Gå til innhold

Vet noen noe om Stuntmann yrket?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Utdanning innen media er nok det tryggaste valget. Om ikkje anna så knyttar du då kontaktar som kan hjelpe deg med å få jobb seinare. Sidan stuntmann ikkje har noken yrkesformidling her i landet så er nok dei aller fleste stuntmenn til norske filmar ansatt fordi dei kjenner noken i produksjonen.

 

Ellers så trur eg utdanning innan fysikk vil være til mykje hjelp. Utdanning innan fysikk viser då at du kan gjere beregningar og har kontroll på at dei stunta du gjer faktisk er moglege utan at du skadar deg. Ingen som vil ansette ein stuntmann med meir mot en hjerne sidan dei berre endar opp med å skade seg noke som forsinkar filmproduksjonen.

 

Så knytt kontakter, både til filmfolk men kanskje også til fysikarar, ingeniørar, legar og andre fagpersonar som kan hjelpe deg med planlegginga av eit stunt.

I norge må du også være allsidig, sidan det er så få jobbar må du være i stand til å gjere det meste; fall, bilstunt, pyroteknikk, slåssing, osv.

Norge er eit for lite film land til å spesialisere seg på berre eit felt.

 

Åh, eg holdt på å gløyme det viktigaste. Prøv å rette deg mot representantane til ein skodespelar som du faktisk er litt lik. Jo meir "look alike" du er til skodespelaren jo enklare er det å bruke akkurat deg til stunta.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...