Gå til innhold

Coldplay plagierer Joe Satriani?


Mushaboom

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tydelige likhetstrekk der ja, på verset til "viva la vida" og refrenget til "if i could fly". Tviler og håper ikke Chris martin har gjort dette med overlegg, noe annet ville bare vært dumt. Ellers er det jo to ganske forskjellige låter, bortsett fra det nevnte.

 

"I søksmålet, som ble levert retten i Los Angeles torsdag, krever den kjente gitaristen allle inntektene som er tjent på det angivelige plagiatet, skriver BBC News."

 

Hoho alle inntektene ja, det er vel en del det!?

Lenke til kommentar
Hoho alle inntektene ja, det er vel en del det!?

Ja det blir nok et fett beløp hvis det skulle gå igjennom, og Satriani har strengt tatt åndsverkloven på sin side. Menmen, begger parter har penger i søkk og lass fra før av så, dette er nok mer for å statituere et eksempel.

Jeg er forøvrig ikke fan av noen av partene, men det er en veldig interessant problemstilling. Avril Lavigne har blitt beskyldt for det samme, men jeg vet ikke hvordan det endte.

Lenke til kommentar

Satriani har ingen sak så vidt jeg kan forstå. Det er snakk om en rimelig generisk akkordprogresjon, jeg kan ikke forstå at Satriani skal ha noe intellektuelt eierskap til noe så generisk. Forøvrig så håper jeg begge parter på en eller annen måte taper, Coldplay er dørgende kjedelige og dårlige og Satrianis låter høres ut som soundtracket til 80-talls pornofilmer.

 

@kakesjef: Coldplay har rappet fra andre så lenge de har holdt på. F.eks. så låner låta Talk et riff fra KRAFTWERK (Computerlove tror jeg). Og når vi er først inne på det så er Led Zeppelins første album et rent coveralbum og Public Enemys It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back ville aldri blitt gitt ut i dag på grunn av de absurde mengdene med samples som albumet er satt sammen av ville for det første kostet ufattelig mye å lisensiere og for det andre tatt enormt med tid. Det er et forsøk på en liste over samples på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/It_Takes_a_Na...list_of_samples

Endret av Thlom
Lenke til kommentar

Sangene er relativt like, men melodien brukes på helt forskjellig måte med forskjellige instrumenter og gitar solo/ikke-gitar solo. Jeg synes det blir helt latterlig å kunne påberope seg retten til et relativt lite sett med toner i en hvis rekkefølge. Hvis det var snakk om en hel sang med tilhørende tekst hadde det vært noe annet, men her har Coldplay bevist eller ikke tatt en bit av en låt og "forbedret" den. Satriani kan heller skape noe nytt for å tjene penger i stede for å kaste seg over andres penger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...