Gå til innhold

Få kanaler på dvd-opptakeren


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har du koblet en antenne- (coax-)kabel rett fra kabel-TV-uttaket i veggen til opptakeren, og en antennekabel fra opptakeren til TV? Får du inn TV-bilder på TV-en? Noenlunde skarpe og klare?

I så fall bør det bare være å ta et autmatisk søk, og vips, alle kanalene skal være på plass.

 

Hvis derimot bildene på TV er ganske dårlige med støy etc, tyder det på at du har svake signaler, og dersom INO-opptakeren har en dårlig tuner, kan det være at den ikke finner noe. Da kan det være verdt å gå tilbake til butikken og si at du mistenker at den har elendig tuner, og at du vil reklamere. Og deretter kanskje kjøpe en opptaker av et annet merke enn Coop sine.

 

Dersom signalene dine ikke er spesielt svake (dersom de gir OK bilde på TV) og du allikevel ikke får inn kanaler på opptakeren, har du ennå større grunn til å reklamere.

Endret av Svinks
Lenke til kommentar
Har du koblet en antenne- (coax-)kabel rett fra kabel-TV-uttaket i veggen til opptakeren, og en antennekabel fra opptakeren til TV? Får du inn TV-bilder på TV-en? Noenlunde skarpe og klare?

I så fall bør det bare være å ta et autmatisk søk, og vips, alle kanalene skal være på plass.

Jeg trodde det bare var å koble til scartkabelen..Jeg skjønner hva du mener nå, jeg koblet til kabel-tv uttaket til dvd opptakeren og prøvde å sette den andre kabelen fra opptakeren til tv-en, men den passet ikke. Etter å ha bladd igjennom manualen så fann jeg ut at det var video kabelen og at jeg faktisk mangler antenne kabelen(som manuelen kaller RF eller noe sant).

 

Det koster meg over 120 kroner å ta bussen fram og tilbake, i tillegg til mye tid, er det mulig å kjøpe kabelen på Internett? For alt jeg vet så har ikke Coop kabelen lenger da jeg fikk den siste i bytte da jeg leverte inn den forrige opptakeren(defekt)

 

Reiser jeg dit så vil det bli fjerde gangen jeg reiser. Først for å kjøpe opptakeren, så for å hente flere kabler blant annet scart kabelen som han glemte å gi meg, så for å bytte inn den defekte opptakeren og nå for å hente enda en kabel. Det blir mye penger dette...

Endret av Strongbow
Lenke til kommentar

Coax-, antenne- eller RF-kabel kan du nok kjøpe på nettet, og du kan være heldig å finne det på blant lyspærer, sikringer og skjøteledninger på matbutikken. Men normalt har man en fra før (mellom TV og vegg) og så ligger det en i esken sammen med opptakeren. Men den har forsvunnet da du byttet forrige opptaker? Fikk du ikke en ny uåpnet eske da du byttet?

Lenke til kommentar

Alle eskene de hadde var åpnet fra før av og jeg fikk den siste de hadde da jeg byttet inn den forrige. Han bare tok den nye opptakeren og la den i esken jeg tok med. Oss gikk nok begge utifra at jeg hadde alt jeg trengte da jeg kjøpte den første. Men siden den forrige ikke virket i det hele tatt så hadde jeg ikke muligheten til å finne ut at det ikke stemte.

 

Uansett, takk så mye for hjelpen :)

 

Er det en sann jeg skal ha? http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=349415

http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...alogCategoryID=

Endret av Strongbow
Lenke til kommentar

Ja, det ser ut til å være rett type kabler.

 

Men, for å komme i gang: Du har en slik kabel, som du tidligere har hatt mellom TV og vegg?

Sett den mellom vegg og opptaker. SCART mellom opptaker og TV. TV settes på SCART eller AV eller riktig valg for SOURCE (kilde) med fjernkontrollen til TV-en. Så søker du inn kanaler på opptakeren, og ser bildet på TV-en, og bruker fjernkontrollen til opptakeren til å bytte kanal med.

Den andre RF-kabelen mellom opptaker og TV trenger du egentlig bare når du skal se et program på TV samtidig som du skal ta opp et annet på opptakeren. Eller om du skal se TV uten å skru på opptakeren.

Lenke til kommentar

Stemmer, TV-en trenger ikke være på, fordi opptakeren har sin egen innebygde TV-tuner.

Det er derfor den trenger å kobles til kabel-TV-kontakten med RF-kabel. Mens den andre RF-kabelen som skal gå "ut" fra opptakeren og til TV-en sender antenne- eller kabelsignalet videre til tuneren i TV-apparatet, slik at TV-en kan vise et annet program enn det som man tar opp.

 

Dermed er det nok at opptakeren er påskrudd, eller tilkoblet og i standby så den kan skru seg på selv, når den er programmert til å gjøre opptak.

Endret av Svinks
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...