Gå til innhold

Foma Varmepumpe - Garanti?


huldal

Anbefalte innlegg

importør av foma varmepumper vil at man skal sende alt direkte til dem slik at reklamsjon blir registrert hos dem og dem tar kontakt med service mann. Jeg sendte inn min sak i november 08. Har siden ikke hørt noe fra dem. har vært i kontakt med foma sin service man i Harstad og han sier at han skal ta tak i problemet så det blir fortgang i saken. Etter denne kontakten så svarer verken Foma eller service mannen på mail,telefon eller SMS.

12. feb 09 har Foma energy save as gått til skifteretten,,, altså konkurs.... Med andre ord ingen hjelp der å få.

All reklamsajon må jo derfor henges på selger.

 

Aldri mer foma

 

 

Ja det stemmer det.Konkurs .....Forhandler er første sted og begynne. Krev og heve kjøpet. Hvis du kjøpte direkte ,så har du et problem eller du kan gå på Foma Norge AS. Husk at de som har kjøpt Foma varmepumpe før 27.11.2006 og ikke har fått hjelp av Foma Energy Save AS, kan henvende seg direkte til Foma Norge AS på tlf 64917000 .Da de er juridisk ansvarlig siden varmepumpen da ble solgt av Foma Norge AS . Alle vi andre må evt vente og seg om ikke det blir startet opp i annet navn /videreføringen av driften. Evt nye eiere må vel da ta med seg garanti ansvaret ?. Hvis man drar denne litt lenger, så ser man at et av styremedlem i Foma Energy Save AS også er Adm dir i Foma Norge AS . Med eier intereser i begge selskapene . Jeg ser også på feks :purehelp.no at det er et selskap som heter så fikst som "energy save AS". Det er ikke slått konkurs . Her bør vi følge med og se hva som skjer eller om noen av de involverte,starter opp på nytt .Jeg føler at de ikke kan løpe fra dette ansvaret hvis de starter opp på nytt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ser at noen skriver i denne tråden at anleggene slipper gass og at det er helt greit. Et varmepumpe eller aircondition anlegg SKAL IKKE slippe gass. Ikke en liten dråpe en gang skal komme ut. Gjør den det, er det en feil med installasjonen eller koblingene utført av montør/fabrikk. Anlegget er fylt med ca 1 kg kjølemedie +- 400g. R410A har et GWP tall(CO2 skadetall) på 1700. Dvs. 1 kg utslipp tilsvarer 1700kg CO2 utslipp. Mao. lekkasjer skal utbedres så fort som mulig. Ville man for eksempel akseptert at kjøleskapet hjemme hadde lekkasje?

 

Dersom et anlegg mangler gass skal følgende gjøres:

 

1. Finne lekkasjen. Se etter oljesøl ved koblingene. Eventuelt bruke gassniffere.

2. Koble til en tømme og rensestasjon. Suge anlegget tomt og inn på en ren flaske. Dette gjøres fordi man ikke vet hvor mye kjølemedie som mangler og derfor ikke har noe grunnlag for hvor mye man skal fylle på.

2. Utbedre lekkasjen! Ta opp koblinger og eventuellt flare om.

3. Vakuumere opp anlegget grundig! Hele anlegget må vakuumeres. Også utedelen. Dvs. alle kraner åpne. Husk at dette tar minst dobbelt så lang tid som når man bare vakuumerer opp innedelen ved nyinstallasjon.

4. Sende tilbake den gamle gassen i mens flaske står på en gassvekt(forutsetter at flasken man har brukt ikke har vært forurenset med dårlig kjølemedie tidligere (fukt etc.)) Man finner da ut hvor mye gass man tok ut av anlegget og kan slippe på resten dersom man har nok på flasken.

5. Legge til den manglende gassen i fra ny flaske til total mengde gass i anlegget matcher fabrikkens tall.

6. Kjøre i gang og sjekke ytelsen.

 

Punkt 4 og 5 kan løses ved å bytte ut all gassen i stedet for å bruke den gamle.

 

Dersom anlegget ikke klarer avriming er det typisk tegn på for lite gass. Utedelen rimer som regel ujevnt, med ising langsetter rørene i utedelen. Varmeytelsen kan være relativt god pga. den elektroniske strupeventilen (som kompenserer for det manglende trykket), men avrimingene går dårlig.

 

Dvs. ser man en montør som bare slenger inn en skvett med kuldemedie og sier alt er ok, så spør han om en forklaring på hvordan han kan vite hvor mye som mangler og om når han kommer tilbake for å fylle på mer... Kuldemedie blir ikke bare borte av seg selv i et anlegg og man må finne ut hvor det har blitt av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...