Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Svart skjerm etter windows starter (unclean shutdown)


Anbefalte innlegg

Etter at jeg slår på maskinen, etter at windows har sagt velkommen, får jeg bare opp en svart skjerm. Pila er synlig, det går an å bevege på den, men det hjelper jo ikke, for det er ingenting det går an å trykke på. Det går likevel an å f.eks. stille lysstyrken opp og ned ved hjelp av tastaturet.

 

Det samme skjer hvis jeg starter maskinen i safe mode. Svart skjerm - dog med en tekstlinje øverst og nederst.

 

Problemet startet etter at jeg slo av datamaskinen med å ta ut batteriet, etter at Opera låste seg. Jeg må innrømme at det har blitt en uvane å slå av maskinen med å ta ut batteriet, men jeg vet ikke om dette har noen sammenheng med problemene.

 

Er det noen som vet hva som er galt, og hvordan jeg eventuelt skal fikse det?

Endret av Jethrotulling
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Henger meg på her, har akkurat samme problem.. skjedde plutselig inatt, windows frøs og etter det kommer jeg ikke inn i windows lenger, bare svart skjerm.

 

Edit: har nå også kjørt en systemgjennoppretting med PC-angel, ingenting...

 

Får ikke håpe dette er noe virus-styggedom

Endret av NorvegianDad
Lenke til kommentar

Frys eller dirty shutdown gir stor risiko for at filer som er åpne i øyeblikket det skjer blir korrupt(e).

Her høres det ut i begge tilfeller ut som en skadet systemfil/driver av et eller annet slag.

Første man gjør ved mistanke om noe slikt er å se om NTFS kan gjenopprette skaden i filsystemet vha checkdsk [stasjon] + med parameteret /P eller /R fra C-prompt i recovery console.

Lenke til kommentar

Er det ikke mulig å lage en windows recovery-usb? Jeg har lastet ned en windows recovery-fil og lagret på en minnepenn, da je gikke har tilgang på cd-r. Når jeg trykker på f12 etter jeg har startet opp, står det bare "entering boot device selection menu", og det har det stått leenge uten at det har skjedd noe. Må man ha en cd, eller er det noe jeg gjør feil?

Lenke til kommentar

Ja, er klar over det, men jeg er på hytta, og her har vi ikke cd-r, og jeg har heller ikke mulighet for å få tak i det i nærmeste framtid. Jeg har et dokument jeg må ha tak i før mandag, og derfor hadde det vært greit om det gikk an på andre måter.

 

Jeg ned fila fra neosmart og prøvde å lagre den på en minnepenn. Det så ikke ut til å fungere. Fikk beskjeden "Media test failure, check cable" i boot device selection menu (brukte annen minnepenn og jeg kom meg inn der nå).

 

Er det minnepenna det er noe galt med, eller er det noe annet? Får samme beskjed om jeg setter en random dvd inn i stasjonen og prøver å boote fra den. Vil det samme skje om jeg får tak i en cd-r og brenner isoen på den?

Lenke til kommentar

Valgte bare sikkerhetsmodus fra oppstartsmenyen, fikk ikke tid til å prøve det på lørdag, måtte reise.

 

Nå driver bare maskinen å restarter seg selv etter jeg tok systemgjennopprettingen fra windows.

Chkdsk ville ikke funke skikkelig fra sikkerhetsmodus, men den fant noen feil før den kommer og sier at den ikke kan fortsette. Fikk heller ikke lov til å fikse med systemverktøy min datamaskin->c:\->verktøy..

 

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå, får det mest sannsynlig til hvis jeg tar en full gjennoppretting, men da mister jeg all data på maskinen.. litt kjedelig.

Lenke til kommentar

jaa. men det er så sinnsykt kjedelig å legge inn alle spill,oppdateringer og sånn på nytt.

Jeg har et spill og et program som må lastes ned da, (Quake ET og autodesk inventor) betalt for lovlig! og studentversjon

Er jo en hel natt med nedlasting bla.... pluss 200 oppdateringer.

 

Men nå har jeg greidd å få chkdsk'en igang, tømte en håndfull med støv utav PC'en, kjøleribben til prosessoren var nesten dekket i støv, kan ikke være mye kjøling der :(.

Så trykte jeg inn bios-knappen i 10 sek og nå ser jeg lyst på det :)

 

NEI! ikke faen, fikk kjørt chkdsken, men fremdeles samme problem...

Endret av NorvegianDad
Lenke til kommentar

Jeg er ikke fremmed for å legge inn Vista på nytt hvis ikke recovery-cden virker når jeg får tak i den på onsdag. Det eneste jeg har av verdi er et par dokumenter jeg driver og jobber på, men jeg tror ikke det vil ta mer enn et par timer å skrive dem på nytt. Et annet problem er jo at pcen min kom med Vista preinstallert, så jeg har ikke Vista-cd ...

Lenke til kommentar

Da jeg forsøkte å åpne Vista-filene fra Ubuntu, fikk jeg denne beskjeden:

 

$LogFile indicates unclean shutdown (0, 0) Failed to mount ’/dev/sda2’: Operation not supported Mount is denied because NTFS is marked to be in use. Choose an action: Choice 1: If you have Windows then disconnect the external devices by clicking on the ‘Safely Remove Hardware’ icon in the Windows taskbar then shutdown Windows cleanly. Choice 2: If you don’t have Windows then you can use the ‘force’ option for your own responsibility. For example type on the command line: mount –t nfts-3g /dev/sda /media/Vista –o force Or add the option to the relevant row in the /etc/fstab file: /dev/sda2 /media/Vista nfts-3g force 0 0

 

Det bekreftet vel det jeg og flere trodde, at det er "dirty shutdown" som var synderen. Ubuntu gir råd om hva jeg skal gjøre, men dette blir litt for avansert for meg; hva er det jeg bør gjøre? Og innebærer det særlig risiko (jfr. "on your own responsibility")?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...