Gå til innhold

Hjelp til 450D på stjernekikkert


Anbefalte innlegg

Hei

Pappa har en stjernekikkert stående (Orion) med solfilter og mye rart. Kan til Saturn ganske bra med den. Ser ringne rundt osv.

Han har et nikon adapter og jeg får når som helst et Nikon-Canon adapter i posten som jeg bestilte på ebay for ca 2 uker siden. Cameraet mitt er Canon 450D

 

Han har riktignok prøvd det gamle kameraet speilrefleks kameraet sitt på denne kikkerten. Det er ganske lenge siden, men han sa noe om at han ikke fikk festet det eller at lukkertiden ble for lang, fordi stjernene beveget seg så fort. Det er kanskje 10-15 år siden, så han husket ikke. Han har alltid sverget til laveste ISO, og bruker vel aldri mer enn ISO100.

 

Nå har jeg lyst til å forsøke igjen. Jeg regner med at jeg ikke vil ha noen mulighet til å justere blender? Noen som har noen tips ang å bruke kamera på stjernekikkert?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

teleskop pleier ikke ha blender. Dermed sitter du igjen med lukkertid og ISO som justeringsmuligheter mht eksponering. Jeg ville forøkt å ha lukkertid kortest mulig etetrsom stjerner og planeter beveger seg hele tiden (og svært raskt i forhold til bildet). Dette så lenge teleskopet ikke kan låses på motivet og bevege seg i takt med stjerner/planeter (stajnerebevegelsene skyldes selvsagt jordens rotasjon. For planeter er den summen av jordens rotasjon og planetenes bevegelse over himmelen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...