Gå til innhold

Hvorfor "hater" vi svensker?


Ordinær

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Jeg tror hele greia ligger i "hater" :p Altså, det er ikke noe galt med svensker eller dansker, det er bare det at de ikke er norske, og vi leter etter ting å kritisere for å føle oss bedre. Sverige er ikke dårligere en Norge, svenskene er bare, eh , svensker? Altså, de er ikke "oss", uavhengig av hva, hvordan eller når de gjør ting ;)

Lenke til kommentar

Jeg tror det har mye med at vi var i en union med Sverige, som vi ikke hadde valgt selv. Vi var et krigsbytte etter napoleonskrigene der Danmark, som var en tapende part, måtte gi fra seg Norge til Sverige, som var en av de vinnende partene.

Vi var i denne tvungene unionen fra 1814 til 1905. Det er ikke mer enn 100 år siden. Jeg tror at mye av hatet er forsvunnet, men det er litt igjen.

Det kan også ha noe med at svenskene var nøytrale under andre verdenskrig, men sammarbeidet nært med tyskerne.

 

En stor faktor ligger vel også i at det begge land har gode sportslige talenter, og det har blitt en konkuranse kniving mellom landene.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 måneder senere...

Min erfaring er ikke at nordmenn misliker svensker noe spesielt, ihvertfall ikke så mye at de vil innrømme det. Men de kan innrømme det indirekte ved at de f.eks. ikke drar på ferie til Sverige, men mange nordmenn drar på ferie til Danmark selv om det er lengre unna.

 

Jeg synes ikke noe om svensker og liker dansker mye bedre. Grunnen til det, er at mange svensker er

- kalde

- politisk korrekte

- autoritetstro

- mindreverdighetskomplekser

- sosialt arrogante

 

For ikke å nevne hva slags politikk de fører i Sverige. Politikken deres har ført til at svensker bor stort sett i stygge blokker, mange dansker har sitt eget hus. Innvandringspolitikken til Sverige er på trynet, i Danmark har de strammet inn. Dermed er også kriminalitetsraten i Sverige mye høyere. I tilegg så har de begrenset ytringsfriheten i Sverige og du kan havne i fengsel for å si noe "galt".

Endret av Camlon
Lenke til kommentar

Til dere som snakker om Sverige og nazistene må dere ikke glemme at mange svensker hjalp folk over fjellene :)

 

For det andre tror jeg Norge også hadde holdt seg nøytralt hvis vi ikke ble invadert.

 

Finnene burde jo elske Sverige, Sverige gav de masse økonomiskstøtte, utdanning, hjelp ifra alkoholismen osv osv. Sverige har mange alkoholikere o.l som er finner.

 

 

Hva det angår innvandringspolitikk, skatt, kriminalitet og annen politikk har vel ikke det noe med hvordan vi opplever den vanlige Sven Svensson?

Endret av Sebbe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...