Gå til innhold

Få videreført spill ide til spill utviklere?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du får neppe noen napp hos noen av utviklerne eller utgiverne. De tar ikke imot slike ting uoppfordret, blant annet fordi de ikke ønsker å komme opp i situasjoner der noen kan kreve dem erstatning for å ha brukt ideen deres, eller tilsvarende situasjoner.

 

Dessuten er aldri problemet for ideer til nye spillkonsepter. Samtlige ansatte hos en utvikler bobler over med ideer. Problemet er vel helst å ha ressurser til iverksette noen av de gode ideene de har internt.

 

Hvis du virkelig vil noe med ideen din, ville jeg heller forsøkt noe av følgende:

 

* Få deg kompetanse til å gjøre noe med det selv, for eksempel via å modde et eksisterende spill

* Forsøk å selge ideen din inn til noen andre som driver med modding

* Få noen andre med deg til å gå løs på et eget spillutviklingsprosjekt. Så at det var noen her på forumet som gikk i gang med et Zombie-aktig spill. Sjansen for at noe sånt skal lykkes er vel ganske liten, men det hender innimellom at NOEN får det til.

 

Ikke for å ta fra deg motet eller noe, men realitetene er som regel som beskrevet her :)

Lenke til kommentar
jeg ville ikke gått til EA med et RPG spill.. er det sport så kan det være en ide.. de er for det meste "for alle aldre"..(de lager ikke episke ting)

En idé til et sportspill? EA har utviklere til mange forskjellige sporter som allerede har det ganske klart for seg hvordan de skal fortsette å lage disse spillene.

Lenke til kommentar
En idé til EA er FIFA MMO i førsteperson. 11 mot 11 online. Det var forøvrig GamesRadar sin idé, men jeg synes det var en fantastisk god idé, spesielt med tanke på hvor kjedelig FIFA er og har vært til alle tider.

det hadde nok desverre ikke blitt noen suksess. Lite trolig at 11 random folk greier å spille som et lag (utenom organiserte klaner/guilds) og ingen vil vel spille forsvar/keeper, og holde posisjonene sine :p Og trolig for mange ego spillere som vil holde ballen lengst mulig selv. Vil trolig bli som en fotballkamp gutter 6-9 år, alle løper etter ballen i en stor klynge. men hadde vært sykt gøy å se.

 

Ang spill ideer, alle kan komme opp med gode ider. Større grove ideer med endel dybde, men det er mye mye mer som skal til. Ekstremt mye detaljer og småting man ikke tenker på. For spillet må ha nok innhold/dybde til å vare mange lange timer. Masse "kjedelige" (å lage/utvikle) småting som har mye å si for helheten av spillet.

Endret av Christeven
Lenke til kommentar
Allright, I'll stay tuned here.

Grunnen til at mange misliker EA er pågrunn av div kontroversielle valg de har gjort. De fleste EA-publiserte spillene har fått en eller annen måte for ekstrem anti-piratkopiering på seg (Mass Effect), og da snakker vi ikke om harmløse programmer. Spore hadde begrenset med installasjoner, og ble årets mest piratkopierte spill nettopp pga. dette. DRM er kanskje den værste siden ved EA.

 

Det stemmer at EA melker spill, etter de kjøpte Maxis så har de fleste Sim-spillene fått langt dårligere kvalitet (kanskje fordi det kommer ut et nytt sim-spill oftere enn folk skifter underbukse?). Mange mener Red Alert-serien har tatt en dårlig retning etter EA overtok. Sportsspillene som også blir melket er så og si det samme med en liten grafisk oppdatering og èn eller to funksjoner. De prøver aldri å gjøre noe nytt med det. I tillegg til dette betaler de store mengder penger for å hindre at andre utviklere for tak i samme lisenser som de, spesielt sportsspill. I tillegg til alt dette så skal det være et rent helvete å spille online i enkelt spill, hvis du først får problemer (support er bare å gi opp). Da snakker jeg om titler som BF2142. EA prøver å haste alle utviklere som ligger under de, sørger for at spillene deres er fullpakket med all mulig spyware før det slippes ut. EA er en business og vil selvfølgelig tjene penger, jeg forstår det. Jeg forventer ikke at de skal bry seg om mennesker, men det er vel derfor folk flest hater de.

 

EA har blitt litt bedre med tiden etter at John Riccitiello overtok, til tross for at han virker som en idiot (bokstavelig talt, når man får høre hans DRM-metafor begynner man å lure hvordan han klarte å komme så langt i livet). BioWare sier det er en fordel å ha EA på sin side, spesielt i forhold til ressurser. EA har utrolig nok klart å lage et eller to gode spill i det siste, som for eksempel Dead Space. Nå som EA-spill kommer på steam betyr det kanskje at de har innsett hvor elendig DRM egentlig er.

Endret av Syvertsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...