Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Toll på import av gitar som jeg eier?


tørrfisk

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ifølge tollvesenet:

 

Når du flytter til Norge fra utlandet, kan du tollfritt innføre innbo som du tar med deg i forbindelse med flyttingen. Fritaket er avhengig av at du har bodd i utlandet i minst ett år og at du har brukt varene der. Det er altså ikke tollfritt å f.eks. innføre en tv du kjøpte dagen før innreisen.

 

Du kan også ta med deg fritidsbåt fra utlandet i forbindelse med flytting, men ikke bil. Skal du innføre båt tollfritt, må du ha bodd i utlandet minst fem år, og båten må ikke være over 15 meter lang.

 

Flyttegodset må innføres innen rimelig tid etter selve flyttingen for å få tollfritak. For fritidsbåt er det en litt lengre frist (av praktiske hensyn) på ett år.

 

Flyttegodset skal være til personlig bruk. En fritidsbåt som er innført tollfritt kan derfor ikke selges de to første årene etter innførselen uten at tollfritaket faller bort. For annet innbo er det ikke konkrete tidsfrister.

 

Link

 

Så jeg går ur fra at om du bodde i USA et år eller mer, det ikke er så lenge siden du flyttet tilbake til Norge, og du har kvittering på at gitaren var kjøpt lenge før flyttingen, så er det tollfritt. Du sier du har eid den i mange år, så da er vel det kriteriet oppfyllt.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...