Gå til innhold

[Løst]Ønsker feedback til CSS+WEB server


GullLars

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Counter-strike: Source clanen min vurderer å sette opp en server vi skal ha stående hos en av oss som har fiber linje. Jeg har kikket litt rundt på ferdige servere, men finner ingen ting som jeg synes er brukbart til en grei pris. Og de aller fleste som har nødvendig prosessorkraft har veldig mye unødvendige ting. Derfor bestemte jeg meg for å lage et eget oppsett til server som kan bygges fra bunn av som har høye specs på aktuelle områder. Jeg hadde håpet noen her hadde orket å kikke over handlekurven(e) og gi meg feedback på om dette er et holdbart oppsett.

 

Bruksområdet skal være 100tick warserver (og/eller public?), og webserver for clansiden vår med forum (et mindre forum med ikke alt for mye aktivitet), og kanskje ventrilo server eller filehost dersom det blir kapasitet/kraft til overs.

 

post-163450-1235194734_thumb.jpg

 

Grunnen til valget av prosessor her er vell at denne AMD prosessoren gir mye kraft pr kr, og med den kjølingen der vil den klokke lett til ca 3,8-4,0Ghz.

Med lagringen er planen 2x Intel SLC i raid-0 for OS, CSS, og eventuelle databaser og "hotfiles". G.skill Titan er for nettsiden, forum, og eventuell filehost. Hvis vi finner ut at vi ikke trenger 256GB kutter vi ned til 128GB titan tenker jeg, så det er -1500kr. Chieftech saken er for enkel montering av SSD og mindre ledningssurr.

Hvis jeg ikke tar helt feil vil dette være en server som sparker kraftig fra seg og sikkert ville kunne hostet 30 slot 100tick public server dersom den var dedikert til det...

 

Dere som ikke kjenner meg på forumet lurer kanskje på hvorfor jeg har valgt SSD, og svaret er at jeg kjenner veldig godt til ytelsen det frigjør, og vi trenger ikke så mye lagringsplass til vårt formål. Hvis vi trenger mer enn dette (64GB + 256GB) til hosting av større filer så putter vi bare i en WD Black/Green senere.

 

Vil 4GB RAM holde, eller må jeg ha 8GB for å klare å hoste dette skikkelig? (i såfall detter RAM frekvens fra 1066 til 800)

 

OS er ikke bestemt ennå, men vi snuser litt på en (ennå ikke avgjort) linux distro. Noen forslag?

 

Jeg har vurdert å foreslå en eller to ekstra 140mm kabinettvifter og 5,25" viftestyring bay, men er det nødvendig eller vits i å tenke på?

 

Er dette et holdbart oppsett? Er det overkill/utilstrekkelig, og i såfall på hvilket område? Noen forslag til forbedringer? EDIT: passer ATX i det kabinettet, alså plassen er jo stor nokk, men monteringsmessig?

 

EDIT2: Prisen her er ikke noe problem.

 

Håper på utfyllende svar, GullLars ;)

Endret av GullLars
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et innspill har jeg iallefall - ordene "overklokking" og "server" bruker man ikke i sammen - ikke tror jeg du trenger det heller, en Phenom Ii 940 som du har satt opp vil ikke ha noe problem med å dra ditt oppsett uten å måtte ty til overklokking.

Hvis du mener du trenger mer prosessorkraft er Core i7 den eneste veien å gå, til sånne oppgaver er den knusende overlegen - men som sagt: Phenom II 940 vil ikke ha noe problemer med dette.

Lenke til kommentar

OK.

 

Jeg tenkte bare på det store tilgjengelige rommet for overklokking den prosessoren har over stock settings, uten å måtte røre volt i det hele tatt. Hvis man har nokk kjøling skal det vell ikke være noe problem å bumpe opp multiplier 2-3x?

 

Men som du sier, en 3ghz quad burde klare belastningen denne serveren får fint. Core i7 er ikke aktuelt grunnet en del høyere pris uten behov for det her.

 

Så dette er alså greit hardware til warserver & webserver 2 in 1? Kanskje ventrilo server også?

Lenke til kommentar

Helt klart mer enn grei hw.

 

OC evnen til Phenom II er også ganske så oppskrytt - det er langt fra alle som klarer 3.8ghz - faktum er at mange detter ned på 3.3-3.4 med en moderat økning av vcore, jeg har en i htpc'en min og den klarer maks 3.6 og da med en vcore på 1.520 (i bios 1.5 i windows)med default vcore klarer den 3.3, også mange av de som kommer høyere trenger høy vcore - og det er noe du IKKE vil kjøre 24/7 med. Man må altså ha litt flaks med prosessoren.

Uansett - man overklokker ikke en server som skal brukes 24/7.

Lenke til kommentar

Ventrilo blir det bare dersom det blir kapasitet til overs på linja etter warserver og webhost. 10 slot warserver (eller 11 for source TV) med 100 tick, og en clanside med lav til moderat belastning (skjeldent over 20 folk på samtidig), og et lite forum på clansiden med moderat aktivitet (30-50 brukere, 100-200 poster om dagen)

Lenke til kommentar

Er ikke akkurat noen CS freak for å si det mildt - så båndbreddebehovet kan jeg ikke si noe om...

Ellers vil jeg også sette litt spørsmålstegn ved bruk av SSD til dette - random writes under belastning er IKKE raskt på dagens SSD - selv om Intel X25 er i særklasse. Du vil få mye bedre ytelse til dette bruket med Velociraptor disker i raid0 evnt raid5 med en bra kontroller.

Lenke til kommentar

Jeg lar denne tråden snakke for seg selv:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1042854

 

Det er også mye mulig jeg blir freelance benchmarker av SSD for hardware.no ;)

 

Jeg har lest 400-500 SSD reviews siste halvannet året, ca 100 med fokus mot server bruk, og har grei peil på IOPS load på diverse former for servere. Denne serveren vil nokk ha ca 90% les 10% skriv, og for det er SSD totalt overlegent HDD.

Jeg regner med det vil føre til nærmest øyeblikkelige mapchange, og på clansiden vil også sider laste nærmest instant. Etter min beregning er hardware mer enn kraftig nokk, og SSD vil også fjerne lagringsmediet som IO flaskehals, så da ser jeg til linja.

 

Eventuell ventrilo server vil ha "normal" lydkvalitet, 10 slots, eller kanskje mer dersom det fortsatt blir linje til overs. Ventrilo blir det uansett bare dersom det blir ledig linje til det.

 

EDIT: @PerUlv2:

Når det gjelder random writes på SSD, i beg to differ.

Intel SLC har 0,1ms responstid på random writes, og klarer 3300 random write IOPS @4KB og 35000 random read IOPS. En velociraptor klarer 200-300 random IOPS ved 5-6ms responstid. Med 2 Intel SLC i raid-0 må det kraftig databasevirksomhet på LAN til for å knele de omtrent...

(G.skill Titan som jeg nevner til webhost klarer ca 1000 random write IOPS og ca 10.000 random read)

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

i forhold til overkill så kan jeg jo sammenligne mot en av mine cs server for lan;

3,2ghz enkeltkjerne (soc604) 4gb ram og en enkel 7200rpm sata

kjører 32slots 66tick uten lag helt fint i cs, source krever litt mer men ikke sånn ekstremt mye mer.

 

generelt for cs regnes det ei 2.4ghz kjerne, 2gb ram og 3mbit upload pr 32slots.

hlds støtter ikke flere kjerner og leker heller ikke bra med andre så de fleste som skal ha flere servere på samme boks velger virtualisering.

Lenke til kommentar
Ventrilo blir det bare dersom det blir kapasitet til overs på linja

 

 

Har selv kjørt ventriloserver i flere år med max 64 brukere.

I gjennomsnitt er trafikkmengden veldig liten og med spredning av brukerne i løpet av døgnet har jeg sjelden opplevd peaker på ventrilodelen av serveren på over 1,8 Mbit. Typisk har trafikken variert men med opp mot 1 Mbit inn og ut med 20-30 brukere.

 

Så du skal ikke være redd for at du ikke håndterer ventrilo på 10/10 og warserver sammen med klansiden så lenge du ikke fyller linjen med masse annen trafikk.

 

-TD

Lenke til kommentar
EDIT: @PerUlv2:

Når det gjelder random writes på SSD, i beg to differ.

Intel SLC har 0,1ms responstid på random writes, og klarer 3300 random write IOPS @4KB og 35000 random read IOPS. En velociraptor klarer 200-300 random IOPS ved 5-6ms responstid. Med 2 Intel SLC i raid-0 må det kraftig databasevirksomhet på LAN til for å knele de omtrent...

(G.skill Titan som jeg nevner til webhost klarer ca 1000 random write IOPS og ca 10.000 random read)

 

Jeg har bare erfaring med OCZ Core og Core 2 og det er iallfall sorgen på random writes, kan med masse erfaring si at de klarer ca. 1-2 samtidig.

Hvis man derimot sitter og kopierer store filer frem og tilbake - ja da er OCZ SSD noe for deg! :thumbup:

 

Fra spøk til revolver ;-) Jeg vet som sagt at Intel X25 er veldig mye bedre, men jeg er ikke solgt på SSD enda - trenger en ny generasjon først.

Endret av PerUlv2
Lenke til kommentar

Kjøp deg en e8400, et stabilt x48 kort og noen 7200RPMs-disker i RAID.

 

HLDS støtter ikke flere kjerner og verken web eller vent tralter noe serlig på den siste kjernen. Overklokking og server passer fint sammen, vis man bare gjør det riktig. Det er nemlig undervolting jeg snakker om. Mange putrer fint ned til 1,05v; om man bare tar det stegvis. Ta et hakk hver måned til du havner på 1,1v; så fyrer du opp hastigheten med 200MHz og setter spenningen på standard. Da er den like stabil som standard.

 

Du trenger ikke SSD. Det er veldig nyttig, men du av alle vet at prisene halveres en gang i halvtimen. Så kjøp 2-3 gode 7200RPM's disker og kjør i software RAID 0, så kan du investere i SSD om et 7-8 måneder.

 

Og kjøp 8gb RAM.

Endret av Todda7
Lenke til kommentar

Etter å ha diskutert her, og snakket litt med han som serveren skal stå hos, så ser det ut til at det blir oppsettet over, men vi dropper G.skill Titan, og kanskje tar 8GB RAM.

 

EDIT: OCZ Core har ingen ting å gjøre i et system som krever god IOPS ytelse. OCZ Core er vell egentlig et skrekk-eksempel på hva som kan skje når du ikke lager SSD med ordentlige kontrollere. Hvis du vil se den andre enden av spekteret så google FusionIO's ioDrive, Texas Memory Systems' RamSan440, eller Violin Memory's Violin 1010 ;)

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Det blir ikke 20.000, med kun 2x intel slc 32GB i raid-0 som lagring blir totalprisen temlig nøyaktig 14.000. Det er mye mulig vi slenger inn en 1TB disk for diverse lagring seinere hvis 64GB blir for lite. Vi fant ut at han som skal ha serveren betaler selve serveren, så tar jeg de to SSDene. En del av poenget med dette innkjøpet er at det skal være en server som vi skal kunne bruke noen år fremmover, og en 3Ghz quadcore med såpass gode SSD til det viktigste vil holde i masse vis. Vi diskuterte også å ha en 24 slots public server på den hvis serveren og linja takler det, men vi får se.

 

Takk for hjelpen alle sammen ;)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Dette er rett og slett overkill!

4Gb ram, Quadcore, osv..

1-2Gb ram holder for å hoste en stabil, sterk og fine Hlds/Scrds, ventrilo, og apache server.

Du trenger inget mer enn en pentium 4, 3.0GHz for dette.

 

Om du tenker å kjøre flere HLDS/scrds servere så går du for en dual core og 2Gb ram.

 

-----------

 

Ventrilo server krever 8kb/s per slot.

Dvs om du legger av 2mb til ventilo får du 30 slots.

 

HLDS/SCRDS krever 160kbps per slot.

Dvs at warserver krever omtrent at du har 2mb linje ledig.

 

Altså 6mb ledig om du skal ha public -OG- warserver.

 

Da sitter du igjen med 2mb til webserver.

Dette vil funke helt fint.

 

 

Jeg anbefaler deg:

- 2Gb ram (ddr2 brikke)

- Amd dual core på 2.4 til 2.8GHz

- Linje 10/10

- OS: Linux distrubiant.

- SSD disk, eller WD raptor.

 

SSD har rask responstid, samt så har de en leses/skrive hastighet på ca 150L/100S så dvs at de yter litt bedre en raptoren til slik.

Også kan du ha en del flere tilkoblinger samtidig på en SSD.

Endret av slacky
Lenke til kommentar

Det var litt seint å si det nå :p

Vi har hatt serveren online i en måndes tid, og den har kjørt uten hakk eller rate-drop i det hele tatt på hverken 100tic warserveren eller 66-tick 20-slot public. Den drar også HLstats for publicserveren. Ventrilo og webserver blir ikke før til høsten, når våre nåværende (leide) går ut.

 

Jeg setter veldig pris på disse konkrete tallene du ga her for VT og CSS-servere. Vi har hittil ikke hatt noen problemer med linja, og de som bruker samme fiber-leverandør som serveren står på har faktisk 5ms i konstant stabil ping. De fleste andre havner rundt 20-30ms (eller høyere for de med dårlig linje). Nå ser det i alle fall ut som om denne serveren kan hoste en del flere servere/tjenester dersom vi bestemmer oss for det senere, bare å beefe opp fibern litt til :D

Den blei heller ikke så dyr i drift, snitt trekk fra veggen er 120-130W :)

 

Når det gjelder lagring så klarer Intel x25-E 200-250L/150-170S, og har ca 0,08ms accestime for random read og 0,09ms for random write... Til samenligning har WD velociraptor 80-130 les og skriv, og 5,7ms accesstime for random read/write.

Test som sammenligner intel x25-E mot Seagate Cheetah (15k sas). Kort sagt gjør èn SSD kort prosess av et raid av harddisker så fort ordet random blir nevnt...Hvis vi hadde slengt serveren på en 100Mbit (eller noe sånt, har ikke peil på linjekravet) så tror jeg den ville greit dratt hele hardware.no alene uten stress. SSDer stortrives som webserver-"disker". Mine Mtron Pro for eksempel klarer ca 10.000 IOPS i snitt (pr stk) som webserver, mens en velociraptor klarer 200, og en 15k SAS Cheetah som er seriøst short-stroket klarer kanskje 450.

 

SSD-Guru <--- :D (119 sider SSD diskusjon med over 65000 leste siden desember :))

 

Ps. Hvis kravene til maskinvare for servere ikke er høyere så burde vell den vi har holde i noen år da? (for øyeblikket kjører vi forresten windows server 2008)

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Serveren deres klarer seg en del år fremmover, og er i sansynligvis sterk nok til og kjøre 8-10 stk - 13 slots SCRDS servere.

Jeg vil derimot annbefale deg å gå over til Linux, da serveren vil gli bedre på samme linjebruk, mindre nedetid i året, og konstat lavere ping (Altså ikke økning om serveren har vært oppe i en mnd). Du kan også presse på med 20+ ekstra på updaterate uten at det vil kreve mye mer av linjen. Mange linuxdistroer har også nevneverdig høyre oppfrisking en windows. Sett f. eks CentOS har en kjerne som har 1000 oppfrisnkinger pr. sekund. Ved flere "programmer" og spill-servere så vil dette ha en stor betydning.

 

eller høyere for de med dårlig linje.

Ikke for å være veldig kritisk: Handler ikke om dårlig linje, men om routing. linjehastighet nå for tiden har NULL å si (som oftest god nok).

 

PS, tallene jeg oppga er basert på worst case scenario. Rate = byte = 8 bit.

25.000 rate eller mer - er bare oppnåelig ved en skokk med spillere som beveger seg, skyter i alle mulige retninger... Altså alt må skje samtidig. Og alle må se hverandre.

&--#62;&--#62;&--#62; 1 (spiller) x 20000 (Bytes/rate) x 8 / 1000 = 160 Kbit/s

Jeg regner fra 20K rate fordi du gjerne kjeldent beveger deg over.

 

Edit: Pynte pynte pynte :)

Endret av warpie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...