Gå til innhold

Reise til mellom-amerika i sommer


paroa

Anbefalte innlegg

Hei, hvordan er det i mellom-amerika i sommer (juni-august)? Jeg tenkte og dra 2-3mnd i mellom-amerika i sommer, men jeg er litt bekymret for om det er mye regn på den tiden? Jeg skal reise rundt i forskjellige land og tenkte og begynne i Mexico og dra nedover derifra med buss.

 

 

Er det noen som har noen tips om hvilken land jeg burde besøke og om det er mulig og gjøre reisen i sommer som er det eneste som passer for meg?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Etter litt tenking har jeg kommet frem til denne ruten:

 

Lander i Panama City

Panama City

5dager

 

Costa Rica

5dager

 

Nicaragua

Granada 2uker

 

Honduras 1uke?

La Ceiba

Bay Islands

Parque Nacional Montana de Celaque

 

Belize 5dager

Belize city

Caye Caulker

 

San Salvador 2 dager

 

Guetemala 4dager

 

Mexico 2uker

San Cristobal de Las Casas

Tulum

Chichen Itza

Merida

Uxmal

Plaenque

Mexico City

 

Fly fra Mexico City til Oslo

 

Noen forslag eller tilbakemeldinger på ruten min?

Lenke til kommentar

Selv med 8 uker til rådighet tror jeg du med fordel kan plukke ut 3-4 land framfor å peise over alle sammen. Jeg har ikke vært i regionen selv, men etter hva jeg har hørt og lest er infrastrukturen dårlig, noe som medfører mange timer på buss. Et alternativ er å få tak i et flypass.

 

Guatemala skal være det mest poulære landet i regionen blant backpackere. Jeg synes 4 dager her høres altfor lite ut. Hvis jeg selv skulle hatt en 8 ukers ferie i Mellom-Amerika ville jeg kanskje tatt en rundreise i den nordre delen av regionen. Guatemala, Yucatan, Belize og kanskje El Salvarod og/eller Honduras.

 

Ellers er nok ikke Juni-August den beste årstiden å reise til denne delen av verden, med mye nedbør og gjerne også uvær. Men vil gjerne høre fra andre som har vært der i sommermånedene.

Endret av TheYid
Lenke til kommentar

Det er jo liten tvil om at juli og august er de mnd det regner mest ihvertfall hvis du tenker paa Yucatan, Belize, El Salvador og generellt hele Karibien og Stillehavkysten. Du faar litt mindre regn hvis du holder deg sentralt i Honduras eller Nicaragua, lengst mulig fra noen kyst.

Jeg har ikke vaert der selv i de mnd, men dette er jo tropene saa selv om det regner mye, saa kommer det som oftest i perioder saa du vil nok oppleve litt sol også. I tillegg er det vel verre med tanke paa orkaner i lignende i september og oktober saa du unngår vel mest sannsynlig det.

En annen faktor er jo at i denne tiden saa er veiene paa sitt absolutt verste og dette gjOr de trege bussturene enda tregere.

 

Jeg ville rett og slett sett meg ut litt ferre steder og land på 8 uker om jeg var deg. Har vært i alle de landene selv (unntatt El Salvador) og kan trygt si at flere av de landene er vært 2-3 uker alene.

Lenke til kommentar

Jeg er klar over at det er regntid da, men det er eneste mulighet for oss å dra på sommeren, prisene er vel litt billigere da å?

 

Grunnen til at vi skal være 2uker i Nicaragua er at vi skal forbedre spansken vår der, samt bo hos noen lokale.

 

Guatemala er jo temmelig utrygt har jeg hørt..? Det samme gjelder jo de fleste landene fra Nicaragua å opp?

 

Jeg har allerede vært i Costa Rica i 3 uker, så de landet har jeg sett nok av, det er mer for reisekameraten min at vi drar innom der og kanskje tar en tur til arenal og monteverde før vi drar videre nordover.

 

Edit: Tenkte å dra rundt med buss ja, brukte Tica buss forrige gang jeg var der.

Endret av paroa
Lenke til kommentar

Okey, men det gjør saken litt annerledes.

Vil si at Granada er et bra valgt å forbedre spansken sin ihvertfall. Kul by som man ikke blir lei av med det første.

 

Men ikke hør på dem som mener at Guatemala og andre land er helt utrygge. Klart Guatemala City er et høl men holder du deg utenfor der er det helt trygt. Synes det er synd om du bare skal ha 4 dager der.

Honduras er forresten absolutt verdt den uka du satte opp. Bay Islands er fantastsik, det samme er La Ceiba og områrdet rundt. Vil også anbefale Copan

Lenke til kommentar

Det er på en måte bare et circa tidsbudsjett for å vise hvor vi har planlagt og bruke mest/minst tid osv. Må man ikke igjenom Guatemala City for og komme seg videre til andre land med buss? Eller er det noen byer du vil anbefale med bussforbindelse videre til et av landene (belize?) rundt?

 

Tusen takk for innspillene her alle sammen, setter pris på det!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er ikke noe mer som er bestemt en at vi lander i Panama city, reiser oppover med Mexico city som mål hvor vi flyr til New york. Vi tar det litt som det kommer når vi reiser oppover, men de stedene som er nevnt over her er tenkt til en ca reiserute med et veldig ca tidsbudsjett.

 

2 uker i Granada blir det uansett for og forbedre spansken, de snakker jo så å si ikke engelsk i latin-amerika.

Ellers så er alt fritt og ingen ting booket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...