Gå til innhold

Et spørsmål om styrketrening


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det viktigste du gjør for å legge på deg er å spise tilstrekkelig. Treningen på sin side avgjør om det er fett eller muskelmasse du legger på deg. Trener du mye så bør proteininntaket være deretter. Det vil si ca 2 gram proteiner - pr kilo kroppsvekt - pr dag. Det betyr at du skal inkludere proteinkilder i hvert måltid, og du bør spise 6-7 måltider pr dag, hvis du trener styrke. Gode proteinkilder er magre meieriprodukter, tørrfisk, fisk, magert kjøtt, fjærfe, egg, mais, erter, linser, bønner og kornprodukter/ris.

 

"Hentet fra Klara Klok"

Lenke til kommentar

Hvis du er tynn og har vanskelig for å legge på deg vekt vil ikke proteiner alene gjøre jobben. Det enkleste du kan gjøre er å spise vanlig mat (kjøtt, fisk, brødskiver, havregryn, kylling, ris) i tillegg til å drikke 4 liter hmelk hver dag. Kombinerer du det med et av programmene som står i nybegynnerguiden (sticky) vil du garantert legge på deg. :)

Lenke til kommentar

Hun er jente, så squats and milk kan bli litt mye tenker jeg.

 

Trådstarter: Les denne artikkelen, og ikke bry deg så alt for mye om de muskuløse damene som er avbildet :) Jeg tenker den skulle overbevise deg nok til å innse at du ikke blir muskelbunt over natta bare ved å plukke opp en hantel ;)

 

Så bruker du denne kalkulatoren til å regne ut kaloriforbruk, og hvor mye mer du skal ha for å legge på deg. Husk på at den ikke tar hensyn til fettprosent, hvor mye du faktisk er i bevegelse hver dag o.l, men den gir deg et greit estimat om hvor mye du bør spise. Det er best å holde ting enkelt i begynnelsen, og den gir deg et greit sted å starte.

Lenke til kommentar
Det betyr at du skal inkludere proteinkilder i hvert måltid, og du bør spise 6-7 måltider pr dag, hvis du trener styrke.

 

Dette er en gammel, avlivet myte. Om du spiser ti eller to ganger pr dag spiller ingen rolle. Det eneste som avgjør om du får opp eller ned i vekt er om du får i deg færre eller flere kalorier enn du forbrenner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...