ikke loff med mye blodsukkerfremtvingende mel i seg. Spurte mor om dette brødet og ramset opp ingrediensene, kan sikkert gjøre det her og. I hovedsak inneholder det rugmel, solsikkefrø, ruggryn, vegetabilsk fett, tørket surdeig.

 

Pastaen er faktisk den andre gangen i år. Når jeg har kokt egen middag har det gått i kylling men ofte dropper jeg å kokke og har heller kjøpt pizza eller fjordland (som forøvrig ikke er så veldig usunt det heller)

pålegg går i makrell i tomat/peppermakrell til frokost, ost og skinke (magert) på jobb.

 

Wok bok kan jeg fikse og et wok kurs får jeg hjemme til helgen.

 

Jeg dreiv en kort periode med chromtabletter for å fjerne søtbehovet. Tablettene gjør søtbehovet mindre slik at når jeg føler for å spise noe holder for eksempel halve dosen med sukker før du fler du har nok og gjør tiden mellom hver sjokolade lengre. Det fungerte men klarte å glemme igjen tablettene hos en venn, fikk de tilbake igjen nå for ikke lenge siden men glemt å ta de. Disse gav effekt på litt under en uke.

 

Og denne ph-analysen tror jeg vi dropper diskusjonen om, ettersom ingen her tror på noen effekt av det. Bare slutte å skrive om det.

 

Rekker ikke skrive mer, jobb.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...