Gå til innhold

billige fiskeretter for hybelboer?


Gaardon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Frossen seifilét kokes i en kjele. Hiv to poteter på en tallerken sammen med noen gulrøtter. Ta fire spiseskjeer vann på tellerkenen og ta glapakk (plastfolie) over og sett i microbølgeovnen på full guffe i 6-8 minutter. Server med en liten klatt rømme eller noe annet hvis du ønsker det. Smaker godt også ^^

 

Fersk torsk kan stekes i små stykker på medium varme med skinnsiden ned. Husk smør, ikke olje. Stek i ca 5 minutter eller til fisken er ferdig. Gjør som tidligere nevnt for poteter.

 

Laks og pasta er også godt. stek laksen som med torsken. Pasta håper jeg du kan lage selv?

 

Fiskegrateng er også godt, men kanskje ikke det du er på jakt etter?

 

Så, som man sier her jeg kommer fra; Høgg og et, det finns itte bein! (med mindre du har slurvet og ikke fjernet alle..)

Lenke til kommentar
Da blir du skuffet av resultatet.

*insert random insult here*

 

Mer off topic følger i spoiler:

 

Synes det er arrogant av både psilocybe og deg Odd Ball og påstå at jeg da blir skuffet av resultatet. Er dere virkelig så arrogante at dere ikke ser muligheten for at enkelte faktisk liker kokt fisk og at det finnes retter hvor fisk kokes? Men dette gidder jeg ikke å trolle om i en tråd som trådstarter ønsket skulle være seriøs. Så hvis dere fortsatt er arrogante nok til å mene at fisk ikke kan kokes får dere ha god bedring.

 

 

Anyways: Det finnes mange gode og enkle retter med fisk. Matprat.no er jo et fint sted å finne oppskrifter.

Endret av MSg
Lenke til kommentar

Fiskepinner deles i terninger og stekes sammen med pytt i panne.

 

Seifilet kan deles i biter og trekkes i en kremet fiskesuppe for å gjøre den mer appetittelig.

 

Lakse-, kveite- eller andre fiskekotteletter kan vender i mel, salt og pepper og stekes i godt med smør. Tilsett matfløte eller rømme mot slutten for å få en god saus og server med poteter og råkostsalat.

 

(revede gulrøtter og rosiner er faktisk ganske godt imo)

 

ad koking av fisk.

 

 

Hvis du koker fisk så vil du ofte oppleve at du får en transmak i fisken. Dette gjelder spesielt sommerfisk og særlig torsk, men jeg har opplevd å få sei som har surnet. Hvis du liker transmak eller sur fisk så må du gjerne koke fisken, men det er min erfaring og anbefalingen fra alle kokker jeg har pratet med at fisk skal trekkes og ikke kokes.

 

 

Lenke til kommentar

Fiskepinnepytt i panne er godt. Samme med en del av det andre du nevner der.

 

 

BlueEAGLE: Jeg driter en ganske lang marsj i hva alle kokker du har snakket med sier. Hvis jeg vil koke fisken min er vel det helt og holdent opp til meg? Hvis jeg liker fisk med transmak, er ikke det mitt valg? Blir som å spise torskelever det; smaker tran det og.

 

Gad, er det mulig å hause dette noe mer opp. Fra nå av skal jeg alltid koke fisken min, så kan Odd Ball og psilocybe bite i seg ordene om at "fisk trekke, ikke koke" og at "jeg blir skuffet over resultatet"..

 

Jeg mener, hvis du er liker en cognac, og velger å bruke den som parfyme. Så kommer noen og sier at "du blir skuffet over resultatet".. Hvis du ønsker å bruke en cognac som parfyme, er ikke det helt og holdent opp til deg selv? Ja, søkt sammenligning, men dog..

 

Er det mulig å la dette ligge nå?! Nok off topic. Er det flere som irriterer seg over dette får dere sende meg en PM eller email..

 

Lenke til kommentar

Ang. koking av fisk: http://www.dagbladet.no/magasinet/2008/03/30/530857.html.

 

Grunnen til at vi nevner det, er at fisken holder seg fast, smaker bedre og beholder næringsstoffene om den blir tilberedt riktig. Nok folk har et dårlig forhold til fisk, så jeg ser ikke poenget med å bidra til at det blir flere av dem.

 

Frossen fisk bør for øvrig tine natten over i kjøleskapet. Hiver du en steinfrossen fiskebit i kokende vann, blir utsiden ødelagt lenge før midten er gjennomvarmet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b
Fisk skal trekke, ikke koke.

 

Med unntak av gammelsalta sei som skal kokes i 10 minutters tid, før den skal trekkes fram til konsistensen er som ønsket.

Lenke til kommentar

Kverulerende poster som egentlig ikke har noe som helst med temaet er fjernet.

#4: Hold dere til temaet i tråden. Ønsker du å diskutere en bestemt sak som ikke er direkte relatert til tråden, oppretter du en egen tråd i korrekt kategori. Privat småprat skal skje andre steder.

 

Denne trenger vel også et godt sitat:

 

 

  • #1: Brukere av forumet bes om å holde en høflig tone. Poster kan bli delvis eller fullstendig sensurert av moderatorer hvis de inneholder upassende språk som blant annet banning, flaming og/eller innlegg ment for å skape dårlig stemning. Tråder/poster åpenbart ment for å provosere eller støte andre stenges/slettes med begrunnelse. Dette gjelder også i private meldinger.

Da kan dere forsette å gi forslag til trådstarteren med matretter.

Innlegget kommenteres ikke, har du tilbakemeldinger så tar du det via PM.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...