Gå til innhold

Full auto - Hvem er best?


Anbefalte innlegg

Vurderer å kjøpe mitt første speilrefleks i prisklassen ca 3-5000,- Har lest de fleste testene rundt fordi, men finner ikke svar på hvilke kamera som tar de beste bildene med full auto. For min del vil jeg gjerne lære meg å bruke et speilrefleks kamera, men kona kommer kun til å bruke "full auto". Derfor synes jeg det er viktig at kameraet tar gode bilder i denne modusen. Modellene av størst interesse er nok Canon 450D & 1000D, Olymus E-520, Pentax K200D. Kanskje også Nikon D60, men likte ikke helt grepet. Rask og god AF er egentlig også viktig. Andre anbefalinger er også velkommen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøp en modell med bildestailisator. Begge Canon-modellene har IS i kit-objektivet (om ikke du velger det bort) og Pentaxen har stabilisering i huset Det samme gjelder E-520. Dette vil jevnt over gi skarpere bilder enn en tilsvarende pakke uten stabilisator, siden man i mange tilfeller vil få eliminert kamerarystelser som ellers ville blurret et bilde.

(det hjelper selvsagt ikke alltid, men jeg påstår av 1000 gjennomsnittsbilder *med* et stabilisert system vil det garantert være flere keepers enn uten denne funksjonaliteten).

 

Ville antaglig valgt Pentax pga god byggkvalitet. Har også sansen for lille 1000d

Endret av ragamuffin
Lenke til kommentar

Pkt 1: http://fmh.moo.no/

 

Pkt 2: Hva legger du i "full auto"? En ting er eksponering og fokus. Skal dere ta jpeg-bilder rett fra kamera så har jpeg-motoren også veldig mye å si for sluttresultatet.

 

Canon kan jeg egentlig ikke uttale meg om på den fronten. Nikon D60 og dens eldre slektninger er kjent for å gi veldig "gode" jpeg-bilder rett ut av kamera uten at man behøver å endre på defaultinnstillingene. Personlig synes jeg fort de blir for fargerike og lite nyanserte. Pentax er kjent for å gi mer nøytrale og ikke fullt så oppskarpede bilder som egner seg bedre til etterbehandling (men om det gjelder for K-m og K200D i samme grad som for de eldre modellene er jeg usikker på), så skal du ha et mer kompaktkamera-aktig uttrykk må du antagelig jobbe en del med innstillingene.

 

Når det gjelder hvilke modeller som treffer best på lysmåling og eksponering i automodus, så er det nok litt hipp som happ, og avhengig av motiv. Nikon har generelt veldig god lysmåling, men kanskje en tendens til å overprioritere hovedmotivet (i hvert fall på intromodellene). De andre merkene kan jeg ikke uttale meg om i noen videre grad.

 

Jeg ville uansett ikke brukt bare ren automodus. Det krever ikke akkurat mye ekspertise å bruke motivprogrammene ("Dame med hatt" o.l.) og det vil gi resultater som i mye større grad passer til motivet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...