Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Raskere torrent nedlastning?


Anbefalte innlegg

Ringte til viken i dag og de sa at jeg kunne åpne porter hjemme selv uten at de måte gjøre noe for meg. De sa jeg måtte logge meg inn på vikenfiber.no og åpne portene i hjemmesentralen min der. Så nå må jeg bare skaffe meg statisk ip adresse. Hvordan gjør jeg det? Har fulgt guiden på www.portforward.com men når jeg er ferdig funker ikke internett. Ganske sikker på at jeg har riktig DNS addressene. Noen som kan hjelpe? er det noe spesielt jeg må stille på i routeren først?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fant ut at hjemmesentralen også har mulighet til og være trådløs router. Så droppet Linksys routeren og bare brukte hjemmesentralen. Da gikk alt fint, portene jeg prøvde og åpene ble åpenet, men det ble ikke noe særlig bra signal rundt om i huset i forhold til linksysen.

 

Så når har jeg prøvd og installere linksysen på nytt, så lurer jeg på hva jeg skal taste inn her for at det skal funke? Det som var problemet før når jeg brukte begge var at jeg åpenet portene inne i både modemet og routeren men de ble ikke åpenet for det. Tror dette skjedde på grunn av at routeren og modemet brukte forskjellig ip adresser på dataene eller no...

Så kan noen fortelle meg hva jeg skal skrive inn i de forskjellig stedene her så routeren og modemet "samarbeider"

hjemmesentral.bmp

post-93828-1238266887_thumb.png

Endret av MooseOnTheRun
Lenke til kommentar

Har den vell i DHCP ja, siden det står første og andre ip under DHCP... Men vet ikke hvordan jeg tar det av i hjemmesentralen. Vet bare hvordan i routeren.

 

Har du forstått problemet helt? er vanskkelig å forklare...

Det som var problemet var at når jeg brukte routeren og modemet samtidig( kabel fra hjemmesentral til router) så fikk jeg ikke åpenet portene siden lokale ipen til hjemmesentralen var noe annet en lokale ipen til routeren. routeren ga ut iper som f.eks 192.168.1.100 til pcene, mens når jeg skulle åpne porter i hjemmesentralen så kunne jeg bare endre siste siffer (se bilde) og da åpent den portene til en ip adresse som ikke var på nettverket( siden routern sendte ut en annen ip adresse)

post-93828-1238268754.jpg

Endret av MooseOnTheRun
Lenke til kommentar

Hvis det fungerer for deg med hjemmesentralen din slik du har den nå, så kan du egentlig bare ha den slik satt opp med DHCP.

 

Linksysen din kan du sette opp som ren switch / akksesspunk. Skru av DHCP på den og la hjemmesentralen dele ut IP adresser til maskinene. Da slipper du å lage regler på denne i tillegg.

 

Så fint at du kunne konfigurere den selv, må få sjekket med lyse om jeg også kan gjøre det nå. =)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...