Gå til innhold

Mer prestisjefylt å være politiker


Anbefalte innlegg

Tja, for Stordalen tror jeg ikke lønna i en slik stilling er så viktig. Han har hauger og lass av penger, en forskjell på 600 000 tror jeg er smårusk og irrelevant for ham. Det stiller seg kanskje annerledes for personer som har en lønn på 2-3 millioner og som må forlate den/de stillingen for å bli statsråd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt uenig. Politikerne i USA får veldig godt betalt, av organiserte særinteresser og lobbygrupper.

http://maplight.org/

 

Og de er nok mye mer kompetente enn norske politikere flest. Men så gjør de desto mer skade. Norske politikere har som regel ikke den selvstendighet som skal til for å kunne lede an i utviklingen. De ser til hva andre gjør og så følger de røkla. Dermed kan de gjøre mindre skade.

 

Men politikerne i USA er mye sterker, men holder nå på å ødelegge økonomien der borte. De har holdt på i årevis og trykke penger som gale, og dermed skapt den ene bobla etter den andre, som bare venter på å sprekke. Og nå fortsetter de med samme politikk som har skapt problemen, og legger nå grunnlaget for hyperinflasjon, også fordi de samtidig har holdt på å ta opp enorme lån i utlandet, og dynga samfunnet ned i et stadig mer finmasket nett av reguleringer, og legge opp til offentlige utgifter som en stadig minkende produktiv sektoren ikke har bærekraft til på litt sikt.

 

Det som skaper vekst og utvikling i et samfunnet, det er ikke politikere. Politikerne sloss om fordeling og kamp mellom grupper. Men den velstanden og økonomiske utviklingen som vi i dag alle sammen nyter godt av, den er ikke skapt av passe-på-menneskene, politikere, byråkrater, formyndermennesker, og andre som lever av det andre produserere. Det finne-på-mennesker som bringer verden framover. Den produktive samfunnsklassen.

 

Den politiske klassen den jobber og jobber og jobber for å få flere og flere over fra den produktive samfunnsklassen og over i den politiske klassen. Det er en viktig årsak til at den uhjelpspolitikken de har ført i femte år har ødelagt økonomiene i U-landene. Det de har gjort et å bygge opp om en politis klasse i ulandene, som disse landene ikke har bærekraft til å holde seg med.

 

Derfor er ikke smart å bruke store ressurser på å få de mest ressurssterke og intelligente av oss inn i den uproduktive offentlige og politiske samfunnsklassen. Tvertimot bør vi heller sørge for å flest mulig av de skapende finne-på-mennesker i privat sektor. Jo mindre den politiske klassen regulerer oss, jo mindre trenger vi deres reguleringer.

Lenke til kommentar

Å øke lønnen for å trekke de flinkere personene en grunn til å gå inn i politikken er unødvendig og dessuten betenkelig.

 

Det er unødvendig fordi det presumptivt kun er de flinkeste kandidatene som makter å komme så langt som til Storting eller Regjering. Det er jo ikke akkurat mangel på politikerspirer her i landet. For øvrig er det etter min erfaring de flinkere guttene og jentene i klassen som synes politikk er interessant og som følgelig kan finne på å gå inn i politikken.

 

Det er betenkelig fordi en politiker ikke bør anspores av personlig økonomisk gevinst. De bør anspores av et ønske om å tjene fellesskapets interesser. Å være politiker bør være et ideologisk kall, så å si.

 

Dessuten viser tallene ovenfor at politikerne slettes ikke tjener dårlig. (I gamle dager mottok forresten ikke stortingspolitikerne noen lønn overhodet.)

Lenke til kommentar

Her er noen av godene de har bevilget seg:

 

En vanlig stortingsrepresentjent har en fast årslønn på 694.500 kroner.

 

Stortingsrepresentanter som etter valg ikke fortsetter på Stortinget, får lønn i en måned utover valgperioden. De som ikke har annen inntekt eller pensjon, får lønn i inntil tre måneder utover valgperioden.

 

 

Representantene får lønn i 14 dager ved velferdspermisjon. Dette kan bli forlenget, noe det ikke åpnes for ellers i staten.

 

Stortinget eier ca 140 leiligheter i Oslo. Representanter som bor mer enn 40 kilometer fra Stortinget, kan bo gratis i disse.

 

Stortinget har 14 barnehageplasser for representantenes barn. De betaler vanlig foreldrebetaling, men slipper å stå i vanlig kø.

 

Får dekket telefonutgifter. Alle telefonutgifter over 5000 kroner på et kalenderår, er skattefrie. Stortinget dekker også utgifter til telefon i stortingsleiligheten.

 

Får dekket 4500 kroner til installasjon av bredbånd i hjemmet.

 

Stortinget dekker årsavgift for inntil to kredittkort, maksimalt 150 kroner til sammen.

 

Stortinget dekker reiseutgifter mellom hjemstedet og Oslo for både representanten og for familien. Ordningen omfatter inntil to besøksreiser per år for hvert av familiemedlemmene.

 

Representantene får dekket, men må skatte av, taxi-regninger når de er på pendlerreiser. Det samme gjelder for representantens familie på besøksreiser.

 

Stortingsrepresentantene får dekket sine tjenestereiser, pendlerreiser og besøksreiser med fly.

Kan reise gratis på statlig støttede transportmidler, som f.eks NSB.

 

Ved permisjon på grunn av sykdom eller skade får representantene betalt reiser til hjem eller til annet sted i Norge for rekreasjon og derfra tilbake til Stortinget igjen.

 

Mottar en kilometergodtgjørelse for bruk av egen bil i arbeid på 3,50 kroner for inntil 9000 kilometer per år, deretter 2,90 per kilometer. Det første beløpet ble satt opp med 16,7 prosent fra og med 1. mai i fjor. Dessuten får de som må kjøre bil i Tromsø, 5 øre ekstra per kilometer.

 

Får dekket utgifter til parkering av egen bil ved flyplass.

 

I tillegg har stortingsrepresentantene, slik det er kjent, en sjeldent god pensjonsordning (som tydeligvis ingen gidder å kontrollere..).

 

 

Her er noen linker:

Ga lønnshopp uten å kjenne frynsegodene

 

Slipper skatt og har egne regler

 

Skatteetaten

 

 

 

Vi vil nok aldri oppleve at en stortingsrepresentant f.eks. ikke har råd til å gå til tannlegen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...