Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Særemne; hvite niggere / den siste revejakta


Anbefalte innlegg

Hei :)

 

Etter en del brainstorming har jeg bestemt jeg for å skrive særemnet mitt om hvite niggere og den siste revejakta (begge av Ingvar Amjørnsen), og nå som jeg er midt i hvite niggere begynner jeg å lure på om dette er noe jeg ønsker å skrive om, og lurer på hva jeg har rotet meg opp i.

 

Mitt spørsmål til dere er hva jeg kan basere særemnet på. Alternative miljøer / submiljøer, samfunnets "utstøtte", budskap? Noen som har lest begge bøkene?

 

Give me something people, jeg er blank!

 

Mathias.

Endret av mathos
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tok faktisk for meg begge disse bøkene da jeg skrev særemne, og syntes at de var både underholdende og fascinerende å skrive om. Veldig mye man kan fokusere på, og jeg valgte å ta for meg "outsiderne" i Ambjørnsens bøker, og hva som kjennetegner de. Som at de i begge disse bøkene i og for seg velger å være outsidere, fremfor å bli presset ut av samfunnet. Veldig spennende å skrive om :)

Lenke til kommentar

Elling er nok hakket verre å skrive om, ja, selv om det ligger litt i samme gate. I de bøkene jeg skrev om er ting litt klarere, på en måte. Og i Elling melder de seg jo ikke ut av samfunnet, men settes på et vis ut av samfunnet, av selve samfunnet. Men dette er ren tolkning, selvsagt. Jeg skrev også om 23-salen av Ambjørnsen, der jeg tok opp dette med å ikke være ønsket i samfunnet, kontra å ikke ønske å være en del av samfunnet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...