Gå til innhold

Hvilket 70-200mm objektiv bør jeg velge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du klarer deg nok helt fint uten IS versjonen også.

Kommer helt ann på hva du skal ta bilder av.

Skal du bruke det til å ta bilder av ting som ikke står stille vil du ha minimal nytte av IS. IS versjonen skal visst være litt skarpere, men forskjellen vil nok i praksis være minimal. Vi snakker uansett om optiske kvaliteter på øverste hylle. Selv bruker jeg 70-200`n min til action\sport\dyr\mennesker, og jeg har ikke ved en eneste anledning savnet IS. Hadde jeg vært deg ville jeg kanskje kjøpt versjonen uten IS først, tatt masse bilder, og sett om du faktisk har mange uskarpe bilder som gjør at du har behov for IS. Tar du godt vare på det får du solgt det igjen brukt uten mange hundrelappene i tap. F4 IS koster tross alt dobbelt så mye, og jeg synes iallefall F4 uten IS er et fantastisk bra objektiv.

Lenke til kommentar

Det er et relativt lyssvakt objektiv, men IS hjelper helt klart på for å jevnt over oppnå betydelig bedre bildekvalitet (skarphet). Det er udiskutabelt, selv på lukkertider som er godt innenfor 'tommelfingerregelen' som sier 1/brennvidde.

Det er også skarpere ja, men de færreste vil bli direkte misfornøyd med non-IS utgaven i så måte.

Jeg hadde utvilsomt gått for IS, men du får vurdere økonomien i det - fra ditt ståsted. Men siden du vurderer det, regner jeg med du har tenkt på kostnaden....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...