Gå til innhold

Noen som studerer sosialantropologi her?


Neme

Anbefalte innlegg

Hei gutter og jenter!

Jeg har nå funnet ut at jeg har utsatt utdanningen lenge nok. Jeg prøver å finne ut hva jeg vil jobbe med.

Er det noen her som studerer, eller har studert, sosialantropologi? Virker interessant, men jeg er fortsatt ikke overbevist :hmm:

Har funnet noen blogger og litt av hvert etter mange googlinger på emnet men fortsatt litt diffust. Hvordan er studiene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Leser sosialantropologi i Bergen for øyeblikket. Mye pensum, man har ikke tid til å plukke alle tekstene fra hverandre. Så er også noen av artiklene egentlig mest et omstendelig poeng. De har nettopp omstrukturert faget på UiB, så akkurat hvordan opplegget blir hvis du begynner til høsten får du sikkert best svar på om du tar kontakt med instituttet.

 

Jeg begynte først og fremst på sos-ant for å ta det som frie studiepoeng i en mer HF-orientert bachelor, men jeg skal ikke utelukke at jeg fortsetter på det. Faget går jo ut på å forstå samfunnet og mennesket ved å sammenligne dem, men siden sosialantropologi ikke er noe lukket felt er de mulige metodene som brukes så mangfoldige at å gi en kort fremstilling blir umulig, og det samme gjelder akkurat hva man ønsker å finne ut. Kulturrelativisme er et sentralt begrep. Ingen trekk gir mening alene, alt må ses i en større sammenheng, og det riktige stedet å betrakte en kultur er innenfra.

 

Det er vel heller få som ender opp som sosialantropologer, men det du lærer kan være anvendelig i mange andre sammenhenger. Det virker som om sosiologi og antropologi er up-and-coming-fag på videregående, så det er absolutt økte muligheter for direkte anvendelse av kunnskapene du tilegner deg under studiet.

 

Denne artikkelen var noe av det første vi leste på innledende. Den er kjempeartig og oser av antropologi, selv om mesteparten av det du kommer til å lese nok er mer alvorlig:

Shakespeare in the Bush

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Mange takk, Isbilen. Jeg leste Shakespeare in the Bush. Ganske underholdene, og jeg kjente igjen det jeg fatter er antropologi.

Jeg fant også denne bloggen som jeg syns forklarte en del.

Du skriver at det er heller få som ender som sosialantropologer. Hva er det de ender opp som?

 

Edit: som du forstår er jeg ikke bare nysgjerrig på selve studiet, men hva det kan brukes til ;) en venn av meg studerer sosiologi i London nå og han frykter at han ikke skal klare å anvende det han har lært til noe har lyst til

Endret av Neme
Lenke til kommentar

Stort sett i det offentlige, vil jeg tippe. Selv om du ikke havner i felten, har du lært mye de har bruk for i diverse rådgiverstillinger, og hvis du har tatt master har du også lært deg å jobbe ordentlig. :p Når det er "relativt få" som ender opp som forskere må jeg legge til at dette er et ganske populært fag.

Lenke til kommentar

Ja, på den måten at det er mer konkret målrettet mener du? En sosialantropolog virker som en aktiv problemløser, uten politikken. Rett og slett en man-on-a-mission. Jeg skjønner hvorfor de går videre til å bli rådgivere. Jeg sitter og leser gjennom et par masteroppgaver jeg fant

Lenke til kommentar

Nei, mente bare det at sosialantropologi og sosiologi som vitenskaper oppsto mye, mye senere (i løpet av de senere par-tre århundrer) enn filosofi, som de jo har drevet med siden tidenes morgen. Sosialantropologer er ikke først og fremst problemløsere, det går mer ut på å observere hvordan folk løser sine egne problemer.

Lenke til kommentar

HF= Humanistisk fakultet. I Bergen holder sosialantropologi og sosiologi og den slags til på SV-fakultetet (samfunnsvitenskapelig), mens mange andre fag som filosofi, religionsvitenskap, historie, det som kalles humanistiske fag, holder til på HF. Jeg liker sos-ant så langt, men jeg tror kanskje at det etter hvert blir litt vel praktisk og omstendelig med feltarbeid, så det er mulig jeg stikker opp på HF for å lese filosofi igjen etter hvert. Det er der jeg egentlig er meldt opp.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Alright. Det som fenget med antropologi er at man studerer på tvers av mange fag. Jeg er nysgjerrig av natur og dette virker som feltet for meg. Nå skal jeg traske videre på the information superhighway vi kaller internett. Er det greit jeg PM'er deg her på forumet dersom jeg skulle ha noen flere spørsmål om faget?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...