Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Blinkende lys ved høy musikk


Buxa

Anbefalte innlegg

Spillte en høy godfavoritt på stereoen når jeg kjørte i stad. Merket at fjernlysa "bouncet" til bassen. Gikk ut å merket at i grunn alle kjørelysene + skiltlyset bak blinket til musikken. Hvordan unngår jeg dette (på andre måter enn å skru ned musikken)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du må oppgradere kablene dine, fra batt, til dynamo, batt til chassie, og pluss og jording til forsterkeren.... så må du sjekke hvor mye dynamoen din lader nå, og om batteriet i det hele tatt er bra nok...

 

Hva har du av forsterker(e) i bilen nå?

Har en Fusion mono på 1000W RMS som drar en 12"

Lenke til kommentar
Et kraftigere batteri burde hjelpe. Hadde samme problem med bilstereoen i min forrige bil. Da paralellkoblet jeg et ekstra 100Ah batteri sammen med det eksisterende 60Ah startbatteriet, da ble lysene dønn stabile.

 

Sjekket lade- og hvilespenning, og verdiene var normale.

 

 

Kondensator hjelper også

Lenke til kommentar

Vell... anlegget ditt har enten dårlig jording eller... det trekker i alle fall mye strøm. Sjekk hvor stor dynamoen din er. Jeg oppgraderte fra 65A til ny 90A med 15V regulator, og det ble vesentlig bedre. Det kommer også an på hvordan ledningsnettet i bilen din ellers er.

 

Hos meg ble dynamoen såpass tung å dra ved skikkelig hardspilling at hele bilen rykker i stedet :D ... samme om jeg kjører i 30 eller 100.

Lenke til kommentar
Forsterkeren trekker maks 72amp, så det er nok ikke mye som skal til før lysene dine slutter å blinke... Et batteri i god stand, og lading på 14v+ samt skikkelige kabler, så er mye gjort ;)

 

apropos ... sjekk om det er utbyttbar regulator på dynamoen din. I såfall kan du sikkert tuppe i en 15v regulator til en drøy 200lapp.

Lenke til kommentar

Standard bilbatteri er relativt "treg" (om jeg kan ordlegge meg slik), i forhold til et gelebatteri av typen feks optima.. som kan gi svært høye strømmer i kortere perioder.. de er dyre, men virkelig verdt kronene..

Men som de andre nevner her, så er riktig dimensjonerte kabler alfa omega..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...