Gå til innhold

Forslag til søkekriterier


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Først kunne jeg tenkt meg at på hver enkel søkeside i prisguiden var det en lenke man kunne klikke på for å komme med kommentarer/forslag på akkurat dette søket. Så kunne "produktansvarlig" for denne kategorien/underkategorien motta dette forslaget, og vurdere om det er en god idé eller ikke.

 

Jeg møter stadig vekk på søkesider som mangler interessante/elementære søkeavgrensninger, spesielt på de "mindre spennende" kategoriene. Tror nok at de som har interesse av en produkttype ofte kan se slike naturlige avgrensninger, som kanskje ble oversett når søkekriteriene ble utvalgt første gang.

 

Siden det er som bruker jeg har støtt på ting jeg synes burde være mulig å søke på, kan jeg komme med et par reelle eksempler...

 

USB-hub:

Det er begrenset hva som er interessant når man søker på en USB-hub.

Det aller mest interessante må være antall porter.

 

Blandt avgrensingene man kan gjøre er å velge:

- Grensesnitt. 1 alternativ: "Alle"

- Grensesnitt. 4 alternativer: "Alle, USB, USB2, FireWire".

Her ville jeg foreslått å fjerne det øverste duplikatet, siden det er ubrukelig.

 

- Antall Porter. 1 alternativ: "Alle"

- Porter (minimum). 1 alternativ: "Alle"

Her ville jeg foreslått at en av disse to hadde virket. Dette er tross alt det åpenbart viktigste når man søker etter en USB hub.

Gode alternativer kunne vært "Alle, fire eller mindre, sju eller flere".

 

- Andre Tilkoblinger. Ser ut til å virke.

- Intern. Denne er grei.

 

I tillegg til at antall porter åpenbart hadde vært flott å kunne søke på, kunne det vært interessant å ha et søkekriterie for om det er en Powered USB:

- Strømforsyning: Alle, Nei, Ja - som ekstrautstyr, Ja.

Og selv om jeg bare vet om to produkter som skiller seg ut her, eller kanskje nettopp derfor, kunne jeg personlig gjerne sett følgende avgrensning:

- Av/på-bryter: Alle, Nei, Ja, Ja - per port.

 

Bil-CD/-radio

 

Denne kunne trengt seg en liten oppdatering. Det er faktisk en stund siden CD var det viktigste overføringsmedie for musikk. Når man vurderer hvilken bilstereo man skal kjøpe bør man i dag kunne finne ut følgende:

- Dersom det er en DVD-receiver, kan den spille av MP3 fra DVD? Noen DVD-spillere kan kun spille av MP3 fra CD.

- Støtter spilleren foldere? Hvor mange foldere støtter den? Mange er begrenset.

- Hvor mange filer støtter den i hver folder? Mange støtter 255 eller færre.

 

Disse siste spørsmålene er svært reelle. Spillere av høyprofil-brands kan spille av filer fra USB men ofte bare i en lang umanøvrerbar liste. De kan for eksempel støtte 0, 99, 250, 255 eller 500 foldere, med 250 eller 999 filer i hver folder. Folk flest vil vel ha en folder per album, og det er kjipt å måtte bla seg gjennom sang for sang når man har overført hele platesamlinga si.

 

Dette var bare noen halv-tilfeldige eksempler, og jeg er sikker på at andre har andre gode eksempler på ting som burde være mulig å avgrense på. Tilsvarende burde det på produktsider være mulig å komme med forslag om at "på denne produktkategorien burde det stå om den har støtte for..." osv.

 

Disse tingene er i høyeste grad kvantitative mål, og når jeg skal kjøpe ny spiller til bilen er dessverre produktinformasjonen på prisguiden til begrenset nytte for meg. I hvilken grad støtter denne spilleren egentlig avspilling fra minnepinne? Det er desverre ikke et ja/nei-spørsmål i dag. Nesten alle spillere jeg har sett nærmere på, fra spillere fra Pioneer og JVC til spillere av billigmerker på eBay, har begrensninger i støtten for mapper. Dette er et område der mange kjøpere sier seg misfornøyde. Men for å finne ut dette må man nærmest drive research.

 

Her kan hardware.no/prisguide.no bli enda mer hjelpsomme. Og en måte å bli mer hjelpsomme på, kan være å gi en per-kategori ansvarlig hos dere direkte tilbakemeldinger fra folk som savner søkekriterier akkurat der og da.

 

Så kan det være opp til ham å avgjøre om det er verd å tilføre nye kriterier/databasefelt og whatnot. I noen sjeldne tilfeller så har faktisk leseren rett... Antall porter på USB-hubs burde virkelig ha flere alternativer enn "Alle". Det er soleklart det mest åpenbare søkekriteriet der.

Endret av tommyb
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...