Gå til innhold

IT - Forkurs Ingeniør.


Bergch

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mener du forkurs som i forkurs for dem med generell studiekompetanse, som mangler realfag? I så fall trenger du kun å ta matte og fysikk for kvalifisere til de fleste ingeniørstudier. Dette kan du enten ta som "forkurs", eller lese til vgs-fagene selv og ta eksamen ved en videregående skole. Jeg gjør det sistenevnte selv. :)

 

Eller mener du kanskje forkurs for personer som har gått yrkesfag, som ikke har generell studiekompetanse?

 

Jeg vet at forkurset til UiS er ganske fleksibelt, med nettundervisning; video av forelesningene på nettet mm. Uansett, når du skal ut å reise i et par måneder, vil jeg tro det blir veldig vanskelig å henge med - med mindre du leser til fagene selv mens du reiser.

 

Ellers har NKI, som Endre nevnte, nettbasert forkurs.

Lenke til kommentar

Jeg hadde tenkt først og fremst tenkt meg en nettside der de hadde noe av undervisningen på nett. Forelesninger mm.

 

Men jeg har generell studiekompetanse, og er klar over muligheten til å ta fysikk/matte som privatist for deretter å søke ingeniør. Eneste er at jeg ville bruke neste år på et år der jeg virkelig satt meg mer inn i ingeniørsk tankegang istedenfor kun å ta 2FY.

'

Mr. Bojangles, har du noen linker til påmelding av disse studiene?

Lenke til kommentar

Hei igjen. :)

 

Forkurs for ingeniør søker man direkte til universitetet, ikke gjennom Samordna opptak. Når det gjelder nettbaserte forkurs gjennom f.eks. NKI, finner du mer informasjon her:

- http://www.nki.no/produkt/studium.xsql?stpID=010L

 

Selv vurderte jeg dette opp mot å ta matte og fysikk som privatist, og falt for sistenevnte. Jeg går hos Sonans, men hadde jeg kunnet valgt igjen, ville jeg nok heller valgt å bare lese til fagene selv - det finnes utrolig mange gratis ressurser innen matematikk og fysikk på nettet (kan sende deg en smørbrødliste på PM), i tillegg til diskusjonsfora som dette med mange kunnskapsrike folk som kan hjelpe deg.

 

Når det er sagt, så er pensum i forkurs for ingeniørfag vanligvis litt forskjellig fra matte- og fysikkfagene i videregående skole. F.eks. er matten litt mindre omfattende enn 3MX, samtidig som fysikken går litt dypere enn 2FY (evt. hvis du sammenligner med den "nye" reformen: Fysikk 1 og Matematikk R2. Jeg har en del folk i klassen som har tatt forkurs tidligere, og droppet ut, som tar 3MX sammen med meg - og jeg har hatt sjansen til å sammenligne bøkene litt. Forkursboken til Sinus er egentlig 2- og 3MX bøkene satt i sammen til én, samtidig som man har luket ut en del som ikke e direkte relatert til ingeniørfagene.

 

Her kan du lese mer om opplegget til UiS:

http://www.rkk.no/plain/kurstilbudet/forkurs_ingenioer

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...