Gå til innhold

Dosering av proteinpulver


Anbefalte innlegg

Det kommer ca en rapport i uken, og alle bekrefter det man vet fra før.

Bakdelen med prøvingen din kommer over tid.

Det å ikke har tilgang på proteiner i kosten merkes først ved prøver som viser at kroppen bryter ned vev for å få tilgang på aminosyrer.Dvs muskelmasse.

Proteinbalanse er et begrep som beskriver forholdet mellom (syntesen)oppbyggingen og nedbrytningen av proteiner.

Proteinbalansen er negativ når nedbrytningen av vev er større enn oppbyggingen av vev.(ingen oppbygging uten protein i kosten) Negativ proteinbalanse oppstår derfor når det er lenge siden man har fått i seg proteiner eller om man har alt for lavt energiinntak generelt.

Hvis den negative proteinbalansen blir opprettholdt over lengre tid, vil dette føre til tap av muskelmasse.

Det er ca det man ser på de som trener uten noe protein, de bryter ned på trening, kroppen trenger aminosyrene for å reparere, har ikke tilgang, henter fra muskelmassen og dermed 0 fremgang isteden for å få byggeklossene i kosten så man kan bygge noe større.

 

Skulle ta dette videre på NTNU men snudde i døra etter en runde på skolen.

Lærerene ver helt utdatert, bøkene var helt bak mål og alle feil i tidligere bøker var kopiert inn i de nye. Det tette sammarbeide med Olympiatoppen var iallefall helt bak mål og ikke en gang en ord av det dem presenterte har noe som helst grunnlag i noen forskning og er mer bassert på Norsk kjernekosthold og tradisjoner.

Så var det ernæringspesialistene som trudde det var 5kcal i protein og sa at protein var skadelig for nyrene. Ble sjokkert over hva Norges beste "utdanninger " innen dette kom ut med , det er rett og slett flaut.

På toppen av det hele kommer NTNUi`s trenere med artikler på styrketrening som basserer seg på lav vekt/høyreps trening.Og isteden for å lære klientene baseøvelser setter de dem på maskiner hvor de iallefall ikke skader seg så er man fornøyd med det.

 

Bakdelen får jeg i så måte bare ta som den kommer. Skal gi lyd fra meg hvis det slår feil.

Vet hva proteinbalansen er, nevnte den jo akkurat. Hele spørsmålet blir jo hva er nok? Men vi er jo ikke så langt ifra hverandre om enighet der.

 

Man kan likevel ikke unngå å stille spørsmål ved validiteten til mange forskningsrapporter og hele kosttilskudds industrien generellt. Er du klar over hvor mye penger det er i den businessen der?! Ikke rart folk blir hjerne vaska når de ser massive kroppsbyggere pose med en protein bøtte under armen, det mange ikke skjønner er hvor latterlig liten andel som ene og alene skyldes innholdet i bøtta kontra andre medikamenter som man, for å si det sånn, ikke får på resept. Veldig mange forskningsprosjekter utgis over en lav sko, og ofte er de sponset av store selskaper som finansierer forskerne til å utgi lav validitets rapporter.... Bare tenk på det.. logisk ikke sant?

Det at proteiner er skadelig for nyrene kan ikke vedkommende ha ment seriøst? Phew... glad jeg ikke går på NTNU da. Sistnevnte var jo og ganske villt. Tung styrketrening som er utført riktig er bra uansett form eller alder (foruten skader som hindrer det). Takler ikke folk som ikke tar hensyn til klienten/pasienten/kunden, og bare "lar det stå til"..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er du klar over hvor mye penger det er i den businessen der?

Jepp, meget klar over det, siden jeg har tilgang til databasene på St.olavs hospital ser jeg mange flere raporter en de som slippes , jeg sjekker også hvem som har skrevet dem, hvordan de utførste testene og ikke minst hvem som finansierte forskiningen/stipendet.

Vanligvis er det universiteter og staten, dr grader og noen ganger master.

 

Det er ikke hold i noe som ble sponset av noen som har noe som helst med kosttilskudd å gjøre i form av aksjer eller direkte sponsing.

Det finnes faktisk ingen studier som tyder på at høyt proteininntak har en negativ effekt på nyrefunksjon hos friske mennesker.

Så skjønner ikke hvor folk har det fra, sansynligvis fra leger som behandler mennesker med nyreskader som forbrenner massen sin og nyrene lekker protein som gjør nyrene værre da de allerede er skadet.

 

Her fra 2009 Dietary protein safety and resistance exercise: what do we really know?

 

Korte trekk :

 

Det er ingenting som indikerer at høyt proteininntak er skadelig for nyrene.

Kalsium, vitamin D og fosfor (som det er mye av i tilskuddene) er viktig for beinbygningen. Høyt proteininntak kombinert styrketrening vil styrke beinbygningen.

Frukt og grønnsaker vil nøytralisere den potensielt syreskapende effekten av proteinet.

 

I 2008 tok TN sammen med en masterstudent og en professor Jan Hoff og gjorde det samme i en mindre skala.

Her.

Jan Hoff er en tullebukk, og er leid inn av TN, men på akkuratt denne så har dem ikke tukklet med referansene.

 

Vet hva proteinbalansen er, nevnte den jo akkurat.

Var egentlig for å få med de andre leserene.

Endret av War
Lenke til kommentar
Er du klar over hvor mye penger det er i den businessen der?

Jepp, meget klar over det, siden jeg har tilgang til databasene på St.olavs hospital ser jeg mange flere raporter en de som slippes , jeg sjekker også hvem som har skrevet dem, hvordan de utførste testene og ikke minst hvem som finansierte forskiningen/stipendet.

Vanligvis er det universiteter og staten, dr grader og noen ganger master.

 

Det er ikke hold i noe som ble sponset av noen som har noe som helst med kosttilskudd å gjøre i form av aksjer eller direkte sponsing.

Det finnes faktisk ingen studier som tyder på at høyt proteininntak har en negativ effekt på nyrefunksjon hos friske mennesker.

Så skjønner ikke hvor folk har det fra, sansynligvis fra leger som behandler mennesker med nyreskader som forbrenner massen sin og nyrene lekker protein som gjør nyrene værre da de allerede er skadet.

 

Her fra 2009 Dietary protein safety and resistance exercise: what do we really know?

 

Korte trekk :

 

Det er ingenting som indikerer at høyt proteininntak er skadelig for nyrene.

Kalsium, vitamin D og fosfor (som det er mye av i tilskuddene) er viktig for beinbygningen. Høyt proteininntak kombinert styrketrening vil styrke beinbygningen.

Frukt og grønnsaker vil nøytralisere den potensielt syre-skapende effekten av protein.

 

Nei nei for all del, jeg har ikke påstatt at det er skadelig for nyrene, men tvert imot! Tro meg jeg har gnukket og lest nok om nyrer til å vite det. Ja er enig i mye av det. Men hvorfor tilsetter de med vit D? Det akkumuleres jo i kroppen og er skadelig ved overdosering over tid. Er så dritt lei av at alle skal tilsette vit D. Kalsium er forsåvidt forståelig at de supplerer med, spess for de landene som ikke har et høyt melkeinntak som oss.

Jeg synes du bør finne deg til rette med at vi har en ganske tilnærmet oppfatning av hva som er hensiktsmessig protein inntak da. 0.5g i differanse kan hvertfall jeg leve med. Jeg holder meg til påstanden min, inntil det motsatte er bevist enten i form av signifikant stagnering på treningsfronten, eller kommersiell annerkjennelse.

Lenke til kommentar

Vi er enige ja, nyregreiene var for å være enig med deg, ikke motbevise.

Vitamin D har flere egenskaper en tidligere antatt, flere flinke mennesker skriver litt om det + her med nye anbefalinger som har kommet fra ny forskning den siste tiden.

 

Selv Børge Fagerli fra myoR har lest over det nye og gir disse anbefalingene på sin side.

For oss nordboere som får lite sollys – spesielt i vinterhalvåret - kan Vitamin D3 (kolekalsiferol) være et kritisk tilskudd, og det kommer mer og mer forskning på effektene det kan ha på humør, hormoner, kolesterol og generell helse. Høydoseversjonen på apoteket anbefales (tips: mye billigere på helsekost i Sverige), 3000-5000IU per dag, tilsvarende 75-125mcg. Vitamin D2 har så dårlig opptak i kroppen at det ikke kan anbefales. Små doser solarium i vinterhalvåret vil også ha en positiv effekt, men jeg vil være konservativ på dette og anbefaler kun 5-10min 1-2 ganger i uka

 

________________________________________________________________________________

 

 

Siden du sikkert går under ung mann kan jeg legge ut denne , 4 mnd gammel

 

 

Am J Clin Nutr. 2008 Dec 3. [Epub ahead of print]

 

Ingested protein dose response of muscle and albumin protein synthesis after resistance exercise in young men.

 

Moore DR, Robinson MJ, Fry JL, Tang JE, Glover EI, Wilkinson SB, Prior T, Tarnopolsky MA, Phillips SM.

 

Exercise Metabolism Research Group, Department of Kinesiology, McMaster University, Hamilton, Canada.

 

BACKGROUND: The anabolic effect of resistance exercise is enhanced by the provision of dietary protein. OBJECTIVES: We aimed to determine the ingested protein dose response of muscle (MPS) and albumin protein synthesis (APS) after resistance exercise. In addition, we measured the phosphorylation of candidate signaling proteins thought to regulate acute changes in MPS. DESIGN: Six healthy young men reported to the laboratory on 5 separate occasions to perform an intense bout of leg-based resistance exercise. After exercise, participants consumed, in a randomized order, drinks containing 0, 5, 10, 20, or 40 g of whole egg protein. Protein synthesis and whole-body leucine oxidation were measured over 4 h after exercise by a primed constant infusion of [1-(13)C]leucine. RESULTS: MPS displayed a dose response to dietary protein ingestion and was maximally stimulated at 20 g. The phosphorylation of ribosomal protein S6 kinase (Thr(389)), ribosomal protein S6 (Ser(240/244)), and the epsilon-subunit of eukaryotic initiation factor 2B (Ser(539)) were unaffected by protein ingestion. APS increased in a dose-dependent manner and also reached a plateau at 20 g of ingested protein. Leucine oxidation was significantly increased after 20 and 40 g of protein were ingested. CONCLUSIONS: Ingestion of 20 g of intact protein is sufficient to maximally stimulate MPS and APS after resistance exercise. Phosphorylation of candidate signaling proteins was not enhanced with any dose of protein ingested, which suggested that the stimulation of MPS after resistance exercise may be related to amino acid availability. Finally, dietary protein consumed after exercise in excess of the rate at which it can be incorporated into tissue protein stimulates irreversible oxidation.

__________________

 

 

Oversatt av Børge Fagerli

 

I denne studien så man på ulike inntak av eggeprotein etter trening, og det var økende proteinsyntese helt til man kom til 20g, som tilsvarer ca 8.6g EAA (essensielle aminosyrer). 40g ga ingen bedre respons enn 20g, men ga heller økt oksidasjon.

 

Forsøkspersonene var unge menn med snittvekt på 86 +-7.5kg, som tilsvarer 0.21-0.25g protein per kg kroppsvekt.

 

Dette viser at så lenge proteinkilden er komplett (melkeprotein, eggeprotein, eller kombinasjoner av ulike proteinkilder) kreves det mindre protein enn mange tror for å gi maks proteinsyntese i forbindelse med trening. Total kaloribalanse i løpet av en dag er selvfølgelig av avgjørende betydning, og det samme er totalt proteininntak, men de som pøser innpå med 60-80g proteinshake etter trening, gjerne etter at de spiste et proteinrikt måltid FØR trening og så middag en time ETTER trening, vil nok sjelden nyttiggjøre seg alt protein og mye blir forbrent som energi eller går til andre funksjoner i kroppen (som ikke nødvendigvis er negativt).

 

Det skal også nevnes at insulinnivåene steg tilstrekkelig mye over basalnivåer til å redusere proteolyse (proteinnedbrytning), så massive mengder karbohydrater er heller ikke av avgjørende betydning - den bør heller stå i forhold til hvor mye glykogen man har forbrukt under treningsøkta. Ei typisk styrketreningsøkt forbruker sjelden mer enn 50-80g selv ved høye treningsvolum, og så lenge man har minst to måltider etter trening er det totalt inntak og ikke hastighet som er det viktigste. Denne mengden kan altså fordeles utover flere måltider, siden ønsket insulinrespons umiddelbart etter trening ble oppnådd med kun 20g protein.

Endret av War
Lenke til kommentar

Hehe ja da så. Fint at du gjør det enkelt for andre lesere, jeg er en såkalt "forum noob" sånn sett.

Gjelder å være på hugget hele tider på forskningsfronten hvertfall. Jeg tar alltid forhåndsregler og tar ikke noe for god fisk før jeg VET det er sikkert. Hørte om en polfarer som spiste isbjørn lever og strøyk med nesten med umiddelbar virkning som følge av overdosering av vit D.

Lenke til kommentar

Isbjørnen er på toppen av neringskjeden, alle dyr som spiser hverandre vil få i seg dyrets gift fra leveren så høyere opp man kommer i næringskjeden, giftigere er leveren.

Isbjørn var ikke så smart da.

Det er nyrene som tar kvelden først da, må ha vært i kombinasjon av en hel rekke ting.

Endret av War
Lenke til kommentar

Har ikke akkurat nigransket obduksjonsrapporten, så sikkert mye sant i det du sier der. Hyperkalsemi eller no sånt tror jeg tilstanden er kalt da mye vit d fører til økt kalsium i blodet, og den rammer nyrene ja som du påpeker.

Endret av ole85
Lenke til kommentar

For de som lurer på hvor denne tråden tok vegen kan jeg legge inn dette fra Mr Fagerli som er det som er mest fornuftig idag med tanke på alle prosessene.

 

En bra retningslinje for de fleste av dere som ønsker resultater av treninga, er 2-2,5 gram protein per kg fettfri kroppsvekt. For enkelthets skyld kan vanlig kroppsvekt brukes når man er normalt slank (10-15% for menn, 17-22% for kvinner), og tallene 1,8-2,2 gram protein per kg kroppsvekt. I praksis blir det 140-180g protein per dag for en mann på 80kg og 100-140g for ei dame på 60kg. Følger du en såkalt lavkarb-diett med redusert inntak av ris, pasta, potet, brødmat og kornprodukter, kan det være nødvendig å øke proteininntaket til 2,6-3,0 gram protein per kg kroppsvekt – spesielt når et strengt kaloriunderskudd kombineres med mye høyintensitets-trening. Det skal allikevel nevnes at et høyere karbohydratinntak er bedre for de som har trener mye og med høy intensitet.

Lenke til kommentar

Det er tall fra min forrige diettstart.

103kg x 3.0 309g

110g protein fra kost , 3 kyllingfilletmiddager ++

Siden jeg ikke drikker mye melk, eller liker kesam osv blir det ikke mye annet kvalitetsprotein fra annet en kjøtt , fisk og egg.

 

Regner da kun med proteiner som har en høy PDCAAS verdi og ikke protein i pizza, brød osv.

(rundt 0.90+)

Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score

post-64596-1236959652_thumb.jpg

Endret av War
Lenke til kommentar

Liten kverulant er du ikke?

 

For å faktisk få 100g protein fra 90+ må man bruke ca 130g og da blir vel laktose, fett og restan av karbohydratverdiene også 30% høyere vs etiketten, om den hadde stemt.

 

Poenget er at alt i bøtta som ikke er protein er av det slaget jeg vil ha minst mulig av i kroppen min og heller ikke vil anbefale til andre. Da trenger man ikke noen annen grunn for å anbefale noe annet.

Oppå det kommer en lite gunstig samensetting sammen en del sleipe trikks i markedsføringen.

 

Det er ikke noe annet en min anbefaling, isteden for å kverulere kan du bare anbefale noe annet med dine begrunnelser så får det være opp til hver enkelt leser å vurdere hva man vil ha i sin kropp.

Endret av War
Lenke til kommentar

ikke spes liten, men jeg velger å kverulere der det passer seg. 4kg laktose gjennom proteinpulver årlig hører ikke hjemme hverken i din eller min verden, da ingen med et hint av fornuft får i seg 200 gram proteiner gjennom tilskudd daglig gjennom et helt år. (det tilsvarer rundt 80KG pulver årlig...ca 22 000 spenn i året. eller nærmere 400KG kylling kjøpt i sverige (noe som ville gitt deg over 20KG mer rent protein))

 

for å anbefale et pulver...jeg ville kjøpt denne:

 

http://www.norkost.no/product_info.php?cPa...products_id=740

 

bra pris, bra smak og du får det du trenger.

Endret av veggiss
Lenke til kommentar

Bare synd de bruker konsentrat for å øke sin egen fortjeneste på bekostning av brukerene.

De kunne ha brukt isolat, men da blir ikke demmes egen fortjeneste like stor, og da tenker man kun profitt her og ikke på hva som er best for kundene.

 

La oss si man bulker mesteparten av året, 2,5g protein, så spiser man kylling/fisk 2ganger pr dag men i de andre måltidene blir det lite protein uten om litt egg av og til.

Da vil jeg sitte igjen med 165g pr dag fra tilskudd som tilsvarer 214g 90+ pulver pr dag

214g x 365 : 1000 vil være 78kg kg 90+ pulver

Av karbohydraten i bøtta er nok nesten alt laktose da man ikke betaler ekstra for filtrering for å så tilsette sukker og smaken utgjør nesten ingen g karb.(Prozyme for eks 0,6 g karb pr 100g. og med alle smaker)

6,8g x 781 = 5310 gram laktose på 1 år. Og det er uten diett med et høyere inntak.

Kanskje man bruker litt mindre tilskudd og spiser mer protein ved mat eller kanske ikke 100% av karbohydraten er laktose men noe smak, uansett så er disse verdiene på råvaren og da kommer i teorien smak og stivelse i tillegg.

 

Man man minimere bruk av tilskudd men da betaler man såppas mye mer i mat at man like godt kan kjøpe et renere tilskudd, det tar jo litt tid også og lage all denne maten.

 

Om man kun bruker 40g ved trening og sper på med 10g til alle måltider så blir det fortsatt 3200g laktose og det kunne vært 20g

 

I realiteten koker alt ned til dette, vil man betale 84kr for å slippe 88g laktose som det vil være i 1kg ren protein fra 90+

Endret av War
Lenke til kommentar

Litt OT lesing .

 

Eieren av E+++J++s+ho++p ( gjør det usøkbart)

Prøver å glatte over feil i etikettene sine i flere forum.

 

Spm fra bruker:

Hvorfor oppgir dere proteininnholdet i 90+ i dry matter på hjemmesiden deres?

Svar : Vi er nok ikke de eneste

 

Her inrømmer han et alle de 6,8g i 90+ er laktose (han skriver også at søtning i 90+ er cyclamat, dvs kcal fritt, ikke karbo.

EJ:

100% whey er tilsatt karbo i form av maltodekstrin og fruktose. 90+ er ikke.

 

Vidre skriver han

Til dere som er så opptatt av karbo og fettinnhold: Har dere i det hele tatt peiling på hva det er dere får i dere fra det produktet dere inntar idag? Neppe, fordi det som står på etiketten som regel er totalt feil, og OM produktet er labtestet, er det neppe testet av et lab med skikkelig utstyr

 

 

Ej skriver

Det hadde også vært av interesse å vite hvilken formel som benyttes for å beregne protein-innholdet. For meg kan det se ut som parameteret 6.50 er brukt? Isåfall gir det et høyere innhold enn det som er vanlig å benytte."

 

MYO svarer ( ikke myorevolution , men TNs tidligere eier med ny sjappe)

Hvordan i allverden kan du hevde dette all den tid dere selv har oppgitt høyere vedier selv.

 

Bruker:

Ser at bla dine på 90+ er over 2 år gamle(eldre en produktet)= råvaren) og at det er bestillt av produsent. Ikke helt troverdig er mitt syn. Fiks en av nyere dato med sjokoldesmak da vell?

 

Ej:

Artig forsøk å prøve å vri diskusjonen over på mine analyser av 90+.

 

Roing?

 

 

EJ:

Hadde 80/20 vært gunstigst, ville nok det vært innholdet i morsmelk.

 

Det er akkuratt sånn det er ^^

 

Og sånn går det side opp og side ned.

Ror seg unna, forteller halve sannheter og prøver tjene penger.

 

------------------------------------------

En annen ting som er verdt å tenke på er utsagn som

HÆ, spiser du 100g som tilskudd pr dag???

 

Ja, hvorfor ikke? Det er melk, som man har fjernet fett og karbohydrat i.

Hva med gryterett fra Toto?, Saus til middagen? Mel i kaka? Lasagne? Potetmos?

Hvorfor skal en som spiser 100g potetmos som er pulver og vann være en sunn norsk kjernekar, mens en som drikker 100g protein + vann er en "boler" som burde spise med protein fra mat?

 

 

Ikke om denne tråden, men helt generelt.

Endret av War
Lenke til kommentar
Da vil jeg sitte igjen med 165g pr dag fra tilskudd som tilsvarer 214g 90+ pulver pr dag

214g x 365 : 1000 vil være 78kg kg 90+ pulver

Hvor har du det fra at 90+ inneholder 0,77g protein per 100g? Vil gjerne se den beregningen også.

 

Hvorfor bruker du karb-innholdet fra etiketten?

 

 

Denne tråden begynner å bli mer enn en smule usaklig. Kan du ikke bare si deg enig i at 90+ gir bra verdi for pengene hvis man ikke har noe mot litt laktose og fett, og runde av her?

Lenke til kommentar
0,77g protein per 100g?
Sånn ca ja da etikettverdiene er fra råvaren.
Hvorfor bruker du karb-innholdet fra etiketten?

Pga det er et minimum da smaken er kcalfri.

 

90+ gir bra verdi for pengene hvis man ikke har noe mot litt laktose og fett, og runde av her?

 

Ja 90+ er verdt pengene om man godtar lakose og fett.

Og man husker på + trekke ifra 30% av innholdet når man regner på pris pr gram og sammenligner.

Så prisen man betaler er for 3,5kg rent protein i en 5kg bøtte.

Vet man om alt dette og godtar det så er det verdt prisen ja om man vil ha det blandingsforholdet.

Her er utregningene i ren kilo protein man faktisk får.

90+ Ej-shop ved 5kg 222kr kilo protein - 1,3 kg pulver - Minimum 88g laktose (tilbud)

90+ Ej-shop ved 10kg 210kr kilo protein - 1,3 kg pulver - Minimum 88g laktose (tilbud)

90+ TN ved 4 kg 250kr kilo protein - 1,1 kg pulver - 1g laktose

MyoR ved 3 kg 372kr kilo protein - 1,15kg pulver - Maks 1g lakose

MyoR ved 12kg 322kr kilo protein - 1,15kg pulver - Maks 1g lakose

Prozyme ved 3kg 408kr kilo protein - 1,1 kg pulver - 1g laktose

 

(ikke tatt høyde for at de billigste i listen har den høyeste prosenten i proteinfordelingen fra det billigste proteinet, myse)

Endret av War
Lenke til kommentar
0,77g protein per 100g?
Sånn ca ja da etikettverdiene er fra råvaren.
Hvorfor bruker du karb-innholdet fra etiketten?

Pga det er et minimum da smaken er kcalfri.

"dry basis" som du finner på etiketten er ikke råvaren, men beregnet innhold i fravær av vann.

 

Hvis vanninholdet var så stort at protein-innholdet gikk fra 0.86g til 0.77g, hadde selvsagt også karbo-verdiene synket tilsvarende.

 

På etiketten sier nutrisport at vanninholdet kan være inntil 6%, mens labtester av nutrisport-produkter jeg har sett sier at det ligger på ca. 4.6%.

 

 

 

Men whatever..

 

Jeg har sagt dette X antall ganger tidligere i tråden, og du vil heller trekke tall ut fra rumpa. Dessuten insisterer du på å bruke ej-sports 775,- på 90+, mens proteinbutikken selger ei bøtte for 649,-.

Lenke til kommentar

Hele ettiketten er juks, det er det som er poenget selv om det er oppgitt tørr vare. Labanalysen har råvareprodusent / leddet før norske butikker- bestillt og betalt flere år før produktet var i salg og selve analysen har en 10% feilmargin.

 

Når man spør sjefen hvorfor de jukser på etiketten får man følgende svar:

Vi er nok ikke de eneste

 

Siden det jukses med etikettene er det også lett å ikke huske hva de andre trykker.

Sett dette produktet med 2,8g karbohydrat, 6,8g karbohydrat, hva med labanalysen? 3,5g?

Hver gang jeg ser denne bøtta er etiketten og verdiene annerledes.

På et mystisk vis har man klart å redusere karb og lakose etter man fikk råvaren ved å tilsette smak og stivelse.

Hele produktet er et trekkplaster, dårlige råvarer med en påpyntet etikett og det fungerer.

Hvor mange som trener på sats og kjøper billig protein kan finne ut av det.

Klarer man det er man uansett så kvalitetsbevisst at man ikke køper slike produkter uansett.

 

Det er billigst ja med tanke på KG protein pr KR men det kommer av blandinsgforholdet er av den måte at det er mest av det billigste.

 

Sett under helhet, med tanke på fordeling av M og K , renhet, markedsføring og hele tankegangen bak dette produktet gjør at det ikke er et produkt jeg vil anbefale.

Men for all del, det er ikke noe galt i å kjøpe det for det.

Det er jo billig og etiketten ser bra ut.

 

ej-sports 775,- på 90+, mens proteinbutikken selger ei bøtte for 649,-.

Begge disse butikkene har tilbudspris.

Endret av War
Lenke til kommentar
0,77g protein per 100g?
Sånn ca ja da etikettverdiene er fra råvaren.
Hvorfor bruker du karb-innholdet fra etiketten?

Pga det er et minimum da smaken er kcalfri.

 

90+ gir bra verdi for pengene hvis man ikke har noe mot litt laktose og fett, og runde av her?

 

Ja 90+ er verdt pengene om man godtar lakose og fett.

Og man husker på + trekke ifra 30% av innholdet når man regner på pris pr gram og sammenligner.

Så prisen man betaler er for 3,5kg rent protein i en 5kg bøtte.

Vet man om alt dette og godtar det så er det verdt prisen ja om man vil ha det blandingsforholdet.

Her er utregningene i ren kilo protein man faktisk får.

90+ Ej-shop ved 5kg 222kr kilo protein - 1,3 kg pulver - Minimum 88g laktose (tilbud)

90+ Ej-shop ved 10kg 210kr kilo protein - 1,3 kg pulver - Minimum 88g laktose (tilbud)

90+ TN ved 4 kg 250kr kilo protein - 1,1 kg pulver - 1g laktose

MyoR ved 3 kg 372kr kilo protein - 1,15kg pulver - Maks 1g lakose

MyoR ved 12kg 322kr kilo protein - 1,15kg pulver - Maks 1g lakose

Prozyme ved 3kg 408kr kilo protein - 1,1 kg pulver - 1g laktose

 

(ikke tatt høyde for at de billigste i listen har den høyeste prosenten i proteinfordelingen fra det billigste proteinet, myse)

 

Activate24 designprotein ved 12KG 197 spenn pr kilo protein, 1,25KG pulver.

 

Hvordan vil jeg merke forskjell på om myseproteinet kommer fra isolat kontra konsentrat? Får man større muskler av isolat?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...