Gå til innhold

30D + Canon EF 300mm f/2.8 L IS = overkill?


Anbefalte innlegg

Hei alle

 

Jeg har muligheten til å kjøpe Canon EF 300mm f/2.8 L IS for ca 16 000,- + en 2 X Canon extender. Dette skal utelukkende brukes til fotografering i skogen (fugl, dyr)

Tar gjerne imot innspill på om prisen er OK (objektivet er kjøpt i 1991 og er i bra stand)

Jeg besitter i dag et Canon 30D som jeg fortsatt er veldig fornøyd med.

Vil kameraet fortsatt utnytte et så nydelig objektiv bra nok mener dere? Eller burde jeg investere i et brukt 5D kanskje og heller kjøpe en extender til min 70-200 f/4 L?

 

Usikker nå og setter pris på innspill :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser at det nevnte objektivet er prissatt hos FotoVideo til over 47.000,-. For 16.000,- hadde jeg kjøpt det tvert dersom lommeboka tillot det.

Optikk holder seg godt i pris, så lenge det er i god stand. Har hørt at slike bruktpriser på objektiver gjerne ligger på rundt 70% av nypris. Enda bedre for L-serien.

Så denne prisen inkludert en converter, er jo røverpris. :)

 

God optikk er aldri å forakte uansett hvilket kamera du har, så jeg vil ikke kalle det overkill. 30D er et bra kamera som fortjener godt utstyr.

 

2xconverter på zoomobjektiver har jeg hørt ymse negative meninger om. At de bl.a. ikke tegner skarpt nok. De skal visstnok være bedre på fastoptikk.

Jeg har en slik converter selv, men bruker den veldig sjeldent. Så jeg har ikke noe stort grunnlag for å vurdere den selv.

 

Jeg tror faktisk jeg hadde gått for 300mm'eren istedet for et brukt 5D. Men jeg ville gjerne hatt begge deler. :)

Lenke til kommentar

En ting er i alle fall sikkert (vel igrunn to ting). En 300/2.8L IS får man ikke til 16k med mindre det er tjuvgods eller at selger velger å sponse deg med 10-15.000,- som er diff i forhold til markedspris.

 

En annen ting er at dette objektivet ikke var påtenkt i 1991 - ergo det er non-IS utgaven du snakker om.

16k er sikkert en grei pris for dette. Kommer helt an på standen. Når det er sagt er det et særdeles bra objektiv. Kameraet er det ikke noe å si på. Det duger.

 

Er du veldig ivrig dyr/fuglefotograf er det en grei investering, men jeg sår min tvil når du heller vurderer 5D i stedet...

Endret av ragamuffin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...