Gå til innhold

Fancontroller


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har et lite prosjekt på gang. Skal lage egen viftestyring som prosjekt på skolen (går grunnkurs Elektro). Det blir slik at jeg kan velge mellom 12/7V på hver vifte. Styringen blir mest sannsynlig for 4 stk. vifter. Har i hvert fall 4 stk. 2-Pol bryter, 4 stk. tofarget LED orange/grønn og diodeholdere. Logisk nok kobler jeg slik at LED'ene lyser orange når vifta kjører 12V og grønn når den får 7V. Også trenger noen motstander for å ikke svi av LED'ene da! Men det fisker jeg opp på skolens lager :wink:

 

fanbus_7_12V_dual_led_small.jpg

 

Fant faktisk et koblingsskjema som passet meg perfekt -> http://www.bit-tech.net/article/52/3 Så slapp jeg å styre med den delen :wink: Hvis jeg finner ut at en av viftene bråker litt mye på 7V (når pc'en skal være "stille") bare putter jeg på en rheostat i serie med 12V'en på ledninga! Det er jo bare genialt egentlig (Hvordan her)

 

For morro skyld kunne jeg kanskje også sette en rheostat på inntaket til selve viftestyringa. (Rheostat = variable motstand) Med andre ord sette en rheostat på 12V inntaket til viftestyringa :smile: Det er altså ganske mye tullball man kan gjøre!

Lenke til kommentar

[nicko]:

 

Trenger ikke være et problem.. bare regne litt på det slik at du finner ut hvor stor rheostat du skal ha! Hadde jo vært drit hvis du hadde tatt en så stor motstand at vifta ikke snurra i det hele tatt :wink: Du må i hvert fall åpne PS'en (der røyk garantien altså) og kikke litt. Du finner nok et par ledninger som går til vifta. Rheostaten skal du i så fall putte på pluss-lederen til vifta (mest sannsynlig RØD).

 

Får håpe at det er plass til rheostat inni PS'en. Det er da litt viktig. Noe som hadde vært -kult- hadde vært å boret hull til rheostaten ut i bakkant av PS'en (altså der hvor vifta blåser ut) slik at man kunne stillt farta på vifta.. :grin:

 

[ Denne Melding var redigert av: mFaFa på 2002-01-18 23:19 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...