Gå til innhold

[Løst]BK - bildekritikk av nyttårsbilde ønskes


Anbefalte innlegg

Fikk så lyst på tilbakemelding på nyttårsbildet mitt. Klarte selvfølgelig å glemme stativet i tillegg til at det ble dritvær, så det ble handhåldt fra verandaen i stedet for å dra opp på toppen av hopp-bakken og få med hele området :-(

 

Bildet er fra verandaen, og det er håndholdt. Redigert i ettertid, men har så dårlig skjerm at jeg ikke ser de helt fine detaljene. Ble ikke helt fornøyd, men er jo bare en halv-ivrig hobby-fotograf med et enkelt kamera...

 

Konstruktiv kritikk og tilbakemeldinger ønskes, gjerne med "hva burde jeg gjort i stedet for" hvis dere vil.

 

På førehånd takk.

post-32192-1231180672_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du legger opp til at alle forutsetninger for at det du leverer er dårlig vare (har egentlig lyst å bruke (veldig mye) sterkere ord) er til stede - og det du leverer på de premissene er akkurat det!

 

Du har helt sikkert sett andre bilder av fyrverkeri — fra det storslåtte til det dårlige, og all middelmådigheten i mellom. Noe av dette burde du ha fått med deg her på forumet også. I likhet med "et par" diskusjoner om variasjonen i nivået her, slakt av bilder, oppførsel m.m.

 

Likevel velger du i all uvitenhet eller arroganse å poste noe for kritikk, som du burde hatt egeninnsikt nok til å se at du knapt burde vist frem til vennene dine ...

Lenke til kommentar

Ingen sure kommentarer her, bare fortjent slakt pakket inn på en folkelig måte som jeg regner med du skjønner. Desverre har du prestert noe som jeg (og trolig en del andre) ikke vil klare å finne en eneste positiv ting ved - uten å "snakke med tunga i nedre kant av ryggen på deg"!

 

Vi kan jo dikte opp noe for å beskytte deg, men da hadde du tatt fatt på ditt neste bilde uten å en gang vite at du må trø mye mer til. Nå har du forhåpentligvis i alle fall fått opp øynene for hvor høyt på lista du når - med dette bildet.

 

Det er mitt konstruktive bidrag som du kan dra veldig nytte av. Og det håper jeg oppriktig at du gjør ...

Lenke til kommentar

Det er en ting som slår meg når jeg leser innleggene dine. Meget sur tone, uten noe som helst konstruktivt å komme med.

 

Dette er da vitterlig et forum for brukere stort sett over Norges land, der det finnes forskjellige fotografer med forskjellige bilder.

 

Hvis jeg hadde vært en profesjonell fotograf som tok profesjonelle bilder, hadde jeg selvfølgelig lagt ved et et nyttårs-rakett bilde med utsikt over havna i Sydney.

 

Men det er jeg ikke, og ei heller har jeg planer om å bli det. Men jeg hadde kameraet med på nyttårsaften, og prøvde meg litt fram med å ta bilder.

 

Så min ærlige og oppriktige mening, er jo at når man kommer med kritikk, må man også ta høyde for hvilket nivå brukeren er på. Og ja, bildet kunne vært bedre, finere, og sikkert veldig mye bedre komposisjon.

 

MEN, jeg er som sagt ikke profesjonell fotograf, og skriver jo rimelig klart og tydelig i foruminnlegget mitt at jeg ønsker konstruktiv kritikk.

 

Sist jeg sjekket, ble ikkes surt oppgulp regnet som kritikk

 

Og som jeg skriver:

 

- Hva skulle jeg gjort for å få dette bedre?

- Lengre lukketid?

- Endret komposisjonen til hva?

- Fått med meg hele smellet.

- Objektivet feil?

- Innstillinger til kameraet feil?

Endret av marw_the_big_headed_rhino
Lenke til kommentar

Klarte selvfølgelig å glemme stativet: vi trenger ikke si at du skulle hatt stativ, du vet det selv

 

så det ble handhåldt fra verandaen i stedet for å dra opp på toppen av hopp-bakken og få med hele området: vi trenger ikke si at du burde tatt det fra en vinkel som ikke gir bare tretopper og litt av raketten. Fordi det vet du jo også selv.

 

tilbakemeldinger ønskes, gjerne med "hva burde jeg gjort i stedet for" Det er jo nettopp det du selv skriver i førstepost. Hva du burde gjort annerledes. Er det ikke? Og jeg gjetter på at det er det auto mente med at "du har jo svart på det selv"

Lenke til kommentar

Det var da felt så mye du likevel klarer å få ut av meg ...

 

Først av alt, jeg er over hodet ikke sur selv om jeg ikke bruker smileys. Jeg oppfatter ikke deg som sur heller, og det er vel eneste grunnen til at jeg ikke bare slenger med leppa for å trø på deg. Det har du ikke bruk for, og jeg tjener heller ikke noe på det.

 

Når man poster noe som mange vil (kunne) plassere nederst på lista, så er egentlig problemet at du har begynt med to tomme hender og et relativt tomt hode - og da er du ikke klar for å be om kritikk før du har hatt en runde og to med deg selv om hvor i hverden du er hen.

 

Hva skulle jeg gjort for å få dette bedre?

Mer forkunnskap om kameraet ditt, komposisjon, tekniske utfordringer ved slike motiver og ikke minst dine egne begrensninger. Sistnevnte er den type kunnskap jeg selv har hatt mest bruk for / nytte av.

 

Lengre lukketid?

Ikke uten enda mindre blender (større blendertall). Målet ditt er normalt med slike motiver å ha mørk/svart bakgrunn. Et kriterium for å få til slike motiv med noe kontroll er full manuell styring.

 

Dette er en av tingene du burde ha undersøkt litt før du skjøt fra hofta.

 

Endret komposisjonen til hva?

 

Det kan være like vanskelig å lære god komposisjon som å lære seg å tegne/male bra. Vi vet ikke hva du hadde muligheter til, men det du har prester er forferdelig dårlig.

 

Det skal ikke mer til enn å faktisk ha "det gyldne snitt" i bakhodet, for å "redde" en mengde motiver fra å være dødfødte.

 

Som en avslutning, for nå har du faktisk fått mye mer enn du fortjener; du burde ikke en gang tatt bildet når du ikke hadde stativ med deg. Og det tror jeg faktisk du skjønte selv.

Lenke til kommentar

Ikke for å virke som den "snille" englen som kommer her.

men syns faktisk bildet var finere en MANGE andre nyttårs bilder som er postet her. ikke nødvendigvis under BK men i et par av tråden om hvordan ta gode fyrverkeri bilder.

 

en runde i ps, vil nok kunne redde bildet ditt en smule.

og som allerede er nevt, er stativ og tekniske kunskaper en stor fordel.

 

syns likevel ikke du har bommet så J..lig som postene over her tilsier.

får faktisk litt sånn "syden" følese av det.

(Sånn som sitte på gata med sprayboks og lager bilder) så funker kansje i et lite format, men ikke i stort.

Lenke til kommentar

Jeg synes du rett og slett oppfører deg som en drittsekk, auto.

Det er greit du ikke liker bildet, men det finnes MYE finere måte å si det på enn å si "Det der burde du ikke postet her". Å bare si "det var dærlig" er ikke konstruktiv kritikk.

 

Når det kommer til ting utenom det du skrev selv, er det et par småting. Jeg synes utsnittet blir feil, når deler av motivet blir borte. I tillegg er ikke det ikke gunstig å ha med forstyrrende elementer som trær i bildet når man skal fotografere fyrverkeri. Mye kan også gjøres i Photoshop, som å gjøre himmelen mørkere, oppskarping, osv.

 

Dette er konstruktiv, da vedkommende kan lære av det, og det er nettopp derfor han ønsket kritikk. Vær vennlig og hold det saklig, folkens.

 

EDIT: la opp et eksempel på at det kan bli alright i f.eks sort/hvit

post-15883-1231192387_thumb.jpg

Endret av emero
Lenke til kommentar

Det finnes mye styggere måter å fremstille fakta på også. At du finner meg så usmakelig som en drittsekk er jo egentlig langt mye mindre konstruktivt og ufint enn noe jeg har sagt til poster, og det er spesielt lite konstruktivt for ham.

 

Når det kommer til saklighet og vennlighet var det nok en eller annen som ble varm på leggen nå ...

 

Du formidler forøvrig mye det samme til poster selv også, når alt kommer til alt; "langt der fremme min frende er det kunnskap som vil hjelpe deg. Du må bare finne retningen og gå, og gå" ...

Lenke til kommentar

Jeg synes ikke nødvendigvis det er en uting med trær i et nyttårsrakettbilde, det ser ut til å kunne være et spennende element synes jeg. Får et inntrykk av den svarte greinstrukturen og rakettmønsteret som to elementer som bærende i bildet, begge to. Men her ble det litt mange trær, med tre separate flater plassert omkring raketten i bildet. Det hadde hold med det største treet, tror jeg. Men det som slo meg aller først mht komposisjonen, er at treet og raketten er litt for tett plassert, det blir litt flokete, og "mye virrvarr" til venstre.

 

Men jeg ble ikke veldig glad i gatelyset (eller hva det er) som også slåss litt med raketten i nedre del.

 

Litt forvirret over tonen i svarene, men jeg antar det er en form for sjargong ...?

Lenke til kommentar

Vet ikke om du forsøker å sette meg i samme bås som deg for å stille deg selv i et bedre lys, eller om du bare har en generell dårlig holdning. Det er generelt sett ikke ønskelig på dette forumet eller noen andre at folk kommer kun for å fornærme andre. Min tidligere post skulle være konstruktiv både for deg og for trådstarter, og om du ikke kan se dette eller bare vil bruke forumet som et sted hvor du kan slenge dritt til folk, anbefaler jeg at du finner et annet sted å tilbringe fritiden din. Hit kommer folk for å kose seg med hobbyen sammen med andre. Ikke for å fornærmes av ukjente mennesker.

Lenke til kommentar

Kan vel egentlig ikke se at andre enn deg har vært fornermende ved å klart insinuere at jeg er en drittsekk som bare er ute etter uvær, så jeg føler ikke jeg trenger å dra deg med noen som helst plass. Du plasserer deg selv.

 

Noen/mange ganger fortjener ting slakt, og akkurat i dag var alle variablene tilstede for at at det var jeg som utførte nødslakten her. Innledningsvist noe kanskje noe ufin og vass men like så oppriktig. Jeg har også bidratt med konstruktive/verdifulle tilbakemeldinger på lik linje med deg.

 

Poster har hatt vett til å spør, og har fått svar — det er så mye drittsekk jeg er og har vært i alle de årene jeg har bidratt her. Du kan jo sjekke meg litt opp før du så nedrakkende plasserer meg som en totalt uønsket gjest fordi jeg ikke fulgte dine normer fullt ut.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...