Gå til innhold

Master i JUS


ToTTy

Anbefalte innlegg

Jeg er usikker på hvordan dette med JUS studeringen går for seg. Jeg ser på Samordna Opptak at det er bare master studier i Bergen, Oslo og Tromsø. Snittet på alle disse er for høyt (minste på 5.2) for at jeg kan komme inn.

 

http://www.samordnaopptak.no/studier?ord=&...mp;type=studier

 

Jeg har vel rundt 4.8 så tenker å eventuelt gå på årsstudiet i Lillestrøm. Hvis jeg kommer inn der, så er det de karakterene som gjelder for søking av 2. år? eller tas vitnemålet med?

 

Kan man søke seg videre på hvilken som helst master skole? Er det noen skoler som er mer "respektert" enn andre? (innen ingeniør har vi jo NTNU)

 

Burde jeg heller gå på noe annet et år (folkehøyskole?) for å få opp snittet å gå direkte inn på den skolen jeg vil på? Hvis poengene fra det året (vanligvis 60?) ikke er nok til å komme in på Ordinær kvoten, kan jeg gå enda mer på høyskole å få 60 studie poeng til?

 

Mange spørsmål her, men håper noen kan svare, må liksom søke innen 15 april.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må søke deg inn på masterstudiet for å få "billett" for alle åra, men det er mulig å skifte mellom Oslo, Bergen og Tromsø.

 

Går selv ved UIB, første avdeling og fullførte førstegangstjeneste før jeg søkte meg inn. Deltok dermed i ordinær kvoten og fikk 3 tilleggspoeng ( de nye reglene gir vel 2 ). Dersom du er under 21 og kvalifiserer for begge kvoter vil du jo delta i primær og ordinær.

 

Kjenner flere som har søkt seg inn på andre studier og sanket studiepoeng til å komme inn på jussen, så det er mange veier til målet :)

 

Etter fordypningspoenga forsvant er vel militær/FHS og eventuelt realfag det greieste og satse på dersom du ikke vil søke annen utdanning. Forøvrig vil du jo få alderspoeng som kommer godt med i ordinær kvoten.

 

Ta i betraktning at det nye poengberegningssystemet gjør at SO forventer at karaktersnittene vil gå en del ned.. :)

 

Lykke til!

 

edit: du sier snittet ditt er på 4,8.. du har regnet med eventuelle realfagspoeng her?

Endret av Star
Lenke til kommentar

Star: Karaktersnittet vil ikke nødvendigvis gå en del ned, men poenggrensen vil det.

Hvis du søker deg inn på årsenheten på lillestrøm, har de karakterene ganske nøyaktig ingenting å si på inntaket til masterstudiene på universitetene. Så lenge du består alle faga, får du 2 ekstra opptakspoeng, men that's it.

Lenke til kommentar

Det er 4,7 inkludert bonuspoengene ja.

 

Så du kan altså ikke f.eks. ta batchlor grad i lillestrøm for så å bruke de karakterene for håpe å komme inn på de 2 siste årene til master grad i Bergen/Oslo/Tromsø?

 

I følge http://www.hil.no/studier/content/view/full/13070 under "Videre Utdanning" søke meg inn på UiB ettersom de har forhåndsgodkjent studiet?

Endret av ToTTy
Lenke til kommentar

Det vet jeg ikke noe om, men du spurte om årsenheten. Send mail til UiB og spør. Jeg tror du må søke på grunnlag av videregåendekarakterene, og når du er kommet inn søke om å få godkjent de tre første årene og begynne rett på det fjerde). Det skrives for øvrig bachelorgrad, og det gir ingen mening å si "4,7 i snitt med bonuspoeng". "47 poeng inkludert ponuspoengene", eller "4,3 (om det er det du har, bare et eksempel) i snitt pluss bonuspoeng."

Lenke til kommentar
Det er forøvrig ingenting som heter "master i juss", ettersom juss er et profesjonstudie.

 

Et masterstudium kan fint være et profesjonsstudium, og omvendt. Ingen selvmotsigelse. En rekke profesjonsstudier fører frem til en mastergrad (farmasi, rettsvitenskap, odontologi, etc.)

Endret av swanky
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Hei,

 

Kom over denne tråden ved en tilfeldighet og tenkte jeg skulle svare.

Jeg er akkurat ferdig med studiet ved juridisk fakultet i Bergen.

 

- Studiet er et profesjonsstudie. Du er altså "sikret" 5 år når du først er inne, og med mindre du stryker i 60 studiepoeng (et helt år, ca 6 fag/tilnærmet umulig med mindre du gir totalt f*) så kaster de deg ikke ut.

 

- Det medfører ikke riktighet at du kan bytte om mellom de ulike universitetene som du vil (Bergen/Oslo/Tromsø). Oslo har som regel et noe høyere opptakskrav karaktermessig enn Bergen.

 

- Når du er uteksaminert vil du få en "Mastergrad i Rettsvitenskap". Dette er altså et masterstudium.

 

Jeg er glad jeg er ferdig med alle 5 årene nå - studiet er fryktelig kjedelig til tider. En trøst er at det sosiale er på topp ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...