Gå til innhold

Vista - Gjøre om partisjoner uten å formatere?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for linken, men fikk det ikke helt til. Jeg shrinka den ene partisjonen med 20GB. Men får ikke til å extende partisjonen med OS'et på. Prøvde den alternative metoden også, men fungerte heller ikke. "There is not enough usable free space on specified disk(s) to extend the volume". Men med "list disk" kommandoen har jeg 20GB free.

 

edit: det jeg får til å gjøre er å shrinke en disk for feks 10gb, og så få muligheten til å extende samme disk igjen med da det jeg frigjorde. Problemet er at det blir samme disken jeg først tok i fra. Jeg ønsker å ta fra en for å legge på C: partisjonen min med OS'et på :).

Endret av ekl1tz
Lenke til kommentar

Disken som du forsøker å extende partisjoner på må være dynamic. Om du allerede har flere partisjoner på 1 disk er det ikke anbefalt å konvertere den til dynamic. Sørg i alle fall for å at du har backup av alt du ikke vil miste.

 

Høyreklikk på den disken du vil konvertere, ikke partisjonene men der det står Disc N til venstre for partisjonene og velg Convert to dynamic disk.

Lenke til kommentar

Er ikke så sikker på at den må være dynamisk?

 

Men problemet ditt er vel at når du shrinker partisjon # 2 så blir plass frigjort helt på slutten av disken (helt til høyre). Men der er det ikke tilgjengelig for å utvide partisjon #1, fordi #2 begynner akkurat der #1 slutter.

Da må først partisjon # 2 flyttes (eller den ledige plassen flyttes, alt ettersom du ser det). Det er noe GParted kan gjøre.

Eller du kan gjøre som jeg sa først, slette #2. Forutsatt at du har en plass å gjøre av dataene i mellomtiden, da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...