Gå til innhold

Rippe musikk cd, hvilke filformat+program?


Lukilock

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Den beste lyden får du ved AIFF filer

Ingen forskjell på lydkvalitet mellom losslessformatene så lenge de er rippet på en god måte. ;)

 

Hvilket program bruker du til musikkavspilling nå, og hva slags formater støtter mp3-spilleren din? Er det viktig for deg at musikken er tapsfri?

 

edit: leif

Endret av hernil
Lenke til kommentar

De aller fleste hører ikke forskjell på mp3 med høy bitrate og cd, men det er jo noen som gjør det i tillegg til at en del liker tanken på å ha en nøyaktig kopi av cd-en som backup. Ogg er et veldig godt alternativ til mp3, men dessverre ikke like utbredt.

 

Du har fortsatt ikke svart på spørsmålene. :)

Lenke til kommentar

Mange formater å velge mellom, spørsmålet blir som mye annet datarelatert, hva skal du bruke musikken til?

 

Dersom det er snakk om arkivering (og du har litt lagringsplass) er lossless-formatene (FLAC, Apple lossless etc) å anbefale.

 

Hvis du derimot skal ha det på mp3 spilleren (og det er begrenset plass på den, eller hvis den kun støtter noen formater) bør du vel gå for mer kjente lossy-formater.

 

MP3, OGG Vorbis, AAC er eksempler her. Hvem av de du går for er egentlig opp til deg, det beste er å teste alle sammen og finne ut hva som høres best ut i ditt øre.

 

 

 

Eirik

Lenke til kommentar

Ser ikke helt hvorfor du anbefaler AIFF, det er et lossless ukomprimert format. Kan like gjerne anbefale wav. Flac er i likhet med de to nevnte lossless (altså samme kvalitet som cd-en du ripper fra), men vil ta ca. halvparten av plassen og er et åpent og fritt format.

 

Hvis du vil ha musikken i et lossy format (format med tap av kvalitet, dog ofte lite merkbart for "normale" folk) er mp3 anbefalt for kompatibilitet, Ogg for kvalitet, sparing av diskplass og åpenhet og AAC hvis du har ipod.

 

Rent personlig ville jeg holdt meg unna AIFF og AAC for de er Apple formater, ikke så mye brukt og har ingen spesielle fordeler over de andre bortsett fra eventuell ipod-kompatibilitet for AAC sin del (noe som egentlig ikke er et argument hvis bare Apple hadde åpnet for andre formater).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...