Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hjelp til ajp bremse på moped?


esp111

Anbefalte innlegg

Jeg tok ut bremsestempelet (det som presser på bremseklossen). Fylte bremsevæske inn der stempelet sitter (helt fullt) og trykka stempelet inn igjen. Da ble det pressa væske fra kaliperen, opp slangen og ut i reservoaret.

 

Noe luft vil det uansett være i kaliperen. Jeg holdt kaliperen høyere enn bremsa (luft stiger til høyeste punkt) og lufta på vanlig måte.

 

Lufting: Trykk på bremsa et par ganger til det blir motstand. Hold så bremsa inne mens du hurtig åpner og lukker lufteskruen. IKKE slipp eller lett på trykket på bremsa før du har stengt lufteskruen! Gjenta til det kun kommer væske ut av lufteskruen.

 

Og sørg for at det ALLTID er væske i reservoaret! Går det tomt så får du inn luft og må gjøre alt på ny.

 

Takker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den bremselufteren han har kjøpt sørger for at han ikke trenger å åpne og lukke lufteskruen for hver gang. Det forutsetter at bremselufteren er fylt med bremsevæske på forhånd.

 

En mulig kur for "håpløse" luftbobler i MC- bremser, er å lufte systemet feil vei. Det krever at du har tilgang til trykkluft, og at man er minst to personer. Da fyller du en plastslange (minst to meter lang) med bemsevæske, og henger den opp over natten med endene opp. Dette er for å bli kvitt luften. Sjekk nøye for luftbobler. Fest den ene enden av slangen på lufteniplen med en slangeklemme, og åpne luftenippelen. Sett litt trykk på slangen, du har selvsagt sørget for at den andre enden hele tiden har vært høyere opp enn nippelen, og fjern overflødig bremsevæske fra reservoiret etter hvert som væsken blir presset opp. Ikke søl bremsevæske, det er en effektiv malingsfjerner.

 

Dette er litt jobb, men har man gjenstridige bobler, kan det være en løsning.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 6 måneder senere...

først og fremst bruk en skikkelig pipe eller fast nøkkel da enden med mange kanter for og få skikkelig tak så du ikke runder skruen, deretter gir du den noen slag med en hammer, er best med fast nøkkel etter som pipe og skralle demper slaga for mye, men husk ikke slå for hardt er skruen allerede runda finner du fram nordledningen og setter kaliperen i skru stikka ;)

og det går ann og lufte på slangen både ved kalipper og ved pumpa, funker på samme måte som om du bruker lufte nippelen ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...