Gå til innhold

EU ikke ferdig med Microsoft


Anbefalte innlegg

det har ingenting med kapitalisme å gjøre. det er bare at reglen ikke er klare nokk.

 

som nevnt tildligere så bør et os også levres med en nettleser.

siden microsoft har laget en så bruker de den og kommer aldri til å kjøpe hos noen andre .

 

da virker ikke iden til EU som helt ser at Windows leveres uten noen programmer i det hele tatt slik at man skal bruke enda mere penger på programvare. dette virke da mot sin hensikt.

 

man rammer kanskje MS men de som blir verst rammet er de som kjøper programmene.

 

man kan ikke tvinge folk vekk fra Windows. HP som er nevnt er store nokk til nekte styringen fra MS som du påstor er der .

 

hos Expert er det bare hp og apple sine pcer som er i butikken.

på den måten så er de ikke likere en MS selv

 

så hva årsaken til at IBM kuttet ur os2 og brukte Windows for ca 15 år siden

her fikk MS dominans fordi IBM bare leverte os2 til sine maskiner.

det er på den tiden EU burde ha reagert og gjort reglen klare nokk.

 

 

kan du gi meg oppskriften i detalj hvordan man skaffer seg en anen nettleser i løpet av 10 minutter når de enste man står med er Windows uten noen av de innbygde programmene og et eneste programvare tilgjengelig.

 

det er denne delen EU ikke aksepterer.

det er en balansegang mellom å straffe noen og det å ta hensyn til kjøpere. her virker det som om eu i liten grad tar tar hensyn til oss forbrukere ( selv om de tror det ) bare for å straffe dem.

 

OG hvilke tiltak har de tenkt å sette i gang egentlig ?

det holder ikke å nekte MS å bruke dagens IE.

 

hvis det er slik at MS må lage en ny versjon av IE som ikke er så tett tilknyttet så tar det mange år å få den ferdig.

og i mellomtiden så må man bruke det som er tilgjengelig .

 

siden filebehandleren er en del av IE så spørs det hva man da skal bruke i stedet .

 

en mulig årsak til at man ikke kan fjerne IE er at man da også fjerner filebehandleren.

Da får man ihvertfall ikke redigert og fjernet filer og programmer

 

slik det er fremsatt så har nok EU greppet det an på en lit skjev måte

 

ta nå å gi meg et svar på spørsmålet hvordan man installerer en nettleser på 10 minutter uten andre nettlesere og programmer i nærheten.

 

 

selv hadde det ikke gjort men noe om MS var mindre men har griper EU det an på feil måte.

 

når noe tok tid å bygge opp så tar det også tid å bygge det ned , det må alle parter forstå

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
ta nå å gi meg et svar på spørsmålet hvordan man installerer en nettleser på 10 minutter uten andre nettlesere og programmer i nærheten.

 

Klart, hvis du først kan forklare meg hvordan du installerer driver for harddiskkontrolleren som du trenger for å få installere Windows uten å ha en annen PC i nærheten. Eller kanskje hvordan du får tak i driver til nettverkskortet slik at du kommer deg på nettet?

 

Har du OVERHODET lest noen av de foregående postene?

Lenke til kommentar
ta nå å gi meg et svar på spørsmålet hvordan man installerer en nettleser på 10 minutter uten andre nettlesere og programmer i nærheten.

Svaret er strengt tatt gitt uttalige ganger tidligere i tråden, hva med å lese litt før du kommenterer?

 

Jeg anbefaler også at du tester ut linux. Du har jo i mange tidligere tråder slengt ut ganske grunnløse anklager mot linux, som vitner om snever erfaring (om noe i det hele tatt). Så ved å sette deg litt inn i linux kan du slå to fluer i én smekk - avkrefte noen av fordommene dine, samt oppleve en helt annerledes måte å installere og oppdatere programvare på. På Ubuntu-boksen jeg sitter nå er det installert 1398 deb-pakker (iflg. dpkg -la|wc) , og hvis det var slik at jeg brukte nettleser til å installere alle disse programmene og libraries (og det tok 10 min pr pakke?) hadde jeg etterhvert blitt ganske irritabel og trolig også trengt fysioterapibehandling mot musearm, istedenfor å sitte og kose meg med laptopen på fanget sånn som jeg gjør nå.

 

Kort og godt fins det langt kjappere og mer elegante måter å installere programvare i bøtter og spann på enn den indoktrinerte hva-het-programmet-nå-igjen->google->bla->klikk->finn nedlastingslink->klikk->tast inn epost->klikk->vente->hvor la fila seg?-dobbelklikk->godta EULA->evt.taste inn lisenskode->klikk->klikk->klikk->klikk.....

 

Stikkordet er: pakkebehandler :)

Endret av Langbein
Lenke til kommentar

@elg-elg123:

 

Denne saken har ikke med noe særlig annet en markedskrefter, konkurranse og regulering av sådant å gjøre. Dette er intet annet en kapitalisme på godt og vondt i fri dressur.

 

Ellers er det intet som hadde vært bedre for forbrukerne enn at EU "nekta" Microsoft å ha IE ferdigsinstallert eller i det hele på DVD-en. Da ville faktisk MS bli tvunget til å utvikle et programrepository (pakkebrønn) på linje med det som finnes i Linuxverdenen. De ville trolig også bli pålagt å gi andre programvareprodusenter tilgang til denne, eller mulighet for alternative "pakkebrønner".

 

Da ville installasjon av programmer på Windows virkelig blitt enkelt.

 

At filbehandler og IE er integrert er Microsoft sitt problem.

 

Ellers så ser jeg at du faktisk ikke kommenterer en eneste av realitetene i min forrige post. Jeg tolker det som at du synes det er helt greit at Tine kan bundle melk og juice.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

det gjelder bare for Norge.den sakken var helle ikke så vanskelig å løse .

 

 

problemet er at der overhode ikke forstår at man den vanlig manne må ha en Nettleser for å få laste ned rett netleser.

 

min versjon av Firefox fikk jeg med et datablad.

det er ikke så mange som kjøper disse bladene.

 

i stedet for å nekte MS å lever med IE så kunne eu tvinge MS til levere men en annen fra en annen produsent .

når IE forsvinner fra windwos så har ikke folk flest noen nettleser eller mulighet til å laste den ned på en enkel måte .

det det som er kjernen her .

 

siden du mener det er kapitalisme så kommer bare MS til å kjøpe oppt et annet selskap som lager nettlesere og man er like langt.

 

en god assosiasjon er bare å se på hvorde de store foballklubben driver å kløpper spillere fra hverandre.

noen må selges på g.a dårlig økonomi mens en annen utnytter det hele tiden

 

 

dessuten kommer folk til å klage for at Windows mangler nettleser

 

de flest vil nok også ha IE selv om de får en annen tred nedover hodet .

 

hvis firefox er installert så er det mange som lur på hvordan man får til ting gjort.

 

jeg installerte en et program-tillegg som skulle hjelpe til å skrive ut nettsider på canon skrivere.

dette tillegget fungerte bare på IE. jeg hadde sett at det fungerte på alle Nettlesere

 

tastaturer mit har 2 hurtigtaster der de ene er beregnet for å starte nettleseren den virker ikke på firefox og en anne der man kan gå til favoritten sine. den virker heller ikke. derimot ser det ut til å virke i IE.

hvordan kan jeg få det til å virke i firefox ?

 

til slutt å bruke et ftp program ( eller hva de nå hetter) (det eneste som er nevnt lengre opp ) blir alt for kompliser for en vanlig mann når man skal installere en nettleser. nå vet jeg selv heller ikke hva et FTPprogram er for noe eller hvordan det fungerer og det gjør ikke saken letter for de andre heller

 

poenget når man kjøper en ferdig konfigurert pc er at alt er installer og at man kommer seg rett på nettet uten noe mere tull. hvis du da får beskjed fra supporten at du må reise til en kompis for å laste ned en nettleser så holder det ikke.

 

 

det som er feil her ( som du antagelig ikke har forstått helt) er at EU forsøker å tvinge MS til å ta bort nettleseren i stedet for å lage enn ny en .

Lenke til kommentar
til slutt å bruke et ftp program ( eller hva de nå hetter) (det eneste som er nevnt lengre opp ) blir alt for kompliser for en vanlig mann når man skal installere en nettleser. nå vet jeg selv heller ikke hva et FTPprogram er for noe eller hvordan det fungerer og det gjør ikke saken letter for de andre heller

FTP blir altfor komplisert, men du aner ikke hva det er? :!:

 

Forøvrig:

 

pakkebehandler != FTP

 

 

Man trenger ikke engang en skikkelig pakkebehandler (om det blir for vanskelig for MS). Det hadde til og med fungert med en simpel wizard som henter ned browser og andre programmer. Dette er svært enkelt å programmere, og man kan bruke fri programvare som wget/curl som backend. Bare dropp animerte hunder eller andre dyr i GUIet ;)

Lenke til kommentar

@elg-elg123.

 

Kan nesten garantere at den hurtigtasten på tastaturet ditt er konfigurerbar, slik at du kan sette den til å åpne hva som helst. Er den ikke det, så er det igjen en klar effekt av markedsmakt.

 

Og hva er det som gjelder Norge, og ikke var så vanskelig å løse.

 

Ellers selges 90 - 95 % av PC-er i verden som du skriver ferdig konfigurert fra PC-leverandører. Om IE ikke var en del av Windows ville disse garantert kommet med en nettleser installert av PC-leverandørene (Firefox, Opera, Safari, Chrome, IE).

 

Og det er svært få som ikke klarer overgangen til Firefox eller Opera.

 

Hvorfor kommer MS til å kjøpe opp et annet selskap, det er faktisk konkurranseregler for det også. Mozilla (Firefox) er heller ikke et tradisjonelt selskap, og kan ikke kjøpes opp. Apple kan ikke MS kjøpe grunnet konkurranseregler, samme med Opera. Dersom du har dominerende markedsandel kan du nemlig ikke kjøpe et selskap som er aktør i samme marked. Faktisk trenger du ikke engang å være dominerende, nok at du blir det etter oppkjøpet. Så MS vil ikke engang prøve å kjøpe opp en annen nettleserprodusent, fordi de vet at det ikke går.

 

EU har heller ikke tatt noen beslutning om hva som skal skje med IE, de har bare startet en sak knyttet til Microsoft sin påståtte misbruk av markedmakt. EU har pr dags dato ikke sagt et ord om fjerning av IE. Men en konsekvens av saken kan bli at MS må fjerne IE, ikke fordi EU pålegger Microsoft å fjerne IE, men at EU dømmer Microsoft sin "bundlings"praksis som ulovlig etter EU sine konkurranselover, og påbyr Microsoft å gi de ulike nettlesere like vilkår. Dette kan MS løse som følger.

 

1. Gjøre IE, Opera, Firefox, Chrome etc alle som en del av installasjonsmediumet på like vilkår.

2. Lage en enkel installasjonsapplikasjon, som foreslått tidligere, hvor ønsket nettleser kan installeres direkte fra nettet med et enkelt tastetrykk eller to.

3. Fjerne IE helt. I det siste tilfellet vil garantert de som selger ferdigkonfigurerte PC-er ivareta installasjon av nettleser, samt at butikker som selger løse Windows-lisenser vil garantert legge ved en ekstra CD med nettlesere på. Mozilla (Firefox), Opera etc vil garantert lage og distribuere slike CD-er til butikkene gratis. Noe MS garanter også vil gjøre.

 

Uansett utfall av denne saken, personlig tror jeg MS vil få seg en "smekk" til, vil det medføre minimale eller ingen problem for bruker.

 

At nettsider er vanskelig å skrive ut, det skyldes faktisk at de som lager nettsidene ikke vet hva de gjør. Det er heller ikke bruk for tillegg i Firefox eller Opera for å skrive ut nettsider på en Canonskriver. At et tillegg bare virker i IE er igjen et eksempel på effekten av markedsmakt. Så lenge MS har 70 - 80 % av markedet for nettlesere, vil mange kun lage ting som fungerer i IE.

 

Ellers har jeg nok forstått denne saken langt bedre enn du gjør.

Lenke til kommentar

det har jeg liten tro på ?

det virker som om du har tatt mange av momentene mine til etterretning.

 

ms finner nok ett eller annet smutthull reglen slik at de kan fortsette en stund til.

 

uanset så skjer det nokk ikke noe før W9 elle W10 kommer ut.

 

- w7 kommer ut

- ms får en retsakk

- ms anker

- W8 kommer ut

 

- MS blir dumt og så kommer W9 ut med en annen nettlesere

 

du er nok ening i meg at hvis man bare bruker de programmene som følger Windows (uten nettleseren) så er det ikke et eneste program så kan ta deg til nette får å laste ned en hvilken som helst nettlesere

 

uansett løsning så vil nok ms forsøke å få oss til å bruke deres nettleser.

 

du er kanskje ikke klar over at IE også er en del av filehandleren ?

det føre til 2 stk programmer i stedet for ett. når man da tar i betraktning at en del klager over alle programmene som legger seg i minet og tar plass så er det en uheldig konsekvens .

jeg er ganske sikker på at en filbehandler og en netlesre som 2 separate progrmmer tar mer plass en et som kombinerer begge .

 

jeg foretok en test

var i filehandleren og skrev inn en nettadresse. da kom siden opp iFirefox

mens jeg var i firefox og skrev inn en sti til en disk ble jg forsatt i firefox.

gjorde jeg det samme i IE så endte jeg opp i filehandleren.

 

slik jeg ser det så er ikke problemet at IE er i Windows men at folk ikke velger en annen nettleser er ( eller i det minste blir anbefalt en annen ) . det er der det må taes fra først

 

nå lurer jeg på hvilken lov ( ordlyden ) de må bruke for å tvinge et firma fra å bruke sine egne produkter.

 

 

til sist det er ingen som har forklar her hvordan elle hvilke programmer som kan brukes for å laste ned en nettleser når man står der kun med programmene som er på Windows platen og uten nettleseren .

jeg skulle ha likt å vite det .

Lenke til kommentar
til sist det er ingen som har forklar her hvordan elle hvilke programmer som kan brukes for å laste ned en nettleser når man står der kun med programmene som er på Windows platen og uten nettleseren .

jeg skulle ha likt å vite det .

 

Jo, det er flere som har forklart det. Enten har du halve forumet på ignore, gidder ikke lese det andre poster, eller så bør du passe deg hvis det kommer en fyr med aske i fjeset og vil kappspise grøt.

Lenke til kommentar
til sist det er ingen som har forklar her hvordan elle hvilke programmer som kan brukes for å laste ned en nettleser når man står der kun med programmene som er på Windows platen og uten nettleseren .

jeg skulle ha likt å vite det .

 

Jo, det er flere som har forklart det. Enten har du halve forumet på ignore, gidder ikke lese det andre poster, eller så bør du passe deg hvis det kommer en fyr med aske i fjeset og vil kappspise grøt.

 

kanskje på tide å ta et troll for et troll ?

Lenke til kommentar

det eneste svaret jeg har fått er at man skal bruke et ftp ( elle noe ligne )program . og det finnes ikke på windwos cden .

og hvis dere mener at det er der så gi meg navnet . så vanskelige kan dere da ikke være .

 

nå orker jeg heller ikke å lese gjennom 250 poster enda en gang.

 

og hvis dere mer at ms burde gjøre slik og slik for at fol skal få den rette nettleseren så here ikke oppfatte hva jeg spør om.

 

gjeng kan gjenta spørsmålet men formuler det litt aneledes slik at dere forstår det.

 

når der påstår at det er mulig så vil jeg vite hvilket program som ligger på Windows cden kan man bruke for å laste ned en nettleser eller andre programmer når man mangler nettleseren ? jeg vil vite hva dette programmet heter.

Lenke til kommentar

@elg-elg123:

 

Faktisk er ordlyden i den norske lovteksten samt den gjeldende artikkel i EU sitt lovverk sitert og lenket til tidligere i tråden. Så hadde du lest tråden skikkelig hadde du ikke hatt behov for å stille det spørsmålet. Norsk lov og EU-lov er her identisk i faktisk innhold, selv om EU-reglene er noe mer omfattende.

 

Og loven tvinger ikke et firma fra å bruke egne produkter, loven sier at det ikke er lov til å bruke markedsdominans i et marked til å skaffe seg markedsdominans i et annet marked, hindre konkurranse i dette markedet, eller skaffe seg utilbørlig innpass i et annet marked. Om det er gjennom bundling, avtalevilkår eller på annen måte er ikke av betydning.

 

Du skal få tolkningen av misbruk av markedsdominasjon på norsk, tolkningen/eksemplifiseringen av § 11 i konkurranseloven så du har mulighet til å lære hva dette omhandler. Se særlig punktet om sammenbinding.

Nedenfor redegjøres for eksempler på atferd som kan innbære en utilbørlig utnyttelse av en dominerende stilling:

• Leveringsnektelser. Som utgangspunkt har leverandører rett til selv å bestemme hvem de ønsker å inngå avtaler med. En leveringsnektelse fra en dominerende aktør er derfor normalt ikke i strid med § 11. Unntak kan tenkes der leveringsnektelse fra en dominerende aktør medfører at en eksisterende kjøper står i fare for å tre ut av markedet, og foretaket ikke har en legitim begrunnelse for nektelsen.

• Underprising. Konkurranseskadelig underprising kan foreligge dersom et dominerende foretak i en periode selger sine produkter med tap, i den hensikt å presse en konkurrent ut av markedet eller for å disiplinere konkurrentens markedsatferd, med den følge at det dominerende foretaket senere får en enda sterkere stilling i markedet. Underprising kan også ha som formål å motvirke etablering av nye konkurrenter. Slik atferd kan lønne seg på sikt fordi det dominerende foretaket vil ha mulighet til å sette opp prisene igjen for å gjenvinne tapet knyttet til perioden med lave priser.

• Rabattordninger. Rabatter er en form for priskonkurranse som i de fleste tilfeller er lovlige og positive tiltak fra tilbyderne i konkurransen om kundene. Men i visse tilfeller kan en dominerende aktør utforme rabattene på en måte som begrenser konkurransen i strid med forbudet i konkurranseloven § 11. Rabatter med lojalitetsskapende virkninger som medfører at andre aktører utestenges helt eller delvis fra markedet, og som ikke kan begrunnes i objektivt i kostnadsgevinster for den dominerende aktøren, kan innebære en utilbørlig utnyttelse av en dominerende stilling. Et eksempel kan være trappetrinnsrabatter som virker tilbake.

• Eneleverandøravtaler. En eneleverandøravtale innebærer at en kunde binder seg til å kjøpe hele eller store deler av sitt behov for et produkt eller en tjeneste fra kun en leverandør. Slike forpliktelser vil kunne være i strid med § 11 dersom andre leverandører utestenges helt eller delvis fra markedet. Hvor stor grad av dominans som foreligger og hvor stor andel av markedet den konkurrerende leverandøren utestenges fra er blant de momentene som er av betydning for vurderingen.

Produktsammenbinding. Produktsammenbinding betyr at to eller flere produkter selges sammen. Det er i utgangspunktet ikke i strid med konkurranseloven § 11 at en dominerende leverandør tilbyr produkter som er bundet sammen til sine kunder. Det kan imidlertid være i strid med § 11 dersom et foretak med en dominerende stilling i et marked benytter produktsammenbinding for å skaffe seg innpass eller forsterke sin stilling i et annet marked. En slik atferd vil kunne hindre kjøp av tilleggsytelsen fra konkurrenter, og dermed stenge andre aktører ute fra dette markedet.

 

Som du ser nekter ikke loven Microsoft å levere to produkter sammen, med loven sier at det er ulovlig dersom det forsterker sin stilling i et annet marked. Måten IE leveres sammen med OS et på, er uten tvil med på forsterke IE sin posisjon i nettlesermarkedet.

 

Saker etter konkurranselovgivningen går ikke til rettssak, de avgjøres av konkurransemyndighetene i vanlige fall. Enkelte saker går til EU sin forvaltningsdomstol. Faktisk kan en slik sak gå svært fort, i enkelte tilfeller tar slike saker ikke mer en ca 6 mnd til pålegg gis.

 

At IE og filbehandler er integrert er saken i seg selv uvedkommende, dette er nemlig ikke noen sak vedrørende teknisk oppbygging av IE, men en sak vedrørende eventuell misbruk av dominerende stilling (markedsmakt). Hvilke tekniske valg for IE som Microsoft har gjort vil ikke påvirke eventuelt utfall av saken. Og jeg er fullt klar over sammenhengen mellom IE og filebehandler.

 

Hovedgrunnen til at folk velger IE er at den alt er der (altså bundlinga). Du har selv sagt i en tidligere post at folk velger IE fordi den er installert. Eneste måten å få fair konkurranse er således å fjerne IE, og gi folk reelle valg. Så lenge IE er ferdigsintallert vil 60 - 70 % aldri bry seg om å gjøre noe. Og ikke kom med argumentet igjen om at man trenger en nettleser for å laste ned alternativet. Hvordan dette kan gjøres er så grundig fortalt i tråden at gjentagelse av det argumentet indikerer varig svekkede evner. Til og med jeg forklarte det i siste post.

 

Samme gjelder hvordan hente ned en nettleser i dagens XP og Vista uten nettleser. FTP klient er innebygd i CMD i XP og Shell i Vista, så nå vet du det.

 

Tror ikke vi skal diskutere hvem som har forstått eller ikke forstått saken. Tror andre som leser tråden forstår det svært fort. Men du kan jo oppdatere deg på hva vi snakker om, med f.eks å lese Knut Eggum Johansen sitt foredrag fra oktober 2006.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
det eneste svaret jeg har fått er at man skal bruke et ftp ( elle noe ligne )program . og det finnes ikke på windwos cden .

og hvis dere mener at det er der så gi meg navnet . så vanskelige kan dere da ikke være .

 

nå orker jeg heller ikke å lese gjennom 250 poster enda en gang.

 

og hvis dere mer at ms burde gjøre slik og slik for at fol skal få den rette nettleseren så here ikke oppfatte hva jeg spør om.

 

gjeng kan gjenta spørsmålet men formuler det litt aneledes slik at dere forstår det.

 

når der påstår at det er mulig så vil jeg vite hvilket program som ligger på Windows cden kan man bruke for å laste ned en nettleser eller andre programmer når man mangler nettleseren ? jeg vil vite hva dette programmet heter.

nå er dette ikke en "howto", hvis du absolutt skal ha et svar på dette så vil jeg anbefale deg å lage en ny post i windows forumet. for dette er egentlig helt urelevant for diskusjonens utgangspunkt.

 

men selv om du personlig syns det er greit at ie følger med windows, ser du ikke at dette kan ha en negativ innvirkning på markedet ? og sett bortifra det, nødvendigheten av et organ som skal styre kapitalismen ?

Lenke til kommentar
når der påstår at det er mulig så vil jeg vite hvilket program som ligger på Windows cden kan man bruke for å laste ned en nettleser eller andre programmer når man mangler nettleseren ? jeg vil vite hva dette programmet heter.

Dette er helt fantastisk urelevant. Programmet du er ute etter heter Internet Explorer, men poenget er jo selvsagt å få den ut av fremtidige versjoner av Windows. Reaksjonene av anmeldelsen vil selvsagt ikke ha tilbakeførende kraft og magisk fjerne IE fra alle eksisterende installasjons-CD-er. Samtidig som IE blir fjernet blir i stedet en browserinstaller lagt til ala. den jeg har beskrevet et par sider bak.

Lenke til kommentar
Pricks, jeg må bare le, du vrir og venner på alt, du nekter andres tolkninger og meninger og har vist noe mot hele MS.

 

som jeg ser det så har du en absolutistisk synspunkt som kan flytte et fjell som nekter å prøve å forstå andre

 

men en ting skal du ha, du er iherdig, det skal du ha, men du er blind for andres synspunkter og respekterer ikke oss som mener noe annet :roll:

Her kan jeg ikke se at du kommer med et eneste motargument. Det eneste du ser ut til å ha her er personangrep og ren synsing om hvordan ting burde vært, snarere enn hvordan de faktisk er.

 

Har Apple monopol?

om du skal ha iphone må man bruke godkjente programmer fra apple selv, du kan ikke bruke andre programmer uten om å hacke den ulovlig!

Igjen: Har Apple monopol? Svaret er nei. Det er mulig at de bryter loven med f.eks. iTunes, men da får du det jo som du vil: Apple blir også tatt. Men Mac har ikke monopol.

 

apple's OS kan bare brukes til deres pc'er, men du kan laste den ned ulovlig å installere den på andre pc'er

Mac OS har ikke monopol, og rammes derfor ikke av loven.

 

apple kommer med safari, dette burde de skamme seg over, det er monopolsmie å ha dette innebygd, dette OS'et må komme med så få installerte programmer som mulig

Nei, Apple har ikke monopol i dette markedet.

Lenke til kommentar
uanset så er det et hån ( jeg vill kalle det frekt ) mot os bruker hvis MS blir nektet å lvere IE sammen med windows.

Det er ikke et hån å håndheve loven. Hvis noen har hånet noen, er det i såfall Microsoft som har brutt loven og dermed skutt seg selv i foten.

 

jeg har problemer med å forstå hvilke problemer det har for oss bruker om den er med eller ikke.

man er jo ikke tvunget til å bruke den.

Problemet er at Microsoft ulovlig har misbrukt sitt monopol i operativsystemmarkedet for å undergrave konkurransen i nettlesermarkedet. Hvis du hadde lest tråden hadde du fått med deg dette, og du ville ikke hatt problemer med å forstå.

 

at noen få nettsider funger dårlig uten IE kan man ikke beskylde MS for .

Jo, da dette nettopp har vært Microsofts strategi: Låse folk til IE/Windows.

 

hvis EU "nekter" oss å bruke IE så nekter de også oss Å bruke disse spesielle sidene.

Ingen vil nektes å bruke EU. Microsoft vil bare måtte ta konsekvensen av sine lovbrudd. Du vil nok fortsatt kunne laste ned IE hvis du vil.

 

problemet som Eu maser om er at Microsoft visstnok skal forsøke å hindre konkursene, men det klarer jeg ikke helt å se ved at IE er tett til knyttet windwos

Microsoft har brukt sin monopolmakt i OS-markedet for å hindre konkurranse i nettlesermarkedet. Hvor forbannet vanskelig er det å få det med seg da?

 

Se på hvordan IE6 lå stille i flere år, og dermed lå i praksis hele WWW død alle disse årene. Fordi det ikke var noen konkurranse. Skjønner du nå? Tror du virkelig et marked med reell konkurranse står så stille i flere år?

Lenke til kommentar
som nevnt tildligere så bør et os også levres med en nettleser.

siden microsoft har laget en så bruker de den og kommer aldri til å kjøpe hos noen andre .

Men Microsoft har brutt loven, og det har konsekvenser. Har du litt tungt for det, siden du ikke har fått dette med deg så langt?

 

da virker ikke iden til EU som helt ser at Windows leveres uten noen programmer i det hele tatt slik at man skal bruke enda mere penger på programvare. dette virke da mot sin hensikt.

Dette er fullstendig feil. EU går etter IE fordi Microsoft i dette konkrete tilfellet har brutt loven. Igjen, følg med. Herregud.

 

man rammer kanskje MS men de som blir verst rammet er de som kjøper programmene.

Nei, på ingen måte. Uten IE vil Windows kunne bli billigere.

 

hos Expert er det bare hp og apple sine pcer som er i butikken.

på den måten så er de ikke likere en MS selv

Det er feil, da Expert ikke eier HP og Apple, og har på ingen måte monopol.

 

kan du gi meg oppskriften i detalj hvordan man skaffer seg en anen nettleser i løpet av 10 minutter når de enste man står med er Windows uten noen av de innbygde programmene og et eneste programvare tilgjengelig.

OEMs vil legge inn en nettleser. For slike som deg og meg vil det være en smal sak å skaffe det fra en uendelig mengde kilder, inkludert CD, DVD, minnepinne, andre PCer, FTP, osv. Ikke lat som du er mer noob enn du egentlig er bare for å score et uærlig poeng.

 

det er en balansegang mellom å straffe noen og det å ta hensyn til kjøpere. her virker det som om eu i liten grad tar tar hensyn til oss forbrukere ( selv om de tror det ) bare for å straffe dem.

Feil. Forbrukerne vil tjene på dette, da tjenester blir billigere, sikrere og bedre. Konkurranse fører nemlig til slikt.

 

selv hadde det ikke gjort men noe om MS var mindre men har griper EU det an på feil måte.

Du tar feil. Problemstillingene dine er kunstige, oppkonstruerte, tvers igjennom uærlige, og ignorerer fakta.

Endret av Pricks
Lenke til kommentar
verden, også for Microsoft, har endret seg vesentlig de siste ti årene.

Har den egentlig det?

 

Hvis så er tilfelle, hvorfor gikk Microsoft aktivt inn for å sabotere ECMAScript 4 fordi det truet Silverlight?

 

Hvorfor klaget medlemmer av CSS-arbeidsgruppen internt over at Microsoft ødela for fremgangen og gjorde alt de kunne for å holde CSS tilbake?

 

http://lists.w3.org/Archives/Public/www-st...07Dec/0094.html

http://lists.w3.org/Archives/Public/www-st...07Dec/0084.html

http://lists.w3.org/Archives/Public/www-st...07Dec/0076.html

http://www.glazman.org/weblog/dotclear/ind...SS-WG-Microsoft

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...