Gå til innhold

Hvilket Final Fantasy er best?


Anbefalte innlegg

jeg vil starte en diskusjon på hvilket av Final Fantasy spillene som er best. De fleste av dere vil nok svare 7'ern, selv spilte jeg ikke 7'ern før etter 9'ern. Syntes derfor 9 er best (for ikke å si beste spill noensinne).

 

Syntes dere at å lage online spill av FF (XI) er riktig eller at det burde være det samme gamle lvl'up, fight, lvl'up, gåter, lvl'up, fight spillene som de alltid har vært...

 

 

I tillegg lurer jeg på hva dere syntes om FFX-2 vil bli en direkte oppfølger til 10'ern.....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei på dere!

Jeg er faktisk svoren Final Fantasy fan, og som deg snimate, syns jeg 9rn er det beste. Jeg har spilt 7, 8 ,9, 10 (ikke noen snesspill nei :() , men jeg føler at jeg har hatt den beste opplevelsen md 9rn. Syns storyene er fenomenal, og Dagger, Zidane og Steiner har satt dype spor i hjertet mitt :)

 

Det var da min mening :smile:

Lenke til kommentar

må nok si 7ern jeg også. det har sikkert en sammenheng i grafikken, og at vi oldschool finalfantasy-fans fikk en så heftig overgang fra 6 til 7 (på alle områder.)

 

historien er også den beste i ff-serien, kanskje med unntak av 6ern (3 i amerika)

 

på andreplass vil jeg sette ff6 pga den gode historien og kampsystemet.

 

på tredje må jeg nok sette 9ern, den hadde nok scoret høyere om karakterene var litt annerledes. steiner f.eks, en diger badass ridder med mascara? eller kuja, som jeg gjennom halve spillet trodde var et kvinnfolk? når jeg fant ut at det var en hann, ble han bare gay, og ødela dagen min :D På toppen av alt dette, var spillet altfor lett og kort for å være ff. det tok meg en knapp uke å gjennomføre. fy squaresoft! det duger ikke med bare grafikk! (helt til slutt: det som trekte opp, var the return of the black wizards, nemlig mr Vivi. uberkul character! )

 

hail carmack,

peace out! :D

Lenke til kommentar

har runnet noen av de men det var et som fikk meg bort fa demm alle, først var det en forfattlig dårlig romantisk sekvens i et romfartøy med så døll musikk at jeg rødmet over å spille det, så slutten der man endte opp med å fly fra romm til romm i et slott eller noe, man kunne ikke bli eller dra tilbake, å når man skulle slåss med bossen der sugdet hun allt av krefter å magi ut av deg.

 

dette var så dårlig at jeg faktisk ike har giddet å spille noen av dem siden

Lenke til kommentar

Føyer meg til i rekken hos de som synes 7'ern er best. Det er så utrolig mye kult man kan gjøre i det spillet. Man får en ganske unik frihetsfølelse i dette spillet. Det var i hovedsak det jeg likte best. Jeg spilte det først på pc, og da hadde man jo i tillegg Emerald og Ruby å bryne seg på. Slet en del med disse bossene, må nok inrømme det.

 

Det skjedde en del uventede ting også. Jeg visste f.eks ikke om master materia i det hele tatt før jeg slumpa over løsningen sånn helt tilfeldig. Spilte det spillet i et par måneder i allefall, og tok det fram igjen senere da jeg hadde leita opp en fantastisk walk-through, som hadde tonnevis av lure tricks og ting som jeg ikke hadde anelse om engang.

 

Hadde store forventninger til FF8, men akk så skuffet jeg ble. Spillet føltes helt tomt ut, og storyen og romansen og alt det der ble i drøyeste laget (Akk! De der japanerne altså...).

 

Skal se om jeg ikke får spilt 9'ern og 10'ern også. Men har ikke ps2 da. Forøvrig spilte jeg de fleste FF spilla til SNES også med unntak av et par. Men på den tiden syntes jeg fortsatt Secret of Mana var best =)

Lenke til kommentar

Som Ripsta, har jeg bare spilt 7'ern (forskjell: Jeg har KUN spilt 7'ern). Som ham har jeg ikke kjøpt PS2 ennå, og vet ikke om jeg noensinne vil gjøre det. Fikk også med meg at FF8 var slapt, det fikk en del lunken omtale, og jeg tror det stoppet meg i å kjøpe PS2. FF 9 skulle være bedre, og 10'ern visstnok veldig bra?

 

Må bare si at jeg ser frem til FF som MMORPG..

Lenke til kommentar

Følte at jeg måtte komme med min kommentar til denne tråden, siden jeg er vår FF-mann her på siden.

 

Det er vanskelig, og ganske umulig å kåre en av spillene som vinner, siden de er såpass forskjellige. Også med tanke på hvilke konsoller de ble laget til. Enkelte vil si at FF X er best, siden det har en enorm grafikk. FF III til SNES har ikke denne grafikken, men kan jo være et mye bedre spill fordi.

 

Jeg har spilt de fleste av spillene fra 1 og oppover. (de jeg har klart å skaffe med engelsk tekst i alle fall), men jeg må innrømme at jeg enda ikke har spilt FF IX.. Ja, det er sant. Jeg har ikke hatt tid til å spille FF IX enda, så en sammenligning av hvilket som er best har jeg egentlig ikke noen mulighet til å gi.

 

Av de jeg har spilt er det FF X som går av med seieren, men FF VII ligger hårtynt bak. Begge disse spillene har sinnsykt mye å gjøre utenom selve hovedquestene og det er utallige timer med bare "tull" som du kan kose deg med hvis du gidder. Det er også enkelte ganske syke gåter i spillene som ikke kan løses på 1-2-3, med mindre du benytter en guide da.

 

Jeg gleder meg stort til FF X2, men tviler litt på om dette kan bli like bra som FF X. Det kan fort bli repetisjoner og dette er ikke nødvendigvis bra. Inntil spillet ligger på rommet mitt vil jeg ikke spekulere noe mer rundt akkurat dette.

 

FF XI blir et onlinespill, og dette er noe jeg gleder meg sinnsykt til å spille. Jeg sitter for tiden å spiller blant annet Anarchy Online, og jeg har tidligere spilt Ultima Online og Project Entropia. Jeg ser utrolig fram til å kunne sette meg ned og spille favorittserien min online.

 

Som en liten avslutning vil jeg spørre om dere lesere ønsker en ny "omtale" av FF X her på Gamer.no. Dette blir ikke som en vanlig omtale, for det har jeg skrevet allerede, men det blir mer en total guide til hele spillet og alle dets aspekter. Forklaring av alle Aeons, Al Bhed Primers, tips til hvordan du kan ta de største bossene osv. Jeg vet det finnes utallige guider ute på nett allerede, men de fleste av dem kan være vanskelig å forstå, noe grunnet elendig engelsk hos de som skriver dem, og noe grunnet formateringen. Ren tekst har aldri vært noe særlig til annet enn små notater. Derav navnet Notepad(Notisblokk). I tillegg så kan det være manglende eller særdeles dårlig forklaring på hvor enkelte ting befinner seg. En annen ting er Dark Aeons, som er kommet med i den Europeiske versjonen, men som ofte ikke er nevnt i disse andre guidene. Det kan være ganske frustrerende å glemme av en ting, bare for å finne en Dark Aeon foran inngangen når du kommer tilbake for å hente den. Hvem har vel ikke opplevd dette? :)

 

Uansett, kom gjerne med ja eller nei til denne guiden. Så jeg slipper å skrive fingrene av meg hvis ingen vil ha den. Innlegget ble noe off-topic, men jeg håper dette går bra. Hvis ikke tar jeg imot PM fra den som startet tråden, så kan jeg flytte ut innlegget mitt til en ny tråd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...